Autors Tēma: Iesnas un klepus  (Lasīts 1457 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Iesnas un klepus
« : 2022. gada 04. jūnijs, 14:40:39 »
Pastāstiet, kā, ar ko jūs ārstējaties no iesnām un klepus. Izmēģinu visu. Tējas, piens+sviests+medus+soda+olas dzeltenums un jods. Skaloju kaklu ar sālsūdeni, krustnagliņām. Vilnas šalle. Čiekuru sīrups. Kas vēl???

Atslēdzies Broņa

Atb: Iesnas un klepus
« Atbilde #1 : 2022. gada 04. jūnijs, 14:45:33 »
Es saprotu, ka nav jāārstē, pats pāries. Bet, lai atvieglinātu sev dzīvi, tos simptomus, kas traucē, tad tradicionālais.. nu tur tējas, medus, sīpoli, ķiploki.. pēc vajadzības, kas nu tajā brīdī traucē..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2022. gada 04. jūnijs, 15:06:01 »
Ja no mājas līdzekļiem, tad termofors uz pakakles un kājas karstā ūdenī. Ķiploki iekšķīgi un degunā. Priežu pumpuru tēja. Šņabis ar pipariem  :mrgr: 
Ja gribi drapes,  tad efeju hedelix sīrups klepum  un sinupret tabletes iesnām. Un pēc vajadzības kkādi pilieni aizliktam degunam.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2022. gada 04. jūnijs, 15:21:12 »
ar propolisa pūšamo

Atslēdzies Milka

« Atbilde #4 : 2022. gada 04. jūnijs, 15:58:58 »
pret klepu Flavamed, iesnām jūras ūdens Quixx

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2022. gada 04. jūnijs, 17:00:39 »
Flavamed un sinupret tikko nopirku. Ietriepu. Es kā pu, teiks, ka jāēd dzīvi odi, ēdīšu. Laikam. :mrgr:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2022. gada 04. jūnijs, 17:39:12 »
Varbūt jāsaprot iemesls?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2022. gada 04. jūnijs, 17:42:06 »
Iemesls šim klepum un iesnām? Parasti man iesnas ir tad, kad dusmojos NEPAMATOTI uz kādu. Šoreiz mana sirdsapziņa ir tīra. Šķiet, ka Rūjienā bija lieki 2 saldējumi.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2022. gada 04. jūnijs, 17:48:24 »
Iemesls šim klepum un iesnām? Parasti man iesnas ir tad, kad dusmojos NEPAMATOTI uz kādu. Šoreiz mana sirdsapziņa ir tīra. Šķiet, ka Rūjienā bija lieki 2 saldējumi.
Tad ar sinupret un bronhu tēju vajadzētu pietikt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2022. gada 04. jūnijs, 17:50:09 »
Praktiski nav tādu kaišu.

Ja nu retreti - daru tieši neko, sevišķi jau pret iesnām. Lai viss, kam jānāk laukā, arī nāk

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #10 : 2022. gada 04. jūnijs, 18:09:36 »
C vitamīns 3-5 grami un Mišina sole
Aflubīns, protams

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2022. gada 04. jūnijs, 18:39:16 »
tā viš ir - pēc 7-10 dienām pats pāries. Var tikai nedaudz atvieglot to gaidīšanu. Es parasti iedzeru kādas drapes, kas domātas saaukstēšanas vai gripas simptomiem. Tad vēl var novārīt kartupeļus (pat ar mizām). Dvieli pāri galvai un tos tvaikus elpot. Tas paplašinās asinsvadus, nedaudz samazinās iekaisumu. Tad vēl, lai mīkstinātu klepu, melnais rutks. Nogriež augšiņu un apakšu. Augša iegriež nelielu iedobiņu, tur uzliek kādu karoti medus. Pēc 5 min lejā sāks krāties sīrupiņš. Ļoti garšīgs - to dzert un ar laiku atkal uzlikt medu. Ļoti labs klepum. Pirms gulēt iešanas var iesmērēt pēdas ar sinepēm(neko daudz) un vilnas zeķes kājās. Ja sāp kakls, tad jāskalo ar sāls ūdeni.  :m: 

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2022. gada 04. jūnijs, 19:01:21 »
Tereško bronhu tēja, kaut kāds pūšamais degunā. Ja dikti simptomi moca -aptiekas pulverīši

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2022. gada 04. jūnijs, 19:09:16 »
Jā, nu var jau neko nedarīt, un beigu galos pāries pats, bet tā šņurkāšanās un klepošana ir gana mokoša un gurdinoša, nemaz nerunājot par to, ka lāgā cilvēkos nevar rādīties, visi lūr kā uz staigājošu infekciju perēkli. Tāpēc, pa manam, labāk kaut ko nebūt tomēr darīt, kas to attīrīšanās procesu pasteidzina un ātrāk piebeidz.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2022. gada 04. jūnijs, 19:34:42 »
Gan jau kāds adenovīruss, tie tagad klejo. Izkarsēt kājas, daudz šķidruma un iemidžināties dīvānā zem pleda ar kādu grāmatu vai filmu. Nekur apkārt slimam nav jāvazājas. Ja deguns aizlikts, var ko iepūst komfortam. Klepum jāskatās kāds, sauss vai mitrs.