Autors Tēma: laifhaks mugurai  (Lasīts 1177 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

laifhaks mugurai
« : 2022. gada 26. janvāris, 12:51:34 »
Ak jē, sen nebiju šo nodaļu kā tādu atvērusi - izskatās, ka foruma galvenās hipohondriķes tituls pienākas man  :rofl:
Vārdsakot, nesen man pēc ilgiem laikiem atkal sāka īdēt mugura ar visu to, ka mēdzu pagulēt uz durstīgā paklājiņa un pataisīt dažus vienkāršus vingrojumus. Un atcerējos, ka fizioterapeits teica un bija arī kaut kur lasīts, ka, ja naktīs guļ uz sāniem, jāguļ ar spilvenu starp kājām (visi ozabočennije, cic!  :mrgr: ). Īsti neatceros to pamatojumu, kaut kas par anatomiju un leņķiem, bet toč palīdzēja, jau pēc pirmās nakts  :yes: . Nīke atkal var spriņģot.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

Atb: laifhaks mugurai
« Atbilde #1 : 2022. gada 26. janvāris, 12:59:49 »
Izklausās pilnīgi loģiski, iedomājoties ķermeņa pozu un mugurkaula izliekumu. Vienkāršs un noderīgs padoms  :)

Atslēdzies Milka

« Atbilde #2 : 2022. gada 26. janvāris, 13:20:07 »
Vēl labi ir vingrinājums - guļot uz muguras, rokas gar sāniem, kājas taisni, pēdas atliektas, un ar kājām pamīšus "stumj" uz priekšu un atpakaļ

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2022. gada 26. janvāris, 13:38:06 »
Ja par vingrojumiem, tad, pēc manas saprašanas, vajadzīgs ir mugurkaulu stiept, jo ar gadiem tas "sasēžas", no kamā visas nelaimes. Tāpēc vērtīgi ir pakarāties rokās vismaz daļēji ar savu svaru. Un, lai mugurkauls "nesakristu" atpakaļ čupā, trenēt ar vingrinājumiem to saturošo muskuļu korseti.
Vēl man patīk visādi vērpes vingrinājumi - guļot uz muguras, ceļgalos saliektas kājas noliekt uz vienu un uz otru pusi. Mugurkauls tad jūtas kā saeļļots  :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2022. gada 26. janvāris, 13:45:24 »
ja naktīs guļ uz sāniem [..] ar spilvenu starp kājām

... tad ap nakts vidu spilvens tiek aizmests maksimāli tālu un beidzot var aizmigt. :D Es šito saklausījos grūtniecības laikā, - cik labi!, cik ērti!. Fu, cik neērts tāds svešķermenis. Ja parasts spilvens, tad virsējā kāja ceļgalā mēģina izlūzt, jo potīte pie gultas, celis kaut kur virs spilvena. Kā pakusties, tā traucē, jādomā, kur to kāju likt :D Klasiskā "stabilā sānu guļa" un nekas netraucē. :D

Labi, es atkal ālējos - forši, ka Tev tas palīdz un ir ērti. Pamēģināt der vienmēr, tas, ka man nederēja, nenozīmē, ka citiem neder. Biodiversitāte... :D
Es visu atceros, Ričard...

« Atbilde #5 : 2022. gada 26. janvāris, 14:36:30 »
Vēl man patīk visādi vērpes vingrinājumi - guļot uz muguras, ceļgalos saliektas kājas noliekt uz vienu un uz otru pusi. Mugurkauls tad jūtas kā saeļļots  :)

To vērpi es kā reiz taisu, un, manuprāt, tieši te, forumā, man kāds viņu ieteica.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2022. gada 26. janvāris, 15:03:12 »
Man tā ir ieteikts, un neliels, stingrs  spilvens starp ceļgaliem netraucē, bet palīdz

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2022. gada 26. janvāris, 15:36:23 »
Es vnm guļu ar spilvenu atarp kājām, sen jau.
Kā var nezināt :rofl: :?:
Vēll labāks ir tas grūtnieču lielais pakavs.
Ja nav liela pakava, tad starp rokam arī kas prasās.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 26. janvāris, 15:43:15 no Nāra »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2022. gada 26. janvāris, 18:39:40 »
eh.. ko nu es te par gulēšanu  :fp: ,tik vien kā palasīties,ka citi guļ smuki un pareizi.Bet vispār spilvens starp kājam ,jāatceras.. tieši pēdējās naktis esmu aizmigusi uz sāniem. Kas priekš manis ir liels brīnums, ņemot vērā, ka visu dzīvi guļu uz vēdera ,salauztā putna pozā. :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2022. gada 26. janvāris, 19:17:40 »
Man spilvenu ieteica pie "skelwta sāpēm" gūžas, krustu zona

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2022. gada 26. janvāris, 19:44:18 »
Kur to spilvenu liek?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2022. gada 26. janvāris, 20:11:47 »
starp ceļiem . to es zinu no grūtniecību laika. jo tas bija vienīgais periods ,kad negulēju uz vēdera(pēdejos mēnesus).
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2022. gada 26. janvāris, 21:55:16 »
Kur to spilvenu liek?

Ja Tu to prasi, tad Tev to nevajag. Es nezinu, varbūt tā ir tādu tievu cilvēku kā es problēma, jo man reti kur ir ērti, vienmēr spiež vai nu gulta vai krēsls vai ceļgali spiez viens otru guļot utt. Man liekas, mīkstiem cilvekiem ir dabiskie amortizatori.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2022. gada 26. janvāris, 21:58:04 »
Cieti cilvēki izvēlas mīkstas gultas. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #14 : 2022. gada 26. janvāris, 22:05:53 »
Vispār, kad gulēju mīkstā gultā, tad ar muguru bija lielākas problēmas.