Autors Tēma: Kaķēna barošana  (Lasīts 1882 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mary

Kaķēna barošana
« : 2022. gada 15. maijs, 16:41:34 »
Gribu pajautāt pieredzējušiem cilvēkiem, cik reizes dienā jābaro 3,5 mēnešus vecs kaķēns, kurš ik pa mazam laiciņam grib ēst. Katrreiz, kad esmu virtuvē, mazulis prasa ēst. :murmur: Protams, viņš arī tērē enerģiju, skriedams pa māju lielā ātrumā un jāaug arī, bet tomēr liekas pārāk ēdelīgs. Nav no ielas paņemts, kur būtu badojies.  :?:

Atslēdzies kvadra

Atb: Kaķēna barošana
« Atbilde #1 : 2022. gada 15. maijs, 16:52:21 »
Man jau šķiet, ka kaķi vispār ir permanentā badā un ēst prasa vienmēr. :mrgr:  Pat mana padsmitgadīgā seniore katrreiz skrien pakaļ uz virtuvi un cerīgi hipnotizē ledusskapi, kur nu vēl tāds pusaudzītis. Ja tāds neizrādītu ēstgribu, būtu jādomā, ka slims  :mrgr:
 Bet tāpēc jau nav nonstopā jābaro, ja šis prasa.

Atslēdzies mary

« Atbilde #2 : 2022. gada 15. maijs, 17:03:03 »
Grūti tādam mazam kaķītim nedot ēst, kad žēlīgi ņaud smalkā balstiņā un pinās pa kājām  :n+:
Mans iepriekšējais runcītis nepavisam nebija uzstājīgs uz ēdiena prasīšanu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2022. gada 15. maijs, 18:54:19 »
Kaķi ir dažādi. Manai vienmēr stāvēja trauciņā sausā barība. Kad atnāca uz virtuvi un palūdza, tad dabūja "slapjo" vai gaļu, izēda un aizgāja pagulēt (vai pamedīt desertu). Reizēm visu paciņu neapēda, ja negribēja. Ja nebija, kas iedod gaļu, ēda sauso. Varēja dienā apēst 3-4 paciņas slapjās, uzgrauzt sauso un kādu peli, bet nerija, kad vairs nelien. Ar visu barošanu pēc pieprasījuma ne brīdi nebija liekā svara.

Nez, es dotu, kad prasa. Jāskatās, cik daudz apēd, vai nerij bez jēgas "uz šķīvja nekas nedrīkst palikt" un pēc tam nevemj, t.i., vai ir sāta sajūta. Mazs bērns arī ēd biežāk nekā 3x dienā.

Bet man ir pieredze tikai ar vienu kaķi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2022. gada 15. maijs, 19:26:39 »
Dotu, kad prasa.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #5 : 2022. gada 15. maijs, 20:59:40 »
Es arī dotu, ja prasa - tas tak sīkulis, viņam jāaug un enerģija dauzoties arī aiziet.Tāds mazulis jau necieš no liekā svara.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2022. gada 15. maijs, 21:09:11 »
Vienmēr barība traukā + kad prasa.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2022. gada 16. maijs, 09:23:30 »
Nu jā, ja dod sauso barību, tad tā var darīt, ka vienmēr traukā stāv. Man kaķi nekādas barības nedabū, tikai dabīgu jēlo gaļu, bet to stāvēšanai traukā neturēsi. Pēc manas pieredzes un novērojumiem, tās sausās barības ir tikai ceļš uz aknu audzējiem un urīnceļu aizsprostojumiem - cik paziņu kaķi jau tā aizgājuši. Ērti, paber tikai, bet... Draudzene, kad viņai to sacīju, smīkņāja, jo dodot taču kaķim labu barību no vetklīnikas, nevis kaut kādu maximas lēto, bet kopš kaķis ar aknu audzēju aizgāja, tagadējam dod tikai dabīgu barību.  Ja savai kaķei tos kraukšķus iedošu, viņa ēdīs, jo viņai garšo, bet pēc tam atstās milzīgu smirdīgu čupu un kādas dienas mocīsies ar vēdersāpēm.
Bet par to jau ir runāts, nav jēgas atkārtoties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 16. maijs, 10:28:22 »
Man jau nu liekas, ka nemitīga ēst došana, tikko paprasa, nav pareiza. Droši vien ir kāds zināms daudzums, kas dienā nepieciešams, atkarībā no vecuma un svara.

Mūsu suns arī būtu gatavs ēst jēlo gaļu visu dienu, neierobežotā daudzumā. Dabū 1x dienā kopā ar auzu pārslām, burkānu. Pārējā laikā bļodā ir sauja kraukšķu, ko pret vakaru paskrubina

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2022. gada 16. maijs, 10:36:55 »
Suns.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2022. gada 16. maijs, 13:59:46 »
Pa manam, zirgam un trusim jāēd visu laiku, lai zarnas normāli darbotos, bet suns un kaķis ir plēsēji, kas no dabas radīti periodiskai ēšanai. Kā viņiem tas dabā notiek - nomedī kaut ko, pierijās un guļ, kamēr izsalkums sāk mocīt, tad dodas nākamajās medībās, un kamēr vēl kko nomedī... Nav jau nonstopā gaļas kalni pieejami kā pļava ar zāli, grauz tikai.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #11 : 2022. gada 16. maijs, 14:08:36 »
Es tiešām nezinu - vai 3,5 mēn vecs var sakost jēlu gaļu?Man liekas, ka dabā plēsējiem mātes nomedīto pakošļā un tad dod sīkajiem.

Atslēdzies mary

« Atbilde #12 : 2022. gada 16. maijs, 14:46:49 »
Es viņam trauciņā turu sauso barību, lai vienmēr varētu uzkost, zobiem arī tas nāktu par labu. Bet šis ne par ko to neatzīst par ēdamu lietu. Es arī par dabisko barošanu, bet pagaidām neko jēlu viņš neēd, sanāk dot kaķēnu konservus, biezpienu, lakto, drusku auzu kliju putru. Katru otro dienu dodu paipalu oliņas dzeltenumu. It kā daudz visa kā, bet to proteīnu par maz. Varbūt tādēļ viņs tik bieži grib ēst.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2022. gada 16. maijs, 16:44:36 »
Es tiešām nezinu - vai 3,5 mēn vecs var sakost jēlu gaļu?Man liekas, ka dabā plēsējiem mātes nomedīto pakošļā un tad dod sīkajiem.

Patiesībā vairs neatceros, kādā vecumā mans, no mazotnes audzinātais, runčuks sāka gaļu saēst, bet, ja redz, ka netiek galā, var jau dot smalkāk sagrieztu vai, galu galā, maltu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2022. gada 18. maijs, 10:11:26 »
Manējam, kad bija maziņš, pirms gāju uz darbu, iedevu pusīti gurmet mazo konservu bundžu un atstāju sausiņus bļodā lai ēd, kad ir vajadzība, vakarā iedevu otru konservu bundžas pusi. Veselu bundžu viņš nevarēja apēst un atlikumus vajadzēja mest ārā. Tad kad sāku strādāt no mājas un košakam jau bija pāri 10 gadu, šams jau sāka uzmākties ar to ēšanu biežāk. Sanāca 2 bundžas. Tad bija periods, kad mēnesi nogulēju slimnīcā un kaķi nodevu māsas rīcība, kur man šamo "sabojāja". Tur bija trīs barotāji un kaķis saprata, ka pabarot var jebkurš... Tad tik sākās. Mammucis deva ēst 5 reizes dienā, māsa arī kaut ko pa burzmu piemeta un viņas vecis arī nevarēja atteikt. Vien vārd sakot, kad dabūju košaku atpakaļ, šis man jau pieprasa savu tiesu katru otro stundu. Cīnos, ko varu, bet vēl neesmu dabūjusi viņu pie vietas. Apskaužu kaķu saimniekus, kas nopirka to sausiņu kaķu barotavu, kur bundžā  sabērta sausā barība un pa druskai apakšējā bļoda birst nepieciešamā porcija. Manējam tas neder, jau gadu sauso neēd, šams uz vecumu iedzīvojās kaut kādā zarnu iekaisumā un ja kādu sausiņu dabū iekšā tad dienas trīs vemj. Esmu dzirdējusi, ka kaķus baro divas reizes dienā un šiem pilnīgi pietiek. Mēģiniet to manējam iestāstīt.