Autors Tēma: Bēres. Kad ierasties, kad ne?  (Lasīts 1804 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Bēres. Kad ierasties, kad ne?
« : 2022. gada 16. februāris, 21:54:07 »
Atkal viens feins, senlaikos man svarīgs cilvēks ir pārkāpis To līniju. Neredzēts 20 un vairāk gadus. Bijām draugi, dzīve aiznesa katru uz savu pusi. Uzzināju, ka aizgājis tālus ceļus uz neatgriešanos. Bēres rīt.

Domāju. Ja būtu vairāk laika, saņemtos (puķes, drēbes, bērnu menedžments...) aizbrauktu atvadīties. Varbūt rīt pēkšņi piešķilsies un aizbraukšu.

Cik tuviem cilvēkiem jūs braucat uz bērēm (atvadīties, nav runa par mielastu)? Vecvecākiem, vecākiem, vīram/sievai... un vēl? Bijušajam? Kolēģim, kas bijis draugs? Kaimiņam, ar kuru sirsnīgas attiecības?
Vecāki, vecvecāki, tēvoči un tantes - jā, obligāti. Bijušais draugs, arī obligāti. Bet kur ir robeža? Ja mana nervu sistēma šņaukājas un raud pie mazākā iemesla?

P.S. Slēdzos ārā, lasīšu rīt rīta agrumā. Ja vispār kādam būs kas sakāms...
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 16. februāris, 21:59:46 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

Atb: Bēres. Kad ierasties, kad ne?
« Atbilde #1 : 2022. gada 16. februāris, 22:00:34 »
Cenšos izvairīties, cik vien iespējams.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #2 : 2022. gada 16. februāris, 22:03:46 »
Tuvāku radu bēres, protams, mēdz būt arī pienākums.
Tās citas reizes tikai tad, ja ir sajūta, ka jāaizbrauc un nav ikurāt pāri visai Latvijai jābrauc, ja varu laika ziņā sakārtot.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2022. gada 16. februāris, 22:06:41 »
Pagājušā gada beigās radinieks, ex, - pat nešaubījos, - tagad vienkārši draugs, ar ko kopā strādājām, hobijojām... es viņam biju svarīga.
Nezinu.

Rīts, protams, gudrāks par vakaru...

Kaimiņu tantēm nebraucu uz bērēm, piedomāju, bet klusībā pie sevis.
Kaut kā strauji tas viss.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2022. gada 16. februāris, 22:10:50 »
Pāri Latvijai nav, Rīga.
Ai, nezinu. Lauleni pazīstu, bērnus redzēju vēl mazus.
Visu info te neizlikšu, tomēr vieta publiska....
Labi, rīt domāšu.

P.S. Paldies, mīļās, par komentāriem.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2022. gada 16. februāris, 22:28:48 »
Līdzjūtība!
Uz šo jautājumu nav pareizās atbildes.

Ja tas nav kā pienākums, no kā nevar izvairīties, tad tikai pēc pašas sajūtām. Pašai viss jāizvērtē, lai pēc tam nav sev jāpārmet.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2022. gada 16. februāris, 22:56:55 »
Ja nav gluži tuvinieks, kura bērēs ir pienākums būt, vadītos pēc savām sajūtām - pēc tā, vai gribu un varu tur būt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2022. gada 16. februāris, 22:57:32 »
Nav jau tādas striktas robežas. Viss pēc sajūtām. Piedomājot arī, vai pakaļpalicēji mani tur vēlētos.

Esmu daudz bērēs bijusi. Radi, tas pats par sevi, cik tad man vispār viņu ir.  Draugi, draugu vecāki un, diemzēļ, arī bērni - braucu atbalstu draugus. Ilggadēji labi kaimiņi - "čuhņā" dzīvojot, cits citu gadiem pazīstam.
Vispār, ja man piezvana, pasaka kur cikos un aicina atvadīties, es to arī daru. Protams, bez pretenzijām uz mielastu.
Man šķiet, ka pavadīt cilvēku, tas ir tā kā cilvēcīgi. Pēdējais gods vai kā to pasacīt... Un man šķiet, ka tai dvēselei arī tas nav vienalga...

Tiesa, ar gadiem, jo tuvāk pašai tā bedre nāk, arvien nepatīkamāki kļūst šie pasākumi... Bet es neizvairos.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 16. februāris, 23:03:02 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2022. gada 16. februāris, 23:51:10 »
Ja par bērēm paziņo /uzaicina/ aizgājēja tuvinieki, ietu. Nu ja nav tā, ka tādēļ "pusdzīve" jāpārkārto. Tātad, viņiem svarīgi, lai es ierastos, ja aicina. Ja uzzinātu nejauši, ietu ja man būtiski atdot pēdējo godu šim cilvēkam.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2022. gada 17. februāris, 00:10:31 »
Vados tikai pēc savām sajūtām..un attiecībām ar to otro. Kā sirds, čujs ,ņuhs un fvz kas vēl tur  saka, tā daru.
Apkartējiem nulles svarīgums...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2022. gada 17. februāris, 01:03:42 »
Esmu no tiem, kas neuzskata, ka atvadīšanās vai "goda atdošana" var notikt tikai bērēs

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2022. gada 17. februāris, 06:25:00 »
Arī vados pēc sajūtām. Ja iespējams, izvairos. Un piekrītu, ka atvadīties var vienatnē, divatnē citur. Bet, ja jūtu, ka jādodas, tad jādodas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2022. gada 17. februāris, 09:15:17 »
Paldies par dalīšanos ar pārdomām.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2022. gada 18. februāris, 20:24:31 »
Vispār, skumji, kad esi bērēs, kur tikai saujiņa cilvēku- tiešām šis cilvēks nevienam neko nav nozīmējis?  :?:
Runāt jau var visu ko, bet tas ir tikai normāli, ka pat cilvēki, kas gadiem nav satikuši nelaiķi, atlido uz bērēm.
Agrāk tā nedomāju, jāpiebilst.

Cenšos izvairīties, cik vien iespējams.
:rat: :rat:

Atslēdzies Valentiinis

« Atbilde #14 : 2022. gada 07. jūlijs, 00:16:20 »
pielikšu klāt savas 5 kapeikas, kā parasti, īsti nav par tēmu.

mēdz būt tā, ka nelaiķi pazīsti labi, viņa/ viņas mirušo dzīvesbiedru arī, bet par bērniem vai citiem tuviniekiem zini tikai no nelaiķa teiktā.
tad gribētos, bet netiec, jo nezini, ka cilvēks miris!

otrs variants - kolēģis cienījamos gados lielā iestādē. visi darbinieki aicināti, bet maz kopīga bijis ar nelaiķi.
var bet, kāpēc iet???