Autors Tēma: Reirisms  (Lasīts 1509 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

Reirisms
« : 2021. gada 01. jūlijs, 13:30:05 »
Latvijas finansiālais režīms ir galīgi zaudējis jebkādu loģisku attīstības vektoru.

Latviski runājot Latvijā ne tikai viedokļu plulārisms ir nogalināts, bet ari saimnieciskā mazā iniciatīva, proti, tiek veidots pamats kādam "lielam bēgošam kapitālam", kas var uzreiz attīstīt "lielu biznesu".

Un šeit jāatceras to ko mums savulaik teica Zigītis, reģistrējiet savus mazos uzņēmumus Igaunijā ;)   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

Atb: Reirisms
« Atbilde #1 : 2021. gada 01. jūlijs, 14:06:45 »
Es tik vienu nesaprotu - vai Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kur eksistē darbaspēka nodokļi, ka visu laiku jāizdomā kaut kādi kropli "uzlabojumi"? Kāpēc jāizgudro kaut kāds tizls "velosipēds"? Vai tiešām nav nekur pasaulē normālas darbaspēka nodokļu sistēmas, ko nošpikot? Šīs minimālās sociālās iemaksas tagad ir kronis visam, tās iedzīs nepilnas slodzes nodarbinātos pagrīdē. Un ko vērta ir to administrēšanas sistēma - katram rēķinās, pārrēķinās, sadalīs parādu pa vairākiem darba devējiem, nu psc vienkārši... Par maz vēl ar tiem prognozētajiem neapliekamajiem minimumiem, kas tādu lērumu rada gada beigās... Kāpēc vispār kkas "jāprognozē", kāpēc nevar pēc fakta - cik nopelnīju, par to arī nodokļus nomaksāju?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2021. gada 01. jūlijs, 15:21:58 »
Kāpēc vispār kkas "jāprognozē", kāpēc nevar pēc fakta - cik nopelnīju, par to arī nodokļus nomaksāju?

Kāpēc, kāpēc... Lai VIDam un uzraugošajām komisijām būtu garantētas darbavietas no budžeta līdzekļiem un lai to skaits palielinātos (katram liekēdim birokrātam ir kāds cits liekēdis, kam arī gribas siltu vietu). Lai būtu iespēja savākt labu kāpostu sodanaudās. Un neaizmirstiet klasisko novērojumu – duļķainā ūdenī labi zvejot!

Es arī nesaprotu kāpēc tas cilvēks nevar vienkārši strādāt. Ko saņēma, no tā atņēma izdevumus, nomaksāja attiecīgu nodokli un viss. A nē, jo sarežģītāk jo labāk. Tā, lai strādāt var tikai lieli uzņēmumi, bet sīkajiem tas nav iespējams. Tiem, kuri strādā tik, cik var. Kam vecāki kopjami, kam bērni vācami, kam veselība neļauj. Tie, kuriem pilna slodze 8-16 vispār nav reāli pavelkama. Tajos izņēmumos ir tikai daļa uzskaitīta, un arī tā pati pavirši. Dzīvē ir daudz un dažādi gadījumi.

Klasiskais uzbrauciens par to, ka jāiet līdzi laikam, jāmeklē iespējas, "kas negrib strādāt, tas meklē attaisnojumus, kas grib - tas meklē iespējas" vispār ir totāla demagoģija. Ja cilvēks parastais dara savu darbu, kas viņam patīk, un ja ar to viņš var uzturēt ģimeni, tad kāda sūda pēc viņam ir regulāri "jāmeklē jaunas iespējas"? Ja šuvēja nevar nodrošināt sevi ar darbu, jo tas ir aizliegts, tad viņai ko - jāpārkvalificējas par pakaļā špricētāju? Adata vien ir, kāda starpība? Paši tādu medmāsu gribētu?

Besī tie pārkvalificēšanās un jaunu iespēju reklamētāji. Cilvēkam ir jāstrādā, nevis "jāmeklē jauni apvāršņi" piespiedu kārtā. Kas grib, lai maina darbu reizi gadā (neaizmirstiet, ka kvalifikācija un meistarība nāk ar pieredzi. Tikai žēl, ka mūsdienās meistarība vairs nav vērtība).

Vienkārša grāmatvedība, kas nemainās līdz ar likumiem reizi dažos mēnešos, vienkārši nav izdevīga. Ne jau cilvēkiem, protams...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2021. gada 01. jūlijs, 15:58:14 »
...nāve un nodokļi ir neizbēgami!...teiktā autoru neatradu, esot sena paruna! :) ....gan jau nodokļu optimizētāji piedāvās jaunu shēmu...kā nu bez tā!  :sarcasm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 01. jūlijs, 17:23:09 »
Nooptimizēs... Tādējādi, ka "neizdevīgus" kļuvušos darbiniekus vispār atlaidīs vai iedzīs pelēkajā zonā bez nodokļiem un soc.nodrošinājuma vispār. Un vēl bezdarbniekos tie cilvēki var pieteikties  :mrgr:  Būs kā tajā pasakā par zelta zivtiņu - sagribēja lielākus nodokļu ieņēmumus, dabūs ēnu ekonomikas un bezdarba pieaugumu.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #5 : 2021. gada 01. jūlijs, 23:25:35 »
Ja visi maksātu nodokļus šitādi gājieni nebūtu vajadzīgi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2021. gada 01. jūlijs, 23:35:43 »
Ja visi maksātu nodokļus šitādi gājieni nebūtu vajadzīgi.

Ir pētījums, kurš skaidri pierāda, ka, pārsniedzot kaut kādu %, nodokļus sāk nemaksāt. Ja ir zem šī %, tad vienkāršāk ir samaksāt. Neatceros, protams, ne kad, ne kur es to lasīju. Tas arī reāli ir pierādījies - ar katru nodokļu celšanas reizi allaž izrādās, ka "prognozētie" un jau kā "lācis mežā" sadalītie palielinātie nodokļi tomēr dīvainā kārtā neienāk tik daudz.

Un otrs. Ja VID vispirms izķertu tos, kas nesamaksā miljonus, būtu kaut kāda ilūzija par taisnīgumu. Bet ja miljonus vienkārši noraksta un veido acīmredzamas shēmas, kamēr tiem, kam jau tā daudz nesanāk, ir jāmaksā pat no NEnopelnītā, un tiek trenkātas tās zeķu adītājas tantiņas par kapeikām, - piedod, bet es nespēju izjust vēlmi piedalīties aitu slaukšanas konkursā. Ne jau slaucēja nominācijā, kā saprotams.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #7 : 2021. gada 01. jūlijs, 23:51:16 »
35%  skaitās tas slieksnis.
Tomēr aplokšņalgas kas tiek shēmotas caur minimālajām pusalgām varētu būt skaitliski ievērojamas.
Triviāls novērojums:
Maximā pie pašapkalpošanas kasēm kurās var skaidro ir rinda, kamēr tās kur tikai ar kartēm ir brīvas. Protams ir kāda daļa kā mana māte kas izņem bankomātā un tad operē skaidro. Bet vai tik daudz ir tādu?
Un pat viņa situācijā ja tikai tāpēc būtu jāstāv rindā viņa tomēr ņemtu karti..
Secinājums - ir paliela sabiedrības ienākumu daļa ko var iegūt tikai skaidrajā naudā. Kur šobrīd algas maksā skaidrā naudā?
Bet protams nodokļi ir par lielu. Tikai jāizvēlas kurus valsts izdevumus apgriezt .
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 02. jūlijs, 07:26:50 no Aste Risks »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2021. gada 02. jūlijs, 09:37:02 »
Protams ir kāda daļa kā mana māte kas izņem bankomātā un tad operē skaidro. Bet vai tik daudz ir tādu?

Es arī tā daru. Besī iespēja palikt bez iepirkumiem, jo terminālis uzkāries. Pa reizei gadās joprojām. Otrs. Ja ģimenē viens otram iedod naudu, īpaši starp vecākiem cilvēkiem, pierastāk ir iedot rokās. Ir, kas lieto pārskaitījumu, bet daudzi iedod taustāmi un tūlīt redzami.
Trešais. Ja es puslīdz regulāri iedodu savam onkulim zālēm vai par mājas pieskatīšanu, vai suņa izvešanu dienas laikā, tad es to neskaitīšu uz karti nekādā gadījumā, jo man nevajag, lai viņam ir jāskaidrojas ar VIDu, kas tie par nelegālajiem regulārajiem ienākumiem. Un tādus ģimenes līmeņa pakalpojumus es netaisos reģistrēt kā uzņēmējdarbību ar visiem nodokļiem, tas IR absurds.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2021. gada 02. jūlijs, 09:47:04 »
Citāts: Aste Risks
Kur šobrīd algas maksā skaidrā naudā?
Nav obligāti aplokšņu algas. Ir ļaužu segments, kam kontā "sēž" tiesu izpildītājs. Līdz kamēr šis tiesu izpildītājs nav izčekojis, kur pilsonis tagad strādā un piesūtījis izpildrakstu, pilsonim ir pilnas tiesības prasīt algu izmaksāt skaidrā naudā. Darba devējs ietur nodokļus un izmaksā skaidrā naudā, jo viņam vajag, kas strādā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2021. gada 02. jūlijs, 12:59:50 »

Kur šobrīd algas maksā skaidrā naudā?
Daudz kur. Visur, kur tiek pieņemta samaksa par preci/pakalpojumu skaidrā naudā, tur arī daļu ieņēmumu darbiniekiem izmaksā. Tas ir legāls algas izmaksāšanas veids, un ir pilnīgi aplam likt vienādības zīmi starp skaidru naudu un "melno" naudu.
Un, starp citu, cilvēki, kas izņem skaidro, pirms dodas iepirkties, arī ir.  (Un es viņus atbalstu, bet tā cita tēma)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2021. gada 02. jūlijs, 13:16:52 »
Ak, jā, un visādas pusslodzes un daļslodzes objektīvi pastāv un ir vajadzīgas gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Kurā likumā rakstīts, ka strādāt drīkst tikai vai nu pilnu slodzi vai nemaz??!!  Tagad šos cilvēkus vai nu nodarbinās neoficiāli vai atlaidīs, atstājot gan bez ienākumiem, gan bez sociālās aizsardzības, par kuru taču tā norūpējušies.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2021. gada 02. jūlijs, 13:24:32 »
Kāds atceras iepriekšējo sociālās galvasnaudas projektu? Tur ideja bija tā pati, bet jautājuma cena bija 90 eur uz galviņu.
Pēc pirmā protesta mītiņa saorganizējās grupa FB. Sacerējām vēstules prezidentam un deputātiem un kam tik vēl ne, visvisādas aktivitātes bija. Notika brīnums - nepieņēma, lai arī budžeta projektā bija viltīgi iebīdīts jau gadu atpakaļ. Neapstiprināja - burtiski gada pēdējā darba dienā.
Tagad skatos, ļaudis padusmojas soctīklos un viss.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2021. gada 02. jūlijs, 13:36:05 »
Progresīvie taisoties ST sniegt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2021. gada 02. jūlijs, 15:22:14 »