Autors Tēma: Jūsu pieredze- autoapmācība  (Lasīts 2185 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Jūsu pieredze- autoapmācība
« : 2021. gada 28. maijs, 14:41:56 »
Droši vien šeit visas jau tiesības likušas tajos laikos, kad eksāmens notika kladītē  :smile:
Ber nu varbūt atceraties. Vnk interese - cik ilgi mācījāties braukšanu, kamēr dabūjāt tiesības? Vai gāja grūti? Es esmu izbraukusi 10 reizes, bet instruktors teica, ka uz jauno gadu gan jau dabūšu tiesības. Faktiski visa atvaļinājuma nauda man aizies braukšanā :rat:

Atslēdzies Ēna

Atb: Jūsu pieredze- autoapmācība
« Atbilde #1 : 2021. gada 28. maijs, 15:08:10 »
Laikam kopā kādas 20 reizes uz braukšanas treniņiem biju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2021. gada 28. maijs, 15:18:19 »
Kad tad eksāmenu kladītē lika?  :?:
Pat tajos dziļajos padlaikos, kad es liku, bija teorijas eksāmens ar 10 jautājumiem un praktiskā braukšana. Tiesa, to braukšanu nesalīdzināt ar šodienas - tā, gabaliņš pa taisno un vienreiz ap stūri  :mrgr:  Kad 2006.gadā liku piekabes kategoriju, man bija pēcpuse putās no ilgās eksāmena braukāšanas, kādas 40 min.  :mrgr:  Ne jau tā, ka es braukt neprastu vai baidītos, bet ej nu nobrauc tik skrupulozi pēc noteikumiem, lai nekur neko nepārkāptu  :mrgr:
Ja nav pašai ģimenē mašīna, ar ko vingrināties vismaz ārpus satiksmes uz kāda laukuma, tad traki, tiešām lērums naudas braukšanā aizies. Trenēties vajag kā nu kuram, kam vairāk, kam mazāk, bet 10x pa manam ir maz.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2021. gada 28. maijs, 17:54:09 »
Liku juku laikos (ar kaut kādu studentu atlaidi bija jāmaksā 25%). Otrajā reizē pie stūres (trešajā reizē mūžā pie stūres) izlaida pilsētā, brauc kā gribi :D . Noliku eksāmenu pēc kādām 8-9 braukšanām - pa taisno, nogriezties, noparkoties, mums pa vienkāršo viss bija. Mums vispār braukšanu bija nenormāli maz, liela daļa nenolika. Kas par autoskolu, sen vairs neatceros, ja vispār tāda vēl eksistē. Viss atkarīgs no cilvēka spējas iemācīties un tehniskās domāšanas. Kam ātri pielec, kam vajag ilgāk trenēties.

Vai tagad nav kaut kāds obligātais braukšanu minimums neatkarīgi no tā, vai tu māki vai nemāki braukt? (T.i., naudas iemaksas minimums)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2021. gada 28. maijs, 18:40:43 »
Liku pagājušajā gadsimtā, mācījos Berģu autoskolā, ļoti patika.

Nobraucu tolaik obligāto minimālo nodarbību skaitu - 7? 10? Neatceros. Visu noliku ar 1.reizi gan skolas eksāmenā, gan CSDD, gan teoriju, gan praktisko. Bija jābrauc pa Bauskas ielas rajonu, lejā zem tilta, kur aplis, tad kkādas apgriešanās braukšanai pretējā virzienā. CSDD pārstāvis gan teica, ka es esot braukusi kā džigits (domāts, mazliet pārgalvīgi), bet, tā kā skolas pasniedzējs (viņš arī brauca līdzi) droši vien pazīstot manu braukšanas stilu, tad laikam jau esot gatava Lielajai Satiksmei  :mrgr:

p.s.tas nekas, ka, gaidot tiesības, skolas braukšanas instruktors iespieda mani kaktā un teica, ka skolas eksāmenu es ar tādu ašo braukšanu nebūtu nolikusi. Bet viņš jau mani arī nemaz tik labi nepazina...  :mrgr:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2021. gada 28. maijs, 19:17:02 »
Jā, ir obligāti 300eiro jānobrauc - proti braukt vai nē :D es jau šos 300 esmu nobraukusi un pārējais instruktoram ķešā :)
Man liekas, ka agrāk bija ļoti vienkārši nolikt, mašīnu jau arī nebija tik daudz. Kā arī gadi, gadi...Instruktors teica - brauksi gadi + 20 reizes  :rat:
Teorija jau bija viegli, bet tā meitenēm vnm esot viegli. Man instruktors saka, ka es nedomājot līdzi, jo gribot pļāpāt visu laiku, tāpēc neiegaumējot, kas jādara.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2021. gada 28. maijs, 19:20:47 »
Man jau liekas, mūsu dzīves laikā (nu, tad, kad varējām kārtot tiesības) Rīgā mašīnu vnm bijis ļoti daudz, Valmierā jau būs pavisam vienkārši nolikt

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2021. gada 28. maijs, 21:48:35 »
Kad liku braukšanas eksāmenu, man bija vienīgais pārmetums - esmu braukusi ar ieslēgtām ugunīm. Bet to man piedeva. Starp citu, nākošajā dienā pēc tiesību saņemšanas,  bija izmaiņas likumdošanā - jābrauc ar ieslēgtām gaismām. Tātad var parēķināt, cik ilgi man ir tiesības. Starp citu, dīvaina sakritība - neesmu pārkāpusi līdz šim nevienu no ceļa satiksmes noteikumiem un tai pašā laikā nevienu no tiem neatceros. Aizmirsu jau otrā dienā pēc tiesību saņemšanas. Vienkārši atceros kā instruktors mācīja. Kaut gan jāatzīstas, manas  braukšanas prasmes ir pārvērtētas, bet mēs jau to nevienam neteiksim,  vai ne? ;)

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #8 : 2022. gada 25. augusts, 12:06:59 »
Ielikšu dažas tēzes rezumē.
Protams, tiesības dabūju, bet iztērēju ap 2tk. Varbūt daļēji tāpēc, ka sākumā uztvēru to kā laika pavadīšanas veidu un ļoti neiespringu. Beigās apnika un sāku pa īstam mācīties braukt, bet katru reizi atrašanās pie stūres man radīja nepatiku.
Braucu ļoti labi, kad liku tiesības, bet...kopš tiesību iegūšanas esmu braukusi precīzi 0 reizes, jo nav tādas vajadzības. Darbs tuvu, pilsēta maza, man liekas smieklīgi braukt ar auto, sevišķi vasarā, kad var jaukā laikā ar kājām vai velo. Ja ekskursijās vai ciemos, esmu laimīga, ka vīrs stūrē. Meita atdeva savu veco auto, bet tā tas arī nostāvēja, aizvedām uz laukiem.
Meitai jaunais auto ir automāts, tad nu pamēģināju un domāju - kāpēc pūlējos vispār likt uz parasto auto, ja ar automātu, man liekas, katrs ātri iemācītos, tas man liekas kā spēļu auto, nav nekāda māka vajadzīga. Ko es mocījos un pārējie.. Tak noliec uz automātu un tad ar tādu tikai brauc.
Mani secinājumi ir tādi - ja tu nedomā ikdienā braukt, tad tādas tiesības nav vajadzīgas. Protams, protams, var kādreiz noderēt, bet nu pagaidām pat domas nav sēsties pie stūres, veltīgi izmests laiks un nauda, bet vismaz bij ko darīt tajā kovidvasarā :)
Broņa, kā tev iet ar šo lietu, ja nav noslēpums?

Pieslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2022. gada 25. augusts, 12:18:26 »
Paklausījos vienu otru nesen tiesības likušo - es, nudien, šobrīd tiesības nedabūtu...
Visus sakost!

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #10 : 2022. gada 25. augusts, 12:33:06 »
Gan jau dabūtu. Ja es savā vecumā dabūju  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2022. gada 25. augusts, 12:38:12 »
Man visi noteikumi būtu pa jaunu jāmācās.
Nāra, nepareizi dari, kaut laukos uz veikalu aizstūrē. Nekad nevar zināt, kad neparedzētā vajadzība uznāk

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2022. gada 25. augusts, 12:50:41 »
Teorija, medicīna nolikta. Braukšana nav sākta. Nav naudas.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #13 : 2022. gada 25. augusts, 12:58:37 »
Varētu padomāt, ka vienīgais, kas jāiemācās ir ātrumus pārslēgt un stūrēt taisni (tas par automātisko un manuālo). Ar to tālu tiks tikai lauku ceļos. Noder arī satiksmes saprašana un ceļazīmju atpazīšana.
Bet tā pievienjos domai, ka kaut mazliet pabraukt vajag regulāri.

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #14 : 2022. gada 25. augusts, 13:21:52 »
Satiksme un ceļazīmes pats par sevi, bet parasti grūtības mācoties ir tieši ar ātruma pārslēgšanu, kamēr iemācās.  Automāt.kārbai easy. Tur nav sajūga  :rofl: