Autors Tēma: Traktāts par dzeršanu  (Lasīts 1877 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atb: Traktāts par dzeršanu
« Atbilde #45 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:51:44 »
Ai, nevajag aizmirst arī psiholoģisko aspektu - es ar sen neredzētu, no Latvijas aizbraukušu draudzeni pamanījāmies "piedzerties" no ābolu sulas - tas brīdis, kad satiec senu, tuvu draugu un pie sulas glāzes nāk ārā viss, kas tev ir žmiedzis sirdi, bet nebija tā patiesi tuvā cilvēka, ar ko padalīties.
Un bijusī priekšniece bijušo darba kolēģu tusiņā - nav viņai problēmu ar alkoholu un viņa noteikti neizlaka puslitru vienā piegājienā, bet pamatīgs ķīkeris iestājās no tā, ka apkārt beidzot visi savējie un var atlaist to paškontroli, ko iepriekšējos gados nācās turēt sažņaugtu dūrē augstos, intrigu un politikas apvītos amatos. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #46 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:59:51 »
Un kad var zināt, kad pasākumam ir augstākais punkts?

Tad, kad jūties vislabāk, pēctam vilnis ies uz leju.
Tie krenķu dzērāji arī, cik redzēts, visbiežāk nodzeras. Jo vairāk dzer, jo vairāk krenķu un tā pa apli vien.

Atslēdzies dip

« Atbilde #47 : 2022. gada 02. jūlijs, 14:08:29 »

Tad, kad jūties vislabāk, pēctam vilnis ies uz leju.

Kā es varu zināt, ka tagad ir vislabāk? Varbūt pēc stundas būs 10x labāk?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2022. gada 02. jūlijs, 14:12:18 »
Es nezinu, kā tu vari zināt. Es zinu vienīgi par sevi. Tieši tāpat, cik, kad, ar ko... :)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #49 : 2022. gada 02. jūlijs, 16:28:04 »
Kokteilis, vīns, konjaks un vēl pa virsu šampis - vari uzreiz iet uz kapiem, pat bez palaga.

Plus vēl alus - tā ir mana pēdējo gadu recepte - bez kokteiļa ne soli! Un nekādu paģiru :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #50 : 2022. gada 03. jūlijs, 12:06:56 »
Jau gadus 20 kopš interese par dzeršanu ir zudusi. Vienkārši negribās. Ne jau kategoriski, ja kādas svinības vai labā kompānijā pāris glāzes. Kaut gan zināma pieredze ir. Sākot ar studentu laikiem. Lai būtu tumša bilde, to gan neatceros, bet zinu, ka man daudz nevajadzēja. Liekas, ka tieši tāpēc neaizrāvos.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #51 : 2022. gada 03. jūlijs, 13:46:00 »
man daudz nevajadzēja.

Nevarēju atrast, bet šķiet, ka šeit pat starp jokiem lasīju:
meitene puišiem - man vairāk nelejiet, esmu jau kondīcijā, uz kādu jūs cerējāt :)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #52 : 2022. gada 03. jūlijs, 17:26:37 »
Un vispār.
Domāju, ka neviens dzērumā nesastrādā ko tādu, ko nebūtu gribējis skaidrā.
Ja meitene izģērbjas un dejo plika uz galda, tas tikai nozīmē, ka viņu sen jau bija izbesījušas visādas sabiedrības normas (vecāki, skola u.c.).

Reiz pilnīgi skaidrā izģērbos un nostaigāju gar Gaujmalu no Līgatnes līdz Siguldas pilsdrupām.
Jutos labi un bez kompleksiem :) 

Ja ir kaut kādas slēptas dusmas vai naids, tad tas arī attiecīgi izpaužas agresijā.
Ja vienkārši ir vēlme atbrīvoties no važām, tad tā izpaužas izģērbšanās procesā vai līdzīgā :)

Jā, ok, kristietība krata pirkstu, ka visādi gari pārņem un dara šausmu lietas, bet ārkārtīgi dziļas (personīgas) psiholoģiskas analīzes rezultātā tas tomēr īsti neapstiprinās.

Vienīgais, kas varētu būt samērā reāli - mirušās dzērājdvēseles, kuras viņsaulē nespēj piedzerties, var uz brīdi iemiesoties galīgā pālī un bezfilmā esošā ķermenī, lai izbaudītu reibumu.
No tā arī varētu būt dažas dīvainas sajūtas otrā dienā, jo miesa kādu laiku ir atradusies citas dvēseles pārvaldīšanā.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 03. jūlijs, 17:49:34 no Krimsons »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #53 : 2022. gada 03. jūlijs, 20:52:45 »
...labi, ierakstīšu es kaut ko par alkoholu, ko neviens šeit nav runājis...tas ir par stresa mazināšanu...atgādinu filmu "Volstrītas vilku" un šoreiz ne galveno varoni, ko veido Leo, bet biržas brokera Metjū Makonahija tēlu, kurš stāsta par stresu pie lielām likmēm...viņš gan nestāsta par alko, bet ka pašapmierinās....regulāri iet uz tualeti un sit saujā ar "maškas kulačkovas" palīdzību, jo stress tāds, ko normāli izturēt nevar...es šādās situācijās esmu ķēries pie alko, kas palīdz un dzēš stresu, taču finālā būsi zaudētājs, jo lai sākumā pat izdzerot litru konjaka esi skaidrā kā stikliņš un visu kontrolē, tikko situācija nedaudz atslābst, tā tas litrs iebliež pa smadzenēm...ok, slikti, ka toreiz nezināju par Metjū metodi...tā vismaz galvu neatslēdz   

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #54 : 2022. gada 03. jūlijs, 21:15:30 »
slikti, ka toreiz nezināju par Metjū metodi...

gribētu teikt, ka abas metodes nāk komplektā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #55 : 2022. gada 03. jūlijs, 22:57:20 »
...labi, ierakstīšu es kaut ko par alkoholu, ko neviens šeit nav runājis...tas ir par stresa mazināšanu   

Jā, tas darbojas. Arī kā miega zāles - ja nekādi nevar aizmigt, jo stress un domas pa galvu jandalē, neliela alkohola deva to domāšanu uz brīdi atslēdz, un aizmigt var paspēt. Viens mīnuss - jāaizmieg tūlīt, citādi smadzenes atsāk riņķot, bet papildu deva vairs nedod to efektu. Otrs - jāuzmanās no pierašanas, kad vakara pirmā doma ir, ka bez graķīša neaizmigsi. Trešais mīnuss - ja kādu laiku alkohols tiek patērēts tikai pirmsmiega atslābumam, tad organisms pierod, ka no alkohola ir jāatslēdzas, un arī dienas laikā no minimālas devas nāk miegs.
Es visu atceros, Ričard...