Autors Tēma: Viņi to nezināja  (Lasīts 3608 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Atb: Viņi to nezināja
« Atbilde #15 : 2023. gada 29. marts, 17:45:21 »
Narčik, bet šo zināji?   
Vidzemnieka Skrastiņa ienākumi ap 45 462 eiro  Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš ("Valmierai un Vidzemei") deklarācijā par 2021. gadu deklarējis Valmieras novada pašvaldības maksāto algu – 30 398 eiro, kā arī VSAA maksāto pensiju – 15064 eiro.
Līdztekus direktora amatam viņš aizpērn darbojies arī Valmieras novada pašvaldības Budžeta komisijā, bijis šīs pašvaldības deputāts un valdes priekšsēdētājs. Pēc CVK datiem viņš no "Valmierai un Vidzemei" saraksta kandidējis 2021. gada pašvaldību vēlēšanās Valmieras novadā. Viņš saņēmis 8 353 balsis, taču palicis "aiz svītras".   

Viņam pieder īpašums Valmierā, kā kopīpašums deklarēta zeme Katvaru pagastā.
Skrastiņa īpašumā ir 2017. gadā ražota "VW Passat" markas automašīna un šajā gadā ražots "VW Tiguan" markas auto, kā arī 1987. gadā ražota transporta piekabe – kravas kaste "MAZ 8114".
"SEB bankā" uzkrāti 28 933 eiro, bet "Swedbank" uzkrājums bijis 7751 eiro.
Viņš deklarējis darījumu, kuru apmērs pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas – 13 500 eiro vērta auto "VW Passat" pirkumu – īpašnieka maiņu ar pieteikumu.

Kāpēc tāda interese. Kas tajā visā neparasts? Nekādas pārmērības neredzu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #16 : 2023. gada 29. marts, 18:28:36 »
Kāpēc tāda interese. Kas tajā visā neparasts? Nekādas pārmērības neredzu.
...es arī neredzu, bet diskusija par tiem skolotāju streikiem...ja direktoram alga 2,5 kilo eiro mēnesī, vai skolotājam (Nārai) tas ir ok? ...nu, ja skolotājs tajā skolā saņem nedaudz zem 2 kilo, tad viss kārtībā, bet ja 1000 - tad šķiet nav īsti pareizs sadalījums...   
Tā kā neko nezinu par šo tēmu, bet dzirdu par streiku, tad tāpēc interese...algu saraksti ģimnāziju direktoriem  ir Delfi+, tāpēc nokopēju, jo cik te teikts, tad SF dalībnieku vairums neabonē maksas delfus...par Valmieru tāpēc, ka Nāra no turienes!   
...ja ..(cita) pateiks, kurā ģimnāzijā ir skolotāja, tad varu arī tās ģimnāzijas direktora algu iekopēt...vēlos saprast streiku - kam tas? :)       

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #17 : 2023. gada 29. marts, 19:04:48 »
Nu 2,5 tūkstoši nav tikai direktora alga. Tur taču skaidri rakstīts, ka ir arī deputāts un komisijas priekšsēdētājs.. Tātad ir arī deputāta alga.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2024. gada 15. janvāris, 17:00:11 »
Es savā cienījamā vecumā beidzot iemācījos, kā atskrūvēt stikla burkas! Nu, tos skrūvējamos vāciņus, ko līdz šim griezu, vaigus piepūtusi, vai čakarēju vaļā ar naža galu vai skrūvgriezi...  :mrgr:
A jūs protat?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #19 : 2024. gada 15. janvāris, 17:12:29 »
A jūs protat?
Ja es vienspatsmājās, tad ielaižu gaisa burbuli ar kons. attaisāmo. Vēl zinu, ka der paklapēt pa dibenu (burkai), bet neesmu tā darījusi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2024. gada 15. janvāris, 18:20:45 »
Es savā cienījamā vecumā beidzot iemācījos, kā atskrūvēt stikla burkas! Nu, tos skrūvējamos vāciņus, ko līdz šim griezu, vaigus piepūtusi, vai čakarēju vaļā ar naža galu vai skrūvgriezi...  :mrgr:
A jūs protat?

Padalies? :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2024. gada 15. janvāris, 18:20:50 »
Es pabakstu ar naža galu zem vāciņa - lai gaiss ienāk.

Kā tad ir pareizi?

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2024. gada 15. janvāris, 18:24:26 »
Neandertālieši. :fp: :fp:  Man ir  tam paredzētais attaisāmais, dažāda lieluma vāciņiem. Uzliek virsū un pagriež
https://www.joom.com/lv/products/6466f4c8be7a1b01d01b725f?utm_source=kurpirkt&utm_medium=cpc&currency=EUR&variant_id=6466f4c8be7

man gan ir citādāks, bet ideja tā pati un šis ir labāks

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2024. gada 15. janvāris, 18:55:09 »
tādu hlamu jau kaut kur ir jāglabā. Tā jau atvilknes pilnas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2024. gada 15. janvāris, 19:43:25 »
Ja neviens nezin, tad es nekaunos par savu nemācēšanu  :mrgr:

Izrādās, var ar plikām rokām, elementāri.
Mēģināšu aprakstīt. Saliek plaukstas kopā (ar pirkstiem uz augšu kā lūgšanā) un saver pirkstus. Ar plaukstu pamatnēm aptver burku tā ka vāciņš plaukstas pamatnes līmenī un tā saspiež vāciņu no abām pusēm. Ja ne ar pirmo, tad otro piespiedienu atskan raksturīgais pukš - burka ierauj gaisu. Man ar pirmo mēģinājumu izdevās uzreiz.
Un visu mūžu čakarējos ar tām burkām...  :faint: :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2024. gada 15. janvāris, 20:34:14 »
Re, atradu arī uzskatāmu pamācību
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 15. janvāris, 20:43:26 no Spārka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2024. gada 15. janvāris, 20:51:10 »
Ja man būtu tādas lielas spalvainas rokas, tad es varbūt sāktu tā trenēties ar atvēršanu. Bet tā -paldies, man šis "krāms" atvilknē netraucē un lieti noder

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2024. gada 15. janvāris, 20:56:54 »
Ar parastu aluspudeļu atvērēju, rašām laikam nav pārdošanā jauni konservēšanas vāciņi, tad cenšas saglabāt esošos.  :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #28 : 2024. gada 15. janvāris, 21:34:46 »
Es arī pie neprašām... Paldies par padomu!
Domāju, ka jauniem vākiem tas būs ok. Bet ar mitrākā pagrabā stāvējušām burkām var tik viegli nesanākt, reizēm vāciņu malas bišku aprūsē un tad ir čakars da ar jebkādu atveramo. Būsim pamēģināt.
Ā, un man ir bijuši gadījumi, kad pēc jauniem burku vākiem 100 km jābrauc (turp-atpakaļ), nesaprotu, kāpēc būtu jāmet laukā galīgi jauni vāciņi (no veikala burkojumiem). Šogad pat lieti noderēja iepriekšējā gada laikā iekrātie, citādi marinētas sēnītes būtu ūber dārgas sanākušas, burku vāciņi tak paši par sevi arī šo to maksā.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2024. gada 15. janvāris, 21:55:47 »
Mnja... laikam neizteikšos par augstprātību tēmā, kura domāta tam, lai cilvēki padalītos, ko jaunu sev atklājuši.

Es arī pie neandertāliešiem - ar skrūvgriezi. Speciālu aparātu nemeklēšu, man visādu lietu tāpat ir visam mūžam gana.
Kvadras paņēmienu esmu redzējusi agrāk, pamēģināju – nesanāk. Nav man tizlākās rokas, bet nē. Un mazajām burkām galīgi nē. Viss, kas no veikala, ir atverams tāpat, tas, kas no mana aizkonservējuma – ar skrūvgriezīti.

Bet vāciņus lietot vairākkārtīgi ir tikai normāli, ja nav sarūsējuši vai citādi bojāti. Tā jau zeme ir pieķēzīta ar "pērciet jaunu, jūs to esat pelnījuši".
Es visu atceros, Ričard...