Autors Tēma: Slimnīcas, kopšana, aprūpe  (Lasīts 3834 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Slimnīcas, kopšana, aprūpe
« Atbilde #30 : 2021. gada 03. jūnijs, 17:38:37 »
FI ir progresīvais ienākuma nodoklis ar algu 2600 būs ap 22%, pie 1900 krietni mazāk.

Tad salīdzinājumam Austrijā alga līdz 916€ netiek aplikta ar ienākumu nodokļi, alga 916€-1500€- 20%, alga 1500€-2583€ - 35%, alga no 2583€ - 42%..tālāk nerakstīšu  :smej:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #31 : 2021. gada 03. jūnijs, 17:43:04 »
jo vecās Eiropas valstis sen ir samazinājušas stacionāros ārstējamo personu daudzumu, novirzot guļošos, kam nav nepieciešama dzīvības uzturēšanas aparatūra uz ambulatoro aprūpi mājās. Mums joprojām tautā dzīvs ir jēdziens - "pagulēt slimnīcā". Nu nav jāguļ slimnīcā tad, ja tikai jāsaņem zāles noteiktās stundās vai injekcija pakaļā.
Tur arī, iespējams, atalgojums veidojas..

Daļēji Tev taisnība, bet nav aŗī tā, ka vecajā Eiropā netrūktu darbinieku, ka personāls nebūtu pārslogots un ka netaupītu uz algām. No tā, ka pacientus lieki netur slimnīcās, personāla algas neveidojas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2021. gada 07. jūnijs, 12:46:01 »
Nupat manā tuvinieku lokā seniore nomira. Kovids, it kā. Pati gribēja uz slimnīcu braukt, nu, aizveda arī. Kamēr vēl uz telefonu atbildēja, dikti lūdzās, lai viņu no slimnīcas ņem ārā. Bet nav jau tik viegli tā ārā dabūt, da no kovidnieku nodaļas. Klāt netikt, ne palīdzēt, ne atkontrolēt. Divas dienas uz telefonu vairs neatbildēja, un nu ziņa, ka mirusi. Domā, ko gribi, bija pienācīga apkope vai nebija, no slimības mira vai dēļ pofigisma... Diespas šai laikā slimnīcā nonākt da ar jebkādu vainu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #33 : 2021. gada 07. jūnijs, 13:05:07 »
Nupat manā tuvinieku lokā seniore nomira. Kovids, it kā. Pati gribēja uz slimnīcu braukt, nu, aizveda arī. Kamēr vēl uz telefonu atbildēja, dikti lūdzās, lai viņu no slimnīcas ņem ārā. Bet nav jau tik viegli tā ārā dabūt, da no kovidnieku nodaļas. Klāt netikt, ne palīdzēt, ne atkontrolēt. Divas dienas uz telefonu vairs neatbildēja, un nu ziņa, ka mirusi. Domā, ko gribi, bija pienācīga apkope vai nebija, no slimības mira vai dēļ pofigisma... Diespas šai laikā slimnīcā nonākt da ar jebkādu vainu.
šādi izpaužas "tautas viedokļa" kultivēšana un pavairošana. Noteikti, ka slimnīcās visi mirst tikai dēļ pofigisma un vislielākie pofigisti strādā tieši covid nodaļās.. Vispār.. riebīgi palika lasot šos vārsmojumus. Ja nav ko teikt un ja nav pierādījumu, būtu klusējusi, nē, jāvēkšķ - "a varbūt dēļ pofigisma".. - tas ir tiešs spļāviens sejā mediķiem, kas strādā vissmagākajās nodaļās, kas paši ir tikuši inficēti un ne viens vien dēļ sava darba pienākumu pildīšanas ir jau miris (gan jau dēļ pofigisma).

P.S., pardon, atkal pieļāvu kļūdu, ienākot šajā tēmā un atverot jau bloķētos ierakstus. ziņkārība deva savu atmaksu..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2021. gada 07. jūnijs, 13:20:15 »
Es par to, t.i.pofigismu, NEAPGALVOJU. Tēma aizsākās ar to, vai tuvinieku apmeklējumu liegums ir ieguvums vai tomēr sliktums. Nu lūk, es tad saku, ka sliktums - kaut vai tāpēc vien, ka atstāj vietu neziņai un tam sekojošam nemieram un šaubām par aprūpes kvalitāti. Jā, varbūt kaut kur arī nevietā un nepelnīti, bet vienalga, tās "interpretācijas" būs.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #35 : 2021. gada 07. jūnijs, 14:45:04 »
ir jānosauc konkrēta medicīnas iestāde un nodaļa....mans pēdējais piedzīvojums stradiņos, par ko rakstīju cita tēmā, neko tādu neliecina...nomainīja piemīzto pamperu, un darīja visu ko vajadzēja, neko papildus nemaksāju utt...ok, lasu šeit, ka medicīnas māsa atgriezusies Latvijā, nepatika 2.slimnīca, bet bērnu slimnīcā viss labi -   
https://jauns.lv/raksts/par-veselibu/446567-pirms-8-gadiem-iveta-pameta-latviju-bet-tagad-ir-laimigi-atgriezusies-sava-vecaja-darba-vieta   

Kvadra, ja pateici A, tad saki arī B, kur notika tevis aprakstītais!

Atslēdzies true detective

« Atbilde #36 : 2021. gada 07. jūnijs, 15:02:19 »
https://jauns.lv/raksts/par-veselibu/446567-pirms-8-gadiem-iveta-pameta-latviju-bet-tagad-ir-laimigi-atgriezusies-sava-vecaja-darba-vieta   

tāds dīvains raksts, pieņemu, ka mēģina ieinteresēt aizbraucējus mediķus sākt aizdomāties par atgriešanos.

Vācijā slimnīcās valda hierarhija, jāstrādā daudz, atvaļinājums 6 nedēļas.
Latvijā arī jāstrādā daudz, alga mazāka, bet ir  izrādās ok, atvaļinājums tkai 4 nedēļas.  tikai tā alga, lai būtu ok, cik darbavietās jāstrādā? tātad arī jāstrādā daudz.

kāds ir no Vācijas?  tā tiešām tur ir "nakts dežūras ilgums bija 13 stundas, bet aprēķinātais darba laiks - 7,7 stundas. Protams, pārējās stundas tika apmaksātas kā nakts darba stundas, bet tās neieskaitīja darba laikā". nesaprotu loģiku, ja par stundām maksā, tad kā tās var nebūt ieskaitītas kā darbastundas? tad kā tās tiek atzīmēs algas izrakstā?
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #37 : 2021. gada 07. jūnijs, 16:29:50 »
ir jānosauc konkrēta medicīnas iestāde un nodaļa...

Kvadra, ja pateici A, tad saki arī B, kur notika tevis aprakstītais!
Kādu vēl B Tu gribi, nakat? Vienīgais neapstrīdamais fakts ir tas, ka cilvēks slimnīcā nomira. Kas pats par sevi nav nekas ārkārtējs, tā mēdz notikt ar veciem un slimiem. Vairāk faktu nav. Ir sēras un nožēla, ka nevarēja apraudzīt, nevarēja neko lìdzēt, nevarēja atbalstīt, nevarēja atvadīties. Jā, nevarēja klāt būt un pārliecināties par aprùpi, lìdz ar to arì nevar aogalvot, ka kaut kas bùtu slikti bijis. Jo nezinām, jo klāt neviens nav bijis. Tad kāda nozīme, kāda slimnìca  kāda nodaļa. Ja es ko savām acīm būtu sliktu redzējusi, tad cita runa.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #38 : 2021. gada 07. jūnijs, 23:34:33 »
šādi izpaužas "tautas viedokļa" kultivēšana un pavairošana. Noteikti, ka slimnīcās visi mirst tikai dēļ pofigisma un vislielākie pofigisti strādā tieši covid nodaļās.. Vispār.. riebīgi palika lasot šos vārsmojumus. Ja nav ko teikt un ja nav pierādījumu, būtu klusējusi, nē, jāvēkšķ

Man šobrīd nāk pirmo roku informācija no cilvēka, kurš sācis strādāt slimnīcā. Viņš nevēkšķ, viņš pastāsta kā gājis darbā. Un cilvēkam mati stāvus no tā, kas notiek (drīzāk, kas nenotiek, kaut gan būtu jānotiek). Nē, es neko nesaukšu ne vārdā, ne minēšu slimnīcu, bet ne kripatiņa nav pārspīlēta, sakot, ka attieksme un pacientu kopšana ir lielā nepriekšā, tāpat kā daļa ārstēšanas. Tāpat jau zināju daudz no aizkulisēm, redzu, ka nekas nemainās. Tas, ko raksta kvadra, ir pilnīga realitāte, velti jūs bāžat muti ciet, ka tā nevar būt. Ir vēl baisāk. Detaļu nebūs, ne es tur strādāju, ne man izplatīt informāciju, lai kāds nesavelk galus un lai tas cilvēks nedabū mizā par realitātes atstāstu.

Kaut vai - elementārs sīks padomiņš, pat ne 10 sekunžu garumā, bet aiztaupa pacientam mokas naktīs. Kāpēc to nevarēja pateikt neviens no medpersonāla n dienas? A tāpēc, ka pofig.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #39 : 2021. gada 07. jūnijs, 23:52:11 »
Un kas atliek tam cilvēkam? Vai nu viņš nocietināsies un notrulināsies, vai būs spiests no tā darba aiziet. Jo visu nesalāpīsi un visam līdzi neizstāvēsi.
Tā savulaik mana māte, kas tālajos 90.gados, pensijā aizgājusi, sadomāja piestrādāt slimnīcā par sanitāri, gandrīz pēc katras maiņas savas darba gaitas mājās atstāstīja raudādama. Jo visus žēloja, visiem palīdzēt centās. Līdz es pierunāju viņu no tā darba aiziet, kamēr pati sevi nav nobeigusi.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #40 : 2023. gada 26. janvāris, 21:11:18 »
Video mazliet pavecs, bet es domāju ka nekas būtiski nav mainījies un visiem ārstiem ir laba veselība.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv