Autors Tēma: Slimnīcas, kopšana, aprūpe  (Lasīts 2800 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Slimnīcas, kopšana, aprūpe
« : 2021. gada 31. maijs, 20:56:01 »
Tieši tā, neviens radinieks nevar protestēt, ka slimais guļ neapkopts, nepaēdis. Var burkšķēt virsū, cik grib, neviens netraucē izgāzt uz pacientu savu negarastāvokli.

tā notiek kur? LV? vai tiešām mūsdienās pacients varbūt neapkopts un nepabarots?
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Bobs

Atb: Slimnīcas, kopšana, aprūpe
« Atbilde #1 : 2021. gada 31. maijs, 21:52:58 »
tā notiek kur?
.. dažu cilvēku fantāzijās

Atslēdzies dille

« Atbilde #2 : 2021. gada 01. jūnijs, 11:33:15 »
tā notiek kur? LV? vai tiešām mūsdienās pacients varbūt neapkopts un nepabarots?
Ta notiek visur, kur tuvinieki netiek laisti klāt un nav iespējas apskatīties un novērtēt slimnieka aprūpi.
Kad mammai bija kādas dienas jābūt traumās, gan Stradiņos un kad cilvēks pats par sevi nevar parūpēties, neviens ar aprūpi neiespringst. Maksā ko un cik vēlies, māj ar galvu un izdara tikai tad, kad tieši norādi. Vienreiz (pirms Covid laikiem) aizgāju tad, kad sanitāre nebalsī bļāva uz pacienti, kura traumas dēļ nespēja aiziet nokārtoties, viņai tas bija jādara pamperā. Sapratu, ja pavēršu muti, uz mammu, kad aiziešu, kliegs vēl trakāk, tāpēc klusēju.  Covid laikos ātrā palīdzība aizveda mammu uz slimnīcu. Uzņemšanā bija 1 diennakti, teica, ka jāievieto nodaļā. Teicu, vai viņi pa diennakti var izdarīt nepieciešamo turpat, jo nodaļā klāt mani nelaidīs. Atbildēja - es saprotu jūsu bažas par aprūpi. Medicīniski izdarīja, kas nepieciešams, bet aprūpe bija štruntīga. Pēc diennakts, kad mammu izņēmu no uzņemšanas, viņai bija uzlikts milzu pampers un nosaitēts tā, ka elpa trūkst. Neviens to diennakti nebija vairāk klāt skāries. Visas drēbes bija piekaltušās asinīs.
Ja jums ir ilūzijas par 1. slimnīcu, veltīgi. Tiem, kuri paši nevar padzerties, dzeramo vai nu aizbīda tālāk, lai skaitītos, ka ir uz skapīša, bet lai mazāk čurātu un nebūtu jāmaina pamperi. Vasarā konkrētā nodaļā ļoti mira cilvēki, jo logiem nebija žalūziju, kad laukā bija +30, palātās saules pusē +40. Un tie cilvēki tur gulēja un mocījās. Vispār man apnika rakstīt. Skaidrs, ka es par savu mīļo mammu rūpējos un rūpēšos pati. 

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2021. gada 01. jūnijs, 12:03:12 »
Citāts
Vasarā konkrētā nodaļā ļoti mira cilvēki, jo logiem nebija žalūziju, kad laukā bija +30, palātās saules pusē +40. Un tie cilvēki tur gulēja un mocījās.
Un šo sensācijkārajiem žurnālistiem neviens nenosvilpa? Klusi rija krupi?
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2021. gada 01. jūnijs, 12:37:49 »
a ko tur rīt/nerīt... tā viņš ir... svilpējs & žurnālists var pats pastrādāt, pamperus pamainīt... ne jau aiz labas dzīves tur cilvēks nonak...

Man tēvs bija 1. slimnīcas ēkā... privātajā aprūpē pa ~500 mēnesī ... nu drūmi, bet vismaz izgulējumu nebija... Gaiļos pa 2 ned tādos jēlumos iedzīvojās, ka bail.... nu jau dažus gadus noskatās uz visu to no augšas...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2021. gada 01. jūnijs, 12:40:02 »
...nu, ar aprūpi noņemas vissliktāk apmaksātais personāls...nu, kurš no SF ietu darīt šo darbu par minimālo algu?...es nē...un ko tad gribam?...mūsu labākie un iejūtīgākie šīs jomas profesionāļi baro, apkopj, slauka pakaļas utt. vāciešiem, britiem ...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2021. gada 01. jūnijs, 12:45:10 »
Toties mums ir Vakcinācijas birojs un Avīze... un ārsti privātklīnikās grābj naudu lāpstām, kad atstrādājuši obligātās "klaušas" (dažas stundas nedēļā) valsts medicīnā... sajūta kā 90tajos, kad pēc shēmas "vēl nedrīkst, bet jau var" dzima visādi biznesiņi

Atslēdzies dille

« Atbilde #7 : 2021. gada 01. jūnijs, 12:54:44 »
Kurš būtu ziņojis? Med. personālam tur pilnīgi un absolūti vienalga. Tuvinieki klāt netiek. Stāstīja cilvēks, kurš kādu laiku tur strādāja tehniskā darbā. No rīta viņam pasaka - ai, nu tur laikam vajadzēs kādu žalūziju pielikt. pa brīvdienām atkal 10 miruši. Nu, izrādījās, ka visi mirušie gulēja saules pusē un gultas pie loga, un ārā karsts.
Nejauši iznāca saruna ar vēl vienu darbinieku, būtībā viņš tur piepelnās. Ziemas laikā pārved covid slimnieku lielajos mīnusos, tā kā covid nodaļās visi guļ pliki, tad ārā pārvedot, pacientam plikas kājas un uzmests plānais vienreizlietojamais halātiņš. 

Atslēdzies dille

« Atbilde #8 : 2021. gada 01. jūnijs, 12:58:51 »
Kad sākās kovidlaiki un konstatēja, ka vienā aprūpes nodaļā ienests kovids, visi sanitāri un medmāsas atteikušies strādāt. Nezinu, kas tur notika pa 3 dienām, kad uz 2 nodaļām bija tikai viens sanitārs, tas pats mūžīgā ķitē.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2021. gada 01. jūnijs, 13:11:46 »
Kurš būtu ziņojis? Med. personālam tur pilnīgi un absolūti vienalga. Tuvinieki klāt netiek. Stāstīja cilvēks, kurš kādu laiku tur strādāja tehniskā darbā. No rīta viņam pasaka - ai, nu tur laikam vajadzēs kādu žalūziju pielikt. pa brīvdienām atkal 10 miruši. Nu, izrādījās, ka visi mirušie gulēja saules pusē un gultas pie loga, un ārā karsts.
Nejauši iznāca saruna ar vēl vienu darbinieku, būtībā viņš tur piepelnās. Ziemas laikā pārved covid slimnieku lielajos mīnusos, tā kā covid nodaļās visi guļ pliki, tad ārā pārvedot, pacientam plikas kājas un uzmests plānais vienreizlietojamais halātiņš.
Vai tad bija cerības, ka šie celsies kājās, skries un lēks, brauks uz Alpiem slēpot vai dienvidu jūrām peldēt? ... dzīve nodzīvota, nabagmāja ir un paliek nabagmāja, lai cik smuki to nosauktu...R.I.P. miers viņu dvēselēm....     

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2021. gada 01. jūnijs, 13:14:52 »
un tā veidojas leģendas. No kaut kādu atsevišķu gadījumu vai vēl vairāk - interpretāciju atstāstiem.

Atslēdzies dille

« Atbilde #11 : 2021. gada 01. jūnijs, 13:30:43 »
Vai tad bija cerības, ka šie celsies kājās, skries un lēks, brauks uz Alpiem slēpot vai dienvidu jūrām peldēt? ... dzīve nodzīvota, nabagmāja ir un paliek nabagmāja, lai cik smuki to nosauktu...R.I.P. miers viņu dvēselēm....     

ja arī dzīve nodzīvota, tad arī aiziešanai būtu jābūt cieņpilnai. Bet ļoti daudz arī atkarīgs no pašu tuvinieku intereses.

un tā veidojas leģendas. No kaut kādu atsevišķu gadījumu vai vēl vairāk - interpretāciju atstāstiem.

Ja neuzrakstu bezgala konkrēti visu, ko zinu, arī to, ko pati esmu piedzīvojusi un redzējusi, gandrīz 2 gadus kopjot mammu, tad tās, protams, ir tikai interpretācijas. Jo tā nemēdz būt. Paldies Dievam, ka līdz šim esi bijis pasargāts no jebkādas saskares ar nopietnākām problēmām. Ir atsevišķi gadījumi un ir sistēma. Runājām ar kolēģi Vācijā, kuram mamma bija privātā aprūpē. Viņš bija satriekts par to, ka neesot nekādas iejūtības, kā viss notiekot.
Bet man nav nekādas vajadzībās kādu pārliecināt. Vienkārši es daru to, kas man jādara un tāpat skaidri zinu, kur es savu mammu nekad neliktu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2021. gada 01. jūnijs, 13:47:15 »
redz, dēļ šādiem "piedzīvojumiem" 1.slimnīcā citas lielās klīnikas var līst no ādas ārā un daudz labāk apmaksāt aprūpes personālu, bet tautai viedoklis dēļ tā nemainīsies. Ja cilvēkiem viss ir bijis tā kā tam jābūt - neviens neskrien apkārt un pateicības neraksta un nepublicē. Tad viedoklis tautai veidojas no kā? Pareizi, Tu saprati..

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #13 : 2021. gada 01. jūnijs, 14:49:03 »
Tautai ir tiesības uz pieredzē balstītu viedokli. Un nekā cita jau,  taisnības labad jāatzīmē, nav. Statistiku par šo jau neapkopo. Bet pacientu ombudi joprojām ir ļoti jauna būšana, vēl jāaudzē balss un muskuļi.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #14 : 2021. gada 01. jūnijs, 21:18:54 »
Ta notiek visur, kur tuvinieki netiek laisti klāt un nav iespējas apskatīties un novērtēt slimnieka aprūpi.
Kad mammai bija kādas dienas jābūt traumās, gan Stradiņos un kad cilvēks pats par sevi nevar parūpēties, neviens ar aprūpi neiespringst. Maksā ko un cik vēlies, māj ar galvu un izdara tikai tad, kad tieši norādi. Vienreiz (pirms Covid laikiem) aizgāju tad, kad sanitāre nebalsī bļāva uz pacienti, kura traumas dēļ nespēja aiziet nokārtoties, viņai tas bija jādara pamperā. Sapratu, ja pavēršu muti, uz mammu, kad aiziešu, kliegs vēl trakāk, tāpēc klusēju.  Covid laikos ātrā palīdzība aizveda mammu uz slimnīcu. Uzņemšanā bija 1 diennakti, teica, ka jāievieto nodaļā. Teicu, vai viņi pa diennakti var izdarīt nepieciešamo turpat, jo nodaļā klāt mani nelaidīs. Atbildēja - es saprotu jūsu bažas par aprūpi. Medicīniski izdarīja, kas nepieciešams, bet aprūpe bija štruntīga. Pēc diennakts, kad mammu izņēmu no uzņemšanas, viņai bija uzlikts milzu pampers un nosaitēts tā, ka elpa trūkst. Neviens to diennakti nebija vairāk klāt skāries. Visas drēbes bija piekaltušās asinīs.
Ja jums ir ilūzijas par 1. slimnīcu, veltīgi. Tiem, kuri paši nevar padzerties, dzeramo vai nu aizbīda tālāk, lai skaitītos, ka ir uz skapīša, bet lai mazāk čurātu un nebūtu jāmaina pamperi. Vasarā konkrētā nodaļā ļoti mira cilvēki, jo logiem nebija žalūziju, kad laukā bija +30, palātās saules pusē +40. Un tie cilvēki tur gulēja un mocījās. Vispār man apnika rakstīt. Skaidrs, ka es par savu mīļo mammu rūpējos un rūpēšos pati. 

godigi sakot, esmu šokā, ja augstākminētais tiešām notiek LV slimnīcās. kā medpersonāls spēj paiet garām pacientam, kas ir neapkopts vairākas stundas, pagriezts uz to pašu sānu pusdienu, nepabarots, nepadzirdīts, kā medpersonāls var atteikt pacientam palīdzibu aiziet uz tualeti vai pienest pīli? hmm....tie ir tiešie meddarbinieka pienākumi...nezinu smalkāk sadalījumu starp sanitāra un medmāsas pienākumiem LV,  bet kādam tas noteikti jādara. saprotu, ka darbinieku trūkums, bet cilvēcībai tak arī jābūt un aprūpei ir visai liela nozīme pacienta atveseļošanās procesā.

ps. ja man kādreiz lemts saslimt un nokļūt slimnīcā, tad lai tā būtu FI, te kaut kas tāds pat baismīgākajos sapņos nav iedomājams. 
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael