Autors Tēma: Zobu tīrīšana kaķim  (Lasīts 788 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mary

Zobu tīrīšana kaķim
« : 2022. gada 25. jūlijs, 17:06:52 »
Vai tīrat zobus saviem kaķiem, vai vismaz esat mēģinājuši to darīt? Man tā kā bail pat sākt, jo šaubos, vai tur kas sanāks. Bet es zinu, ka vajag. :sad_smiley: Pirms pāris mēnešiem uzsmērēju viņam uz ķepas to zobupastu- lai nolaiza viņu, bet viņš pēc tam izvēmās. Varbūt pat tas bija kāda cita iemesla dēļ, kas to zina. Viņam tūlīt būs 6 mēneši.

Atslēdzies Spārka

Atb: Zobu tīrīšana kaķim
« Atbilde #1 : 2022. gada 25. jūlijs, 17:12:35 »
Neesmu mēģinājusi.

Atslēdzies mary

« Atbilde #2 : 2022. gada 25. jūlijs, 17:23:52 »
Man jau ir trešais kaķis, kurš nedzer un neēd sauso barību, kas varētu palīdzēt zobiem notīrīties. Bija problēmas. Vienreiz iepriekšējam kaķītim tīrīja klīnikā ar narkozi, tā kaķim bija baigā trauma...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2022. gada 25. jūlijs, 17:54:30 »
Par sauso barību tā esot alošanās, jo tā tomēr apķepst ap zobiem.
Kā ideja būtu svaigus burkānus iemānīt :)

Atslēdzies mary

« Atbilde #4 : 2022. gada 25. jūlijs, 18:02:09 »
Nav jau trusis.  :n+: Es viņam pierīvēju pie gaļas svaigu kabaci un vārītu burkānu, bet tie parasti paliek uz šķīvīša.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2022. gada 25. jūlijs, 19:31:10 »
Netīru. Savulaik kaķim bija zobakmens, vetklīnikā tīrīja vispārējā narkozē, laikam pat kādu zobu izrāva. Zooaptiekā esot nopērkama speciāla sausā barība, kas notīra zobus. Ja vien kaķis tādu ēd :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2022. gada 25. jūlijs, 20:57:35 »
Nekad neesmu tīrījusi un neredzu pēc tā vajadzības.
6 mēnešus vecs kaķis tak vēl pusaudzītis, kam piena zobi mainīsies, kas tur būtu ko tīrīt? :?:

Ja Spārka saka, ka zobus var notīrīt ar burkāniem, varbūt der arī zaļi kartupeļi? Manējā tos grauž.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2022. gada 25. jūlijs, 22:19:43 »
manējais aizbēgtu. Es pat nemēģinu. Un dibenu arī viņam neslauku pēc tualetes

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #8 : 2022. gada 25. jūlijs, 23:11:17 »
Kādā krāsā lakojat nagus saviem kaķiem?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2022. gada 26. jūlijs, 09:18:16 »
manējais aizbēgtu. Es pat nemēģinu. Un dibenu arī viņam neslauku pēc tualetes

dibenus viņš pats izlaiza un tad laiza saimniekam seju...  :veee:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2022. gada 28. jūlijs, 10:15:50 »
Suns gan tā nedara! Suns izvārtās kādā maitā, pagrauž kādu puvekli un tad nāk pie saimnieka laizīties. Kaķim līdz tam vēl tālu...
Zobus kašakiem netīru. Dibenu sakopt gan ir nācies - ja uztaisa kādu ''ziemas ķirsi'' pūkainajās galifeikās.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2022. gada 28. jūlijs, 11:34:54 »
Kaķis ir tīrīgs radījums, sunim pofig par  higiēnu. Tas ģenētiski, jo suņveidīgie medī, upuri vienkārši noskrienot, kamēr kaķveidīgie pielavās max tuvu. Pa gabalu smirdošs kaķis = badā nonīcis kaķis.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2022. gada 28. jūlijs, 12:19:38 »
Zobakmenim nav nekāda sakara ar ģenētisko tīrību vai netīrību. Ja pastiprināti krājas zobakmens, tad lai cik tīrīgs, dzīvnieks pats to nenoņems. Ir tādas pirkstu uzmavas ar birstīti, tīrīju sunim savulaik. Nekā sarežģīta. Kā pieradina pie ķemmēšanas mazotnē, tā arī pie zobu tīrīšanas.