Autors Tēma: Peldēšanās vēsā laikā  (Lasīts 527 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Leonora

Peldēšanās vēsā laikā
« : 2021. gada 16. augusts, 17:56:35 »
Sev neraksturīgi(līdz šim likās, ka esmu siltummīle un LV ūdens vnm ir par aukstu) arvien turpinu ik vakaru peldēt vai plunčāties neatkarīgi no laika apstākļiem. Domāju to arī turpināt, bet vai tik neizdaru ko nepareizi  :scratch: Piemēram, kad mani ved(pagaidām - ved) pēc peldes mājās ar auto - tas ir viens, bet reizēm braucu ar riteni. Pašai jau liekas, ka ir ok, bet laiks kļūs vēsāks un varbūt tā nedrīkst pēc peldes aukstā būdiņā pārģērbties un tad vēl ar riteni braukt? Nejūtos, ka būtu auksti, kaut vakar cilvēki vējjakās sēdēja uz soliņa  :)
Kāds varbūt dos padomu? Alstere? Jo ziemas peldētājiem ir pilns ar padomiem, bet vēsa laika un rudens peldētāju padomi noderētu  :talking:

Atslēdzies kvadra

Atb: Peldēšanās vēsā laikā
« Atbilde #1 : 2021. gada 16. augusts, 19:03:33 »
Kădreiz peldējos maijs-septembris. Nu vairs ne, kaut kā šķiet par aukstu, netīk vairs.
Manuprāt, vienīgais kritērijs ir pašai nejusties nosalušai. Pārğērbties sausās drēbēs. Pēc maniem novērojumiem tūliņ pēc peldes nesalst, bet pēc minūtēm 10 noteikti pēdējais laiks būt siltās sausās drēbēs. Neesmu gan ar riteni no peldes braukusi, varbūt vajag apğērbu, kam nepūš cauri un cepurīti, ja mati slapji.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #2 : 2021. gada 16. augusts, 19:04:48 »
Manuprāt, galvenais ir noskaņoties un nebaidīties ne no kā. Mans 3 gadu stāžs pierāda, ka veselībai tas nekaitē. Ievelk pamatīgi. 2 gadi, kā dēls arī pavilkās. Ticis vaļā no iesnām, klepus, kakla sāpēm, kas līdz tam 3-4x gadā piemeklēja. Apetīte aug. Sākumā ziemā bija 1x nedēļā, šogad jau 3-4 reizes. Siltajā vasaras daļā bija 3x dienā, ar peldēšanu vismaz 100-200 metri. Tagad turpinu tāpat, kad esmu laukos. Kad Rīgā, ar dēlu uz Ķīšezeru pusdienlaikā. Īsta atkarība.
Vīrs gan nepievienojas. Toties labprāt ved tās 3 reizes dienā.
Speciālu padomu nav. Galvenais, ka sagādā prieku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2021. gada 16. augusts, 19:28:15 »
Kas nu tur par īpašiem padomiem  :?:

Zināt savas vājās vietas, sekot līdzi pašsajūtai, saglabāt veselo saprātu un likt lietā dzīves pieredzi