Autors Tēma: Auto atslēgu dublikāts.  (Lasīts 992 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Auto atslēgu dublikāts.
« : 2022. gada 27. janvāris, 14:30:43 »
Vispirms informācija "no savējiem", pēc tam no ārpuses. Vajag izgatavot otru atslēgu mašīnai. Centrālā atslēga - pults ar podziņu "mašīna vaļā", "mašīna ciet", "mašīna ciet, bet bagāžnieks vaļā". Izdarīt droši vien var, jautājumi divi - vai ir zināmas cenas un kāda ir drošība, lai ar trešo atslēgu mašīna neaizbrauc tālēs zilajās.

Tā kā mani diezgan besī kalpošana elektronikai (pietiks, ja baterija beigsies, lai varētu stāvēt ārpusē un žēli pīkstēt, nerunājot par to, ka elektronikai patīk aizmirst, kurš ir galvenais, un, atstātai salonā, aizklapēt durvis), derētu rezerve.

Ir pieredze un idejas?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

Atb: Auto atslēgu dublikāts.
« Atbilde #1 : 2022. gada 27. janvāris, 15:04:07 »
It depends... Kas par mašīnu. Oriģinālā atslēga jebkuram auto jau gadus divdesmit satur mikročipu. Ar tā kopēšanu nodarbojas atslēgu izgatavošanas kantori. Pašu atslēgas distances kontroli varētu nebūt tik vienkārši "piedzīt" līdzīga veida atslēgai, bet gan jau atslēgvīri arī ar to nodarbojas. Jebkurā gadījumā var pasūtīt atslēgas dublikātu pie dīlera. Nav gluži nojuasmas par cenu, domāju, kaut kur pie diviem simtiem grozās.
Atslēgveči meklējami uzņēmumā ANKO, kas ir atslēgmeistaru brālībā ietilpstošs servisa tīkls. Zinoši veči tur ņemas, lai gan tās darbnīcas viņiem bieži vien zem katras estētisma kritikas. Es taisīju Pērnavas ielā pie Grīziņkalna, bet man bija mazlist citāda, vienkāršāka padarīšana.
Labāk profilaktiski nomaini bateriju reizi divos gados un viss. Tā viņas nemaz tā neplīst tās atslēgas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2022. gada 27. janvāris, 15:15:44 »
ANKO zinu (vēl dzīvs?). Pērnavas ielā pirms 20 gadiem taisīja ļoti labi (mājas atslēgas parastās).

Kas ir dīleris un dīleru serviss, neviena no manām mašīnām nezina, šī nav izņēmums - ne tā cenu kategorija, kur kāds interesējas par oficiālajiem servisiem (šī gan ir mazliet labāka par iepriekšējām, kurām stadija bija "ēdu zupas virtuvē", bet dīleru serviss ir analogs Michelin n zvaigžņu restorānam).

Diemžēl, ir pieredze, ka "Tā viņas nemaz tā neplīst tās atslēgas" uz mani neattiecas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2022. gada 27. janvāris, 15:18:52 »
Mana pieredze aprobežojas ar to, ka mainīju citādi visnotaļ darbspējīgai pultij saplēstu korpusu. Par to štrunta plastmasas gabaliņu, kurā pārvietoja esošās "iekšas", man toreiz, pirms 10 gadiem, paprasīja 25 Ls. Vienības gatves lielajā Maximā bija tāda būdele.  Bail padomāt, cik izmaksātu nodublēt elektroniku.
Starp citu, šodien dzīvoju ar vienu atslēgu. Jo otru izmazgāju veļasmašīnā. Neesmu pat interesējusies, ko maksātu atjaunošana. Man auto vienkāršs - signalizācija ir tikai durvju atvēršanas troksnis. Ja baterija izbeigusies un nenostrādā poga, atslēdzu mehāniski ar atslēgu, iedarbināšanai pietiek ar atslēgas čipu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2022. gada 27. janvāris, 16:03:21 »
Ja baterija izbeigusies un nenostrādā poga, atslēdzu mehāniski ar atslēgu, iedarbināšanai pietiek ar atslēgas čipu.

Tā, šitais ir cerīgi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 27. janvāris, 16:32:51 »
Vismaz ar manu auto šitais iet cauri. Slēdzu vaļā mehāniski, šis, protams, sāk kviekt, bet, kā darbinu, tā apklust, i miers, var braukt.  Iespējams, citam auto signalizācija pieslēdz/atslēdz vēl kādu imobilaizeru, bet man ir tikai durvju kvieceklis.
Pamēģini, kas notiek, ja Tu atslēdz savējo mehāniski, vai var iedarbināt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2022. gada 27. janvāris, 18:02:18 »
Vispirms informācija "no savējiem", pēc tam no ārpuses. Vajag izgatavot otru atslēgu mašīnai. Centrālā atslēga - pults ar podziņu "mašīna vaļā", "mašīna ciet", "mašīna ciet, bet bagāžnieks vaļā". Izdarīt droši vien var, jautājumi divi - vai ir zināmas cenas un kāda ir drošība, lai ar trešo atslēgu mašīna neaizbrauc tālēs zilajās.

Tā kā mani diezgan besī kalpošana elektronikai (pietiks, ja baterija beigsies, lai varētu stāvēt ārpusē un žēli pīkstēt, nerunājot par to, ka elektronikai patīk aizmirst, kurš ir galvenais, un, atstātai salonā, aizklapēt durvis), derētu rezerve.

Ir pieredze un idejas?

Atbalsti novadniekus!! :D https://infolapa.zl.lv/atslegu-serviss-271558/

uztaisīja puika kablukam jaunu atslēgu (2), jo veco sīkie bija aizspēlējuši. Nācās mainīt atslēgu bloku un imobilaizeri. Kaukur pie 100 eur paņēma. 
zvani, interesējies

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2022. gada 27. janvāris, 18:44:07 »
"Novadnieki" man jau sa^%$^%$£ gaļasmašīnas nazīti, apslīpējot nepareizo malu... Un tak es jautāju, vai māk un vai var tādu asināt (jo bija jauns, darbnīcā neasināts, man bija slinkums meklēt vecmāmiņas gaļasmašīnu salīdzināšanai, kura mala jāasina, un fleksi). Ja nemāki, tā arī godīgi pasaki. :(

Ja vien tirgū nav divi atslēgu servisi, neko vairāk par parasto atslēgu skolas ģērbtuvju skapīšiem man roka nepacelsies dot taisīt.

Apmēram skaidrs. Cipars pietiekami liels, lai stāv līdz vasarai.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2022. gada 27. janvāris, 18:58:07 »
Nācās mainīt atslēgu bloku un imobilaizeri. Kaukur pie 100 eur paņēma. 

Da labi. Man vajadzēja esošas atslēgas kopiju, jo otra iznīcinājās.
Dīleris paprasīja 300+.
Tas pats ANKO - 140.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2022. gada 27. janvāris, 19:01:21 »
Gaļmašīnas nazītis nopērkams tirgos, kur visādu sīklietu galdi, kāds eiro, vai apm. tā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2022. gada 27. janvāris, 19:04:18 »
Blondīnes variants - ja bažas tieši par bateriju, tad nopirkt rezerves un nēsāt līdzi :mrgr:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2022. gada 27. janvāris, 19:49:21 »
Pazīstamamiem cilvēkiem reiz gadījās ķibele mežā. Atslēga aizdedzē, telefoni mašīnā, mašīna aizslēgusies. Ņirdzīgi esot bijis sadzirdēt mašīnas aizslēgšanos, bet tas citai sadaļai :)
Nācās izsist logu.
Kopš tās reizes mašīnā vienmēr ir līdzi rezerves atslēga - zem bampera izveidotā "kabatā".

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2022. gada 27. janvāris, 20:17:13 »
Kopš tās reizes, kad man reiz aizbloķējās auto (laimīgi -  ar nelielu šķirbu šofera logā), paranoiski atsekoju, lai izkāpjot atslēgas būtu pie manis.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2022. gada 28. janvāris, 07:47:40 »
rezerves atslēgai "pret aizciršanos" pietiek ar izvīlētu atslēgu bez čipa un pults

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2022. gada 28. janvāris, 08:27:19 »
Blondīnes variants - ja bažas tieši par bateriju, tad nopirkt rezerves un nēsāt līdzi :mrgr:
zini, ja atceras nopirkt bateriju un vēl nēsāt līdzi pa visām drēbēm kabatās, tad jau nu vienkāršāk ir mājās, siltā istabā pie apgaismota galda veikt baterijas nomaiņu, nevis ziemā, aukstumā, tumsā bez neviena instrumenta to mēģināt izdarīt  :mrgr:
P.S. Baterijas bieži beidzas tieši temperatūras pazemināšanās iespaidā