Bērnībā man bija grāmata, pareizāk sakot, grāmatu sērija par elektroniku - "Radio, tas ir vienkārši", "TV, tas ir vienkārši" un "Krāsu TV, tas ir gandrīz vienkārši"... Šie grāmatu nosaukumi mani iedrošināja...
Gribu arī jūs iedrošināt, pastāstot, ko esmu izpētījis par kriptoaktīviem.
Kriptoaktīvs (vai kriptovalūta, vai digitālā nauda) ir digitālā laikmeta produkts, kas apvieno kriptogrāfiju (datu masīvu elektronisku parakstīšanu, šifrēšanu, kontrolsummu aprēķināšanu) un vērtības (maksāšanas, apmaiņas vai uzkrāšanas līdzeklis), kam interesē visu izpētīt "līdz saknei", var palasīties šeit
https://academy.binance.com/enLai darbotos ar kriptoaktīviem, NAV jāpārzin blokķēdes, kriptogrāfija, u.c., līdzīgi kā nav jāizprot elektrība, pusvadītāji, lai lietotu, piemēram, datoru
Tomēr drošības nekad nevar būt par daudz, tāpēc saistībā ar kriptoaktīviem
der atcerēties:
- kriptoaktīvi var ļoti strauji mainīt savu vērtību, piemēram 04.12.2021. Bitcoin īsā laikā pazaudēja 30% vērtības, tiesa, pēc tam daļu atguva
- kriptoaktīvi kā tehnoloģioja ir "nenokaujami", tomēr, lai ar tiem darbotos, nepieciešama elektrība un internets, kas var nebūt pieejami
- lai kriptoaktīvus pārvērstu reālā naudā un atpakaļ, nepieciešamas attiecīgas vārtejas, kuras varas struktūras pēc savas patikas var aiztaisīt ciet
Vienlaikus, es ticu, ka kriptoaktīviem ir nākotne, kas vienkāršos un atvieglos mūsu dzīvi, un tāpēc vien ir vērts tos izpētīt...