Autors Tēma: Kas notiks ar eveselību?  (Lasīts 830 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

Kas notiks ar eveselību?
« : 2022. gada 03. jūnijs, 18:40:11 »
Citāts
“Neatkarīgā” rakstīja, ka Veselības ministrija, visticamāk, e-veselības projektu neturpinās, lai gan oficiāli par jaunas digitālās sistēmas veselībā izstrādi nav paziņots. Valsts kontrole, kas vairākus gadus vērtējusi šīs sistēmas ieviešanu, atteikusies turpmāk to darīt, jo pārbaudes faktiski bija kļuvušas bezjēdzīgas, ieteikumi netika ņemti vērā.
Citāts
Paši Nacionālā veselības dienesta speciālisti atzina, ka nav izdevies īstenot auditācijas pieraksta veidošanu un nav ieviesta iespēja pacientiem liegt piekļuvi saviem datiem. Pilnīga atteikšanās no esošās e-veselības sistēmas, pēc dienesta speciālistu teiktā, nav iespējama, jo e-darbnespējas lapas, e-receptes, pieteikšanos vakcinācijas procesam un Covid-19 sertifikātu pieejamību neviens neizslēgs un tas darbosies līdz jaunās sistēmas darbības uzsākšanai.

https://neatkariga.nra.lv/izpete/382766-e-veseliba-tiko-pec-cilveku-datiem
Tā sakot daudzi ir iemaldījušies, https://www.eveseliba.gov.lv/ dažādu iemeslu dēļ, kur diemžēl nav nedz datu, nedz skaidras instrukcijas kā tur darboties, un kā no šis valsts mēroga datubāzes iegūt maksimālo labumu savas veselības uzturēšanai. Tā sakot neskatoties ar milzīgajam investīcijām šai projektā projekts ir miris pat īsti nedzimstot. Politiski tas ir krahs valdošajai koalīcijai, kas vainojama šī liela mēroga izlaupīšanas piesegšanai.
No visiem IT projektiem daudz maz dzīvību velk erepcepte, kas ar nav diez ko ērta. Bet cilvēki vēl joprojām neuzticas šai sistēmai, kur dakteri laiku pa laika izdrukā norādes, kādas zāles ir izrakstītas. Un eid nesēšana līdzi, ir ātrākais ceļš kā viņu pazaudēt, un tad ko ...

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

Atb: Kas notiks ar eveselību?
« Atbilde #1 : 2022. gada 03. jūnijs, 19:15:13 »
Pa lielam, man vienalga, kas ar to eveselību notiks.

Bet, par receptēm runājot. Tā nu sanācis, ka man, kam recepšu zāles kopš neatkarības atgūšanas nav bijušas izrakstītas, pēdējā laikā gandrīz vienlaicīgi tika izrakstītas 2 gab. papīra receptes un 2 gab ereceptes. Ar papīra receptēm bija vienkāršāk - vienu izpirku, otru kā sev nevajadzīgu atdevu draugiem, lai šie sev nopērk - i nekādu problēmu. Pēc ereceptēm braucu speciāli, jo vajadzēja no mājām pasi līdzi paņemt - zinošāki ļauži mani apgaismoja, ka uz tiesībām visdrīzāk nedošot, un tā arī būtu bijis. Un, otrkārt, bija jābrauc pašai, jo tā vienkāršāk, nekā deleģēt to kādam citam, meklējot, kur tur tai eveselībā tas receptes numurs atrodams... Domāju, gana sarežģīti priekš vecākās paaudzes pacientiem, kas nejūtas digitālajā vidē kā zivs ūdenī.  Savukārt erecepšu pluss varētu būtu tas, ka nav tām speciāli pakaļ jāiet, var sarunāt telefoniski un izpirkt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2022. gada 03. jūnijs, 19:54:42 »
Vecākās paaudzes pacientiem tik jāpasniedz personu apliecinošs dokuments aptiekāram, nekas tajā digitālajā vidē pašam nav jādara, tā ka nekā sarežģīta. Agrāk pasniedza recepti, tagad pasi vai ID.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2022. gada 03. jūnijs, 20:17:37 »
Vecākās paaudzes pacientiem tik jāpasniedz personu apliecinošs dokuments aptiekāram, nekas tajā digitālajā vidē pašam nav jādara, tā ka nekā sarežģīta. Agrāk pasniedza recepti, tagad pasi vai ID.
Pašam izpirkt nav problēmu, bet, lai pilnvarotu to izdarīt kādu citu, tajā digitālajā vidē ir jādabū receptes numurs. 17 ciparu garumā. Vai jānoformē pilnvara, arī digitālajā vidē.

« Atbilde #4 : 2022. gada 03. jūnijs, 20:23:30 »
Hmm, es dabūju tēta zāles uz e-receptēm aptiekā, vienkārši uzrādot viņa pasi.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2022. gada 03. jūnijs, 21:15:29 »
Pat nezinu neko tādu. Es arī esmu vecākiem pirkusi zāles, pasniedzot tikai viņu pases. Nekad nekas nav ne prasīts, ne jautāts.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2022. gada 03. jūnijs, 21:25:36 »
Tieši tā. Nekādu problēmu. Man pašai ideāli ērti -aizsūtu ziņā, kādas vajag, pēc mirkļa ir atbilde "ir" Vēl kaut kas ir elektroniski darīts, šķiet, ka kaut kādas izziņas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2022. gada 03. jūnijs, 23:06:17 »
Tad aptiekāri "pārkāpj likumus"! Tā nedrīkst! :evil:  Kurš te briesmīgi iestājās par likumu burtakalpīgu izpildi visos dzīves gadījumos?  :evil:

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 03. jūnijs, 23:21:07 »
Atkal nav labi :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2022. gada 03. jūnijs, 23:25:21 »
Vai neredzi, ka ņirdzu?  :mrgr:  MAN nu galīgi nav iebildumu, ja cilvēkus nečakarē ar lieku birokrātiju.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2022. gada 03. jūnijs, 23:27:58 »
Neko nepārkāpj. Kad es pirmo reizi ņēmu vecākiem zāles, es arī sazvanījos ar ģimenes ārstu, jo domāju, ka kaut kādā konkrētā aptiekā tikai zāles varēs izņemt un kādu papīru vēl vajag vai ko. Bet viņa teica, lai tik ņemu pasi un jebkurā aptiekā.. citu neko nevajag.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2022. gada 03. jūnijs, 23:39:09 »
Tur rakstīts, ka tas ir bijis pirms 2 gadiem. Pēc tam viss vienkāršojies. Daudzi veci cilvēki paši uz aptieku nespēj aiziet, tuvinieki vai aprūpētāji izņem zāles, tā kā viss pareizi, ka zāles saņemt ir vienkārši un bez problēmām.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2022. gada 04. jūnijs, 10:53:33 »
Es mammucim no sākta gala pērku aptiekā zāles. Piezvanu ģim.ārsta masiņai, saku, ka zāles iet uz beigām. Pēc pāris dienām (kavēšana var būt sakarā ar tām kovida lietām, nedaudz bremzē) eju uz aptieku, pasaku mammuča kodu, šie atver lapu, tur norādīts, kas drīkst izņemt. Parādu savu ID karti un viss komplekts  (8 vienības)  trijiem mēnešiem tiek izsniegts.