Autors Tēma: bērna vārds  (Lasīts 2312 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

bērna vārds
« : 2021. gada 30. marts, 16:56:00 »
Es puikam iedevu vārdu Kārlis, kurš 80.gadu beigās neskanēja ausīs kā kaut kāds širpotrebs....devu par godu vectēvam, kurs bija Latvijas armijas virsnieks, cīnījās par neatkarību 1918.-20.gadā, apbalvots ar Lāčplēša kara ordeni...vēlāk dzirdēju no puikas, ka Kārlis nav nekāds vārds...klasē esot 4 Kārļi un viņu asociē tikai pēc uzvārda....nu, uzrunā uzvārdā...pasauc uzvārdā...vārds ir tukša skaņa...to nelieto...man to bija grūti saprast, jo manu vecāku dotais vārds man bija unikāls, tā nebija kalendārā...nu, pavisam citas problēmas, kā tad, ja ierasts vārds ...atliek nosaukt vārdu, un visi zin, par kuru ir runa....   
Teicu puikam, vai labāk bija nosaukt par Cēzaru? ...ok, tas būtu atpazīstamāk..   
Tagad Kaimiņu pāris savu dēlu nosaucis par Kaupo...abi vecāki mainījusi savus vārdus...Artuss piedzimstot ir bijis Arturs, bet Dārta ir bijusi Inese...Nu, pilnīgs pīīī....

Atslēdzies Spārka

Atb: bērna vārds
« Atbilde #1 : 2021. gada 30. marts, 17:01:27 »
Viens no maniem vectēviem arī bija Kārlis. Man šķiet vīrišķīgs vārds.
Bet mode uznāk un pāriet.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2021. gada 30. marts, 17:29:15 »
Vārdiem ir tāda pati mode, kā šmotkām vai frizūrām. Mūsu laika populārākie Andri, Ivari un Māri šobrīd pavisam maz tiek likti, tagad topā Markusi, Oliveri, Dāvji, Roberti... Un arī Kārļi. Meitenes vairumā Sofijas, Alises, Dārtas, Emīlijas, Elizabetes...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2021. gada 30. marts, 18:01:09 »
...nu, kaut kādi kompleksi vecākiem ir vienmēr...vai Kaupo palīdzēs bērnam dzīvē?...es jau uzreiz saku savu kompleksu - man nebija vārda dienas...un, jā - es to pārdzīvoju ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2021. gada 30. marts, 18:33:52 »
Es savējiem neieliku vārdu, kurš man patīk, jo tāds bija katram desmitajam. Paskatījos, paklausījos, kas salikts pazīstamiem un nepazīstamiem, paskatījos cilvēku skaitu Latvijā ar tādu vārdu un neieliku. Vēl niezēja nagi ielikt kaut ko relatīvi eksotisku, bet ar vārdadienu, taču noraustījos, ka nemet man ar čību vēlāk. Tā nu ir parasti vārdi, bet klasē otra tāda nav. Pat skolā, šķiet, nav neviens vārdabrālis. Toties katrā klasē pa Gustavam un Markusam. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2021. gada 30. marts, 18:58:55 »
A nez vārdu Kovids reģistrētu? bez 19 protams :)  man bērniem, mazbērniem normāli latviski vārdi, bez vipendroniem, labi, vienam dubultvārds tika, kā svētdienā dzimušam... tas laikam tāpēc, ka "bērnības stāstos" ir atāsts par manu klasesbiedru, kuru "gudrā" mamma bija nosaukusi par Neptūnu. Pati pēc tam saprata, ko sadarījusi un klases sapulcē taica, lai saucot viņas puisīti par Valdi. Viņš man nepatika - vienu laiku bija garāks par mani (bet es vienalga stiprāks). :)   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2021. gada 30. marts, 19:19:29 »
Pasaulē jau esot Koronas un Kovidas, un kāds Lokdauns arī  :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2021. gada 30. marts, 20:30:17 »
Pasaulē... phe. Mums šepat ir Nzunu un Ngombi, dažu labu vārdu un uzvārdu ne izrunāt, ne atcerēties. Trakāk, ja gadās kaut kas uz Alnis Zaķis pusi. It kā viss skaidrs, bet kur - vārds, kur - uzvārds, to neviens nezina...
Visus sakost!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2021. gada 31. marts, 14:57:05 »
Bija kolēģis Sarmis Mārtiņš. Sarmis - vārds.  :mrgr:
Bet, ja tāds uzvārds, kādu vārdu likt?  :?:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

« Atbilde #9 : 2021. gada 31. marts, 15:04:44 »
Par to Kaupo es tiešām brīnos - nu ar kuru galu šamie domāja, bērnam tādu vārdu likdami  :rat: Ja nu akurāt gribēja pa senlatviešu modei, ir tak Tālivaldis, Visvaldis, tas pats Zemgus vai Indriķis.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2021. gada 31. marts, 15:11:30 »
Atceros, Martinsonam bija Lāčplēsis.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2021. gada 31. marts, 15:27:25 »
Jā, reizēm var tikai pabrīnīties par vecāku fantāzijas lidojumu... Juris Juriss, Uģis Kuģis,, Una Ahuna  :faint:

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2021. gada 31. marts, 17:00:07 »
Man liekas, ka Una uzvārdu ieguva laulībā.
Alnis Zaķis. Man liekas, ka vecākiem bijis kaut kāds perverss prieciņš bērnam dzīvi sačakarēt

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2021. gada 31. marts, 17:05:28 »
Mums ir izprieca pilsētas avīzē jaundzimušo vārdus lasīt, bet par smieklīgajiem čigānu kopiena gādā.
Kamēr vēl mazdēlam vārdu gudroja, piedāvāju viņiem eksotiskākos

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2021. gada 31. marts, 18:19:09 »
Man liekas, ka Una uzvārdu ieguva laulībā.
Nē, pēc kāzām viņa kļuva Ahuna-Ozola.