Autors Tēma: Kas notiek ar cenām Latvijā?  (Lasīts 1708 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kas notiek ar cenām Latvijā?
« Atbilde #15 : 2022. gada 19. jūlijs, 16:52:29 »
Es brīžiem iedomāju par draudzeni laukos, ar kazām, vistā, zosīm. Kas nekaiš, visi piena produkti un gaļa nodrošināta

Varbūt vajadzēja ņemt to balto smuko kaziņu :smej:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2022. gada 19. jūlijs, 17:18:39 »
Es brīžiem iedomāju par draudzeni laukos, ar kazām, vistā, zosīm. Kas nekaiš, visi piena produkti un gaļa nodrošināta

Varbūt vajadzēja ņemt to balto smuko kaziņu :smej:

es pa šito domāju... bet tur TĀDU ganāmpulku vajadzētu... ēdienreizei 2 vistas, droši vien puskaziņu, vai pusjēru vai puscūku arī varētu noēst...  :steak:  un tad es iedomājos, visu to ņemšanos... pat tikai nokaut, iztīrīt, noplūkt...

reiz, sensenos, laikos (kad vēl kombikorms bija pa kreiso/lēto dabūjams), znota mamma paņēma 3 cūciņas uzaudzēt, nu ar domu, ka būs gaļa visai ziemai, viņai ar 2 meitām, znota ģimenei (tolaik laikam tik 1 vai 1,5 sīcis bija) nu un mums 4...  pienāk rudens, aicina kāvējus - mūs... nomiedzam 1 cūku, sadalam smuki, visu dienu noņēmāmies... sadalījām - kas tur sāniņš, spārniņš, kājiņa... pēc nedēļas - jau viss apēsts... uzreiz nezvanījām... nedēļu pagaidījām, un tad - ka davai kaujam vēl, baigi laba bij... tā mēs pa 2 mēnešiem arī visas noēdām... vairāk viņa nemēģināja audzēt...   

a kur nu vēl tos lopus ganīt & pieskatīt un ucināt... nē nē, lauksaimniekiem ordeņi jādod...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2022. gada 19. jūlijs, 17:33:06 »
Tak neēdiet gaļu vien, maizi arī piekodiet...  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2022. gada 19. jūlijs, 19:03:00 »
Viņai laikam kādas 3-4 slaucamas kazas, bariņš vistu, zosis
Kāvējs jāizsauc, jo kazlēnu saskrien daudz. Daļu gaļas dod uz cehu, atpakaļ saņem sardeles. Bet bez elektrības gan nekā, gaļa saldētavā visai ziemai

Draudzenei satraumēta labās rokas plauksta, piedevām neveiksmīgi operēja un roka slikti klausa. Tādēļ slaukšana viņai ikdienas vingrinājums plaukstai kā papildus bonuss.