Autors Tēma: banku paziņojumi  (Lasīts 737 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

banku paziņojumi
« : 2021. gada 25. jūlijs, 22:20:41 »
Citāts
No 2021. gada janvāra karšu norēķiniem vēl lielāka drošība No 2021. gada janvāra stājas spēkā stingrākas autentifikācijas prasības karšu pirkumiem internetā līdz ar Eiropas Savienības otrās Maksājumu pakalpojumu direktīvas (PSD2) prasībām. Karšu īpašniekiem tas nozīmē vēl lielāku drošību, taču prognozējams, ka ne visi tirgotāji jau ir ieviesuši jaunās prasības, tāpēc dažos internetveikalos karšu pirkumi var nenotikt.
Saskaņā ar direktīvu palielinās tādu karšu darījumu klāsts, kam nepieciešama drošā autentifikācija. Drošā autentifikācija (ar Smart-ID, biometriju, kodu kalkulatoru, e-ID) tirgotājiem jālieto klienta atpazīšanai papildus tai informācija, kas ir uzdrukāta uz maksājuma kartes. Tas sniedz klientiem – karšu īpašniekiem – papildu aizsardzību.
Risinājums drošiem karšu darījumiem ir 3D Secure starptautiskais tehniskais protokols jeb Droši pirkumi internetā, ko nodrošina gan VISA, gan Mastercard karšu maksājumu sistēmas. Liela daļa interneta tirgotāju jau ir ieviesuši un veiksmīgi izmanto 3D Secure risinājumu.
Ja tomēr internetveikals vēl nav ieviesis direktīvai atbilstošas tehniskās prasības, maksājumi ar karti tajā var tikt noraidīti. Tirgotājs var no savas puses piedāvāt arī citas maksāšanas veida iespējas, kamēr nav ieviestas atbilstošas prasības, – internetbankas saiti maksājumiem, internetbankas pārskaitījumu u.c. Par šādām iespējām informāciju klientiem var sniegt tikai pats tirgotājs. Lūdzu, vienmēr pārbaudiet, vai tirgotājs un interneta vietne ir uzticami!
Biežāk uzdotie jautājumi atrodami šeit (sadaļā “Kartes”).
Es it kā neesmu stulbs cilvēks, bet es kaut kā nesaprotu, par ko viņi te raksta ...
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Aste Risks

Atb: banku paziņojumi
« Atbilde #1 : 2021. gada 25. jūlijs, 23:44:18 »
nu, no šī gada sākuma, a kas ?

« Atbilde #2 : 2021. gada 26. jūlijs, 09:12:00 »
Ja tiešām nesaproti, ar kartes numuru un CVV kodu (to, kas kartei otrā pusē) vairs nepietiks interneta pirkumam, būs papildus jāautentificējas ar Smart ID vai kādu citu no iepriekš minētajām metodēm.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies SNor

« Atbilde #3 : 2021. gada 26. jūlijs, 09:52:21 »
Tā kā šī ziņa ir 1/2 gadu veca, tad es varu apliecināt, ka tirgotāji neko papildus neprasa ;) Bet daži ir likvidējuši priekšapmaksu, bet ieviesusi maksas saņemšanas brīdi - proti, pakomātā. Tā sakot ES direktīva dzīvo savu dzīvi, LV bankas savējo ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 26. jūlijs, 14:08:08 »
Nekā slikta tur nesaskatu, ka kartes maksājums jāapstiprina caur banku. Papildus drošība. Atrastu svešu karti interneta pirkumiem vairs neizmantosi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2021. gada 26. oktobris, 11:25:16 »
Nupat Swedbanka atsūtīja ziņu, ka krāpnieki sūta sms. Ja apstiprinās ar ID vai kalkulatoru, naudu neatgūs.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #6 : 2021. gada 26. oktobris, 11:33:41 »
SMS apstiprināt? Kā to var izdarīt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2021. gada 26. oktobris, 11:42:21 »
Krāpnieku ierosināto darījumu ja apstiprinās. Zvana un sūta sms. Man nav ne zvanīts, ne sūtīts. Banka neko nekompensēs kā sapratu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2021. gada 26. oktobris, 12:26:10 »
laikam jau bankām zb, ka stāv rinda ar raudulīgiem lētticībniekiem un prasa pašu pakāsto naudiņu atpakaļ.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2021. gada 26. oktobris, 15:30:55 »
Arī tā padomāju, ka zb. Laikam pārāk daudz to apkāsto.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 26. oktobris, 16:33:12 »
Tagad vairs nebrīnos par cilvēku stulbumu