Šodien pabraukāju pa Rīgas (Sauriešu) - Ērgļu dzelzceļu. Sestdien jau braucu no Sauriešiem līdz Kangariem. Šodien izlēmu no Sauriešiem līdz Suntažiem.
Ja kāds grib iztēloties, ka ir vilciena lokomotīvīte, tad labāk sākt Sauriešos. Tur ir stacija samērā labā stāvoklī, sliedes, gar kurām var braukt līdz vietai, kur sliedes izbeidzas. Un sākas kādus 85 km garš ceļš cauri mežiem, dārziem, pļavām.
Braukt ir samērā viegli. Man ritenītis ar pašaurām riepām. Dažās vietās mazliet trepe, bet ļoooti mazliet. Izskatās kā lauku ceļš ar 2 celiņiem.
Pirmā stacija Cekule. Palikuši 2 skursteņi. Tilts pāri, jā, kam pāri? Kaut kādai upei. Juglai? Ķivuļurgai? Nezinu. Jad Jauncekule. Ar peronu. Stacijas vietā kaut kāds dīvains veidojums. Neiegāju.
Tad stacija Ķivuļi. Tikai šiltīte, šķiet. Bajāru staciju neredzēju. Kangaru stacija iespaidīga. Ar aprakstiem. Pieļauju, ka var sarunāt arī tikšanu iekšā stacijas ēkā.
Šo posmu braucām divatā. Visu ceļu pļāpājam - par grāmatām, mazbērniem, teātriem, braucieniem. Neviens netraucē, mašīnu nav. Kilometri aizskrien ātri.
Kangaros ceļabiedrs devās uz Ropažiem, lai mājās brauktu ar autobusu. Es turpināju ceļu, naivi iedomādamās, ka nu tik būs interesanti, nu tik sāksies. Nekas nesākās. Nākamā stacija pēc 11 km - Augšciems. Kapitāla stacijas ēka. Tālāk Sidgunda - tur tikai zīme, ka tā ir Sidgunda. Droši vien bija pa starpām vēl stacijas, jo bija peroni. Bet nekādas ēkas nemanīju.
Neaizbraucot līdz Suntažiem, griezos pa labi. Apskatīju mazliet muižu, bet diezgan pavirši. Ar domu, ka atbraukšu un izpētīšu Suntažus pamatīgāk. Tie ir tā vērti.
Man vajadzēja nokļūt līdz Ogrei uz vilcienu. 25 km. Viss būtu lieliski, bet kādus 10 km tika remontēts ceļš. Braukt bija smagāk nekā pa dzelzceļa stigu.
Ogrē nokļuvu, vilcienā tiku. Vienu brīdi bija doma maukt no Ogres uz Rīgu. Bet pārdomāju. Kopumā mazliet pāri 90 km.
Rezumējums.
1. Ja kāds vēlas, tad a) no Sauriešiem līdz Kangariem vai b) no Suntažiem līdz Ķeipenei. b) variantā, manuprāt, ļoti daudz kas skatāms. Kaut vai Ķeipenē - muzejs, Potjomkina aka, drezīna utt.
2. Guvu pārliecību, ka braukt garākus gabalus varu. Bija lielas šaubas.
3. Sapratu, ka man patīk kreftīgi lamāties uz ceļa

. Ne uz citiem, bet vispār.
4. Tie smaržu viļņi, siltuma viļņi. Lauks ar 50 stārķiem. Dzērvju klaigas. Pieļauju, ka vēlā pavasarī vispār kaifs no putnu dziesmām.
Bet bildes no telefona ielikt neprotu.