Autors Tēma: Latviešu valoda skolās  (Lasīts 1687 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Latviešu valoda skolās
« Atbilde #30 : 2023. gada 13. aprīlis, 09:18:26 »
Kaut kādā brīdī tomēr ir jāpieslēdz smadzenes. Ne jau skola bērnu sagatavo dzīvei, un tas, ka skola kļūst aizvien bezjēdzīgāka ķeksīšu vilkšanas vieta, nav nekāds noslēpums nevienam, kam tās smadzenes ir. Bet ja pusaudzis nav redzējis avīzi un nesaprot elementāras likumsakarības, tā nudien nav skolas vaina.

Attiecībā uz vispārināšanu – mans sestklasnieks un piektklasnieks mēdz izvilkt avīzes no iekuru čupas un lasīt sev interesējošo. Pa slejām.

es ar dīzeļdegvielu uzdodu iekurināt - domā šie paslepus osta? pa pilītei...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #31 : 2023. gada 13. aprīlis, 10:25:36 »
Nesapratu sakarību, piedod.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2023. gada 13. aprīlis, 10:31:47 »
Izbrīnīja, ka izvelk avīzi no iekuriem un tad lasa. Kāpēc nelasa uzreiz?? Un kur Tu vispār avīzes dabū?? :) Droši vien tās pašas Siguldas novada ziņas, kas man 1x mēnesī pienāk laukos :) Rīgas lielveikalu reklāmlapiņas neder iekuram... toties tās var lasīt kā komiksus - bildīte un cipariņš!

sorrī par offtopic

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2023. gada 13. aprīlis, 10:52:30 »
Avīzes joprojām drukā, tās ir legāli nopērkamas un pasūtāmas. 
Man pērnā gada avīzes, čupiņā sasietas, atdod vīra vecāki - viņi pasūta un lasa. Man sen ir alerģija pret presi, izlasu anekdoti un gana. Retu reizi, burzot lapas iekuriem, trāpās kaut kas interesants, tiem rakstiem "uzreiz" nav būtisks. Avīžu čupiņa stāv zem krāsns, puikas šad tad kurina. Vai paņem avīzi, ko palikt zem karstās līmes darbiem. Un šad tad aizlasās - sēž uz grīdas un kaut ko lasa.

Nesaprotu, kas tur tik dīvains, lai bakstītu lērumu jautājuma zīmju? Ka mājā mēdz būt vecas avīzes? Vai ka puikas prot lasīt un to labprāt dara? Es arī bērnībā lasīju visu, ko varēju atrast ieskaitot šampūnus un veļas pulveri. Manējie arī lasa. Un?

Tiesa, skolai tur mazs nopelns, jaunākajam lielākā daļa klases lasa kā pa celmiem. Piektajā klasē.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2023. gada 13. aprīlis, 12:33:30 »
Vai tad tiešām nav gadījies vecu avīzi/žurnālu pārškirstīt un aizlasīties? Es arī apgrozu rokā iekuram izmantojamo un gadās, ka kaut kas iekrīt acis. Un āra ķemertiņā, kad vēl lauku radu vecajā mājā padomijas laikā tāds bija, uz naglas uzspraustās avīžu lapas pirms lietošanas palasīju  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2023. gada 13. aprīlis, 15:24:36 »
Nesaprotams izbrīns. Mēs pat pasūtījām Dienu ilgus gadus, jo 5os no rīta atveda un bija tāds kā rituāls pie rīta kafijas.

Atslēdzies SNor

« Atbilde #36 : 2023. gada 13. aprīlis, 15:42:49 »
Nu mani ar avīzēm apgāda pastkastīte - ar reklāmas izdevumiem :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2023. gada 13. aprīlis, 16:02:40 »
Nesaprotams izbrīns. Mēs pat pasūtījām Dienu ilgus gadus, jo 5os no rīta atveda un bija tāds kā rituāls pie rīta kafijas.

lab, lab, man arī šķūnī mētājas kaudze ar dzeltenu avīzi, kurā beigu daļā ir "vakara meitene" un telefoni (mēģināju, neatbild) :( ...labs, mierlaiku avīžpapīrs, labi der bišu dūmkannas iekuram... nebrīnieties, ja medus "jestrs" tāpēc  :?:

PS. Reno, jūtos dziļi vainīgs, ka pa visu garo ziemu neatradu laiku Tev medu ievest. labošos! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2023. gada 13. aprīlis, 16:18:48 »
Ko nu vairs, tagad jāgaida jaunais.... :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2023. gada 13. aprīlis, 17:28:05 »
Ko nu vairs, tagad jāgaida jaunais.... :)

:smile:  ap jāņiem...