Autors Tēma: Zobu higiēna  (Lasīts 606 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Zobu higiēna
« : 2022. gada 11. maijs, 21:05:42 »
Vai kāds var ieteikt higiēnistu, pie kura aiziet, tā, lai (manas kolēģes vārdiem izsakoties) "mute nebūtu kā izvarota"?

Atslēdzies fiasko

Atb: Zobu higiēna
« Atbilde #1 : 2022. gada 11. maijs, 21:27:16 »
Sasodīti dārgi (tagad laikam jau 65 eiro), bet Baltijas Implantoloģijas klīnikā Baznīcas ielā higiēnistes ļāva man vairs nedomāt, ka zobu higiēna ir pilnīgs un galīgs izvarošanas gadījums.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2022. gada 11. maijs, 21:59:20 »
Fiasko, tas nav sasodīti dārgi.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3 : 2022. gada 11. maijs, 22:28:47 »
Nu... Pēdējais cenu kāpums bija 10 eiro. Bet vispār tiešām varu ieteikt. Citur man bijusi pilnīgi fui pē riebjas sajūta, te ļoti normāli. Pieraksti apm. 2 mēnešus uz priekšu.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #4 : 2022. gada 11. maijs, 23:05:05 »
Stom.institūtā vienmēr ok.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 24. maijs, 23:48:54 »
Nu tā, atskaitos - nohigiēnējos  :mrgr:
Šeit
https://dental.lv/
Pavisam maza klīniciņa Kr. Barona ielas pagalmā, bez pretenzijām uz super puper, bet pieraksts reālā termiņā, manā gadījumā pēc nedēļas, cena salīdzinoši draudzīga un izpildījums bez "izvarošanas" sajūtas. Process bija visnotaļ paciešams, plombas neizrāva :mrgr: , mute pēc tam nesāpēja, tā ka, ja ne (ne)ēšanas ierobežojumi, nekas par notikušo procesu neatgādinātu.
Nezinu, vai korekti ir rakstīt te higiēnistes vārdu, tāpēc, ja nu kādam interesē, uzrakstiet man PM.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2022. gada 25. maijs, 14:06:40 »
Kas tie par neēšanas ierobežojumiem???Pirms nedēļas uztaisīju higiēnu Cēsīs. Cena pa božeski- 65,- eiro... un katras kapeikas vērta... jo viņa ar abām rokām manā mutē kopumā pavadīja 2,5h  :rat: , ja summu sadala auz 2,5 h tad nekas daudz tas nav  :scratch: .
Mazliet besīja ietverošais izglītošanas process..jo plac, es pati zinu kā jālieto zobu diegs un cik x dienā ieteicams zobus tīrīt un pilnīgi lieka bija noslegumā..vislabākās elekrtiskās birstes ieteikšana  :)
bērnus 2,5 h nedarot..tos iekļaujot 1h  :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #7 : 2022. gada 25. maijs, 14:20:13 »
Nu nevajag tajā dienā pēc higiēnista apmeklējuma ēst bietes un mellenes, dzert sarkanvīnu un melno tēju utml. Nekas jau tāds, tik izvairīties no krāsojošiem ēdieniem/dzērieniem.

Ja higiēnu taisa regulāri, tad jau nav 2,5h, manuprāt. Varbūt higiēnistei pēc 2,5h tomēr likās, ka vajag paskaidrojumu par zobu tīrīšanu utml. :) Vai arī tas vienkārši ir viņas darba pienākumos pacientam pirmās vizītes beigās visu izstāstīt, kas ir tikai normāli.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2022. gada 25. maijs, 15:50:27 »
Nuja, kādu pusstundu vai stundu (es jau aizmirsu  :mrgr: ) neēst, nedzert, nesmēķēt, un pēc tam izvairīties no visa kā zobus iekrāsojoša. Man bija jāiztiek bez bietēm un zemenēm  :(   :mrgr:
Mana procedūra iekļāvās stundas laikā. Droši vien darba apjoms dažādām mutēm mēdz atšķirties, kaut vai tāpēc, ka var nebūt visu zobu. Vai arī, iespējams, ir dažādas apstrādes iespējas, ko kāds dara, kāds ne.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2022. gada 25. maijs, 17:10:51 »
eww nu nevajag tagad domat ,ka man tur nezin kas bija saaudzis mutē  :alt: , dakterīte paskaidroja,ka viņa esot mazliet perfekcioniste :)Man jau likās,ka par daudz perfekcioniste .. bet es cietos :)

Un  izglītojošā sadaļa jau viņai iekļauta procesā :) Man protams smiekli nāca, kad no sākuma iekrāsoja visus zobus ar to violeto ķesti..lai var redzēt,cik daudz un kas tad būs jānotīra un dod man spoguli ,lai arī es skatos un novērtēju... (nemaz tik daudz arī nebija)... nu vārdsakot viņa stāstīja un visu rādīja... ko  un kā dara :)
gluži kā higēnistu apmacības kursos :)

Vissmieklīgāk vēl bija,kad viņa uzstājīgi lika izvēleties garšu pulējamajai pastai un pēcāk tai beigu noslēdzošajai fluora želejai.. es saku -man vienalga .. paiet mirklis ..nu tad kādu garšu tomēr- zemeņu,apelsīnu ..blablabla... jezzzz nu nav man 11gadi  :fp:
ak nujā un tas par kafiju ,tēju, vīnu un mellenēm man arī liekas pašsaprotami.. ko tur pieminēt vai iekļaut ierobežojumos  :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2022. gada 25. maijs, 18:20:41 »
Man patīk, ja piedāvā izvēli beigu želejas garšai, jo ir, no kā man reāli jāvemj

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2022. gada 25. maijs, 19:22:25 »
Nu jā....  Nē, tik glauni man nebija vis  :mrgr:  Pamācības necik daudz neizveica, tik vien, ka par zobu diega lietošanu. Un nekādas garšu izvēles nepiedāvāja, kas bija, to ietriepa, man šķita, ka pēc apelsīniem garšoja, bet man būtu bijis vienalga kāda garša.
Tās beigu pamācības gan, es uzskatu, ka ir jānoskaita -  uz "visi tāpat zina" paļauties nevar, a ja nu nezina.