Autors Tēma: Teicieni  (Lasīts 1060 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

Teicieni
« : 2022. gada 01. septembris, 12:27:30 »
"Viss labais dzīvē ir par velti, bet ar to tu vari dzīvot teltī. Man vajag naudu!"(grupa Tumors (Juris Lasinskis))
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Trix

Atb: Teicieni
« Atbilde #1 : 2022. gada 01. septembris, 15:00:15 »
Pat visštruntīgāko telti
Nedos tev neviens par velti.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2022. gada 01. septembris, 18:36:48 »
ZIRGA pase tā arī palika neizskaidrota...

reiz viena "jaunā zinātniece" stāstīja kā smalki izgāzusies. Augusi latviskā, bet akadēmiskā vidē un teicienu jēgu īsti nesaprot. Reiz vinas draudzene vinai kaut ko labu bij izdarījusi... ši domā draudzeni pslavēt, saka - nu gan tu man LĀCA pakalpojumu izdarīji... /domājot, ka lācis ir liels un labs pasakas/... draudzene pazūd.

Tik vēlāk sapratusi, kāpēc draudzene apvainojusies un ko tas teiciens nozīmē :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2022. gada 01. septembris, 18:44:25 »
Zinu, ka ir vilka pase, zirga pirmo reizi dzirdu.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies sanda

« Atbilde #4 : 2022. gada 01. septembris, 22:02:18 »
Zirgu dzimtas dzīvnieku (jaundzimušo kumeļu) identificē līdz sešu mēnešu vecumam, izsniedzot identifikācijas dokumentu (Zirga pasi), kas atbilst regulas Nr. 2015/262 7. pantā minētajām prasībām. Pēc zirgu dzimtas dzīvnieka apzīmēšanas ar transponderu vērtēšanas eksperts aizpilda zirga reģistrācijas kartīti divos eksemplāros un nodod to dzīvnieka īpašniekam. Dzīvnieka īpašnieks septiņu dienu laikā pēc zirgu dzimtas dzīvnieka apzīmēšanas iesniedz reģistrācijas kartītes oriģinālo eksemplāru Lauksaimniecības datu centrā.

Mangust, ja Tavā īpašumā/valdījumā/turējumā ir zirgs, pārkrāsota zebra vai ēzelis nokārto dokumentusSmile
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 01. septembris, 22:11:57 no sanda »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 01. septembris, 22:58:17 »
Tas nebija jāsaprot burtiski, gluži tāpat kā "vilka pase"  :mrgr:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #6 : 2022. gada 02. septembris, 02:59:24 »
"Viss labais dzīvē ir par velti, bet ar to tu vari dzīvot teltī. Man vajag naudu!"(grupa Tumors (Juris Lasinskis))
Vai tad nauda nav labaConfused

Atslēdzies sanda

« Atbilde #7 : 2022. gada 02. septembris, 03:22:09 »
Tas nebija jāsaprot burtiski, gluži tāpat kā "vilka pase"  :mrgr:

Tā bija atbilde Mangustam. Esmu dzirdējusi no suņu īpašniekiem, kuri arī pirmo reizi dzirdējuši, ka viņu krancim vajagot pasi, daudzi ir pārliecināti par pases esamību, bet tā ir tikai vakcinācijas apliecība, ja vispār ir.
reiz viena "jaunā zinātniece" stāstīja kā smalki izgāzusies. Augusi latviskā, bet akadēmiskā vidē un teicienu jēgu īsti nesaprot. Reiz vinas draudzene vinai kaut ko labu bij izdarījusi... ši domā draudzeni pslavēt, saka - nu gan tu man LĀCA pakalpojumu izdarīji... /domājot, ka lācis ir liels un labs pasakas/... draudzene pazūd.

Tik vēlāk sapratusi, kāpēc draudzene apvainojusies un ko tas teiciens nozīmē :)

Akadēmiskā vidē augušai personai būtu jāzin parasti frazeoloģismi, ja zin pasakas, ka tik lāča pakalpojums arī nav no folkloras.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2022. gada 02. septembris, 07:15:31 »
Kas ir zirga pase kā tāda zinu, bet neesmu dzirdējusi tieši kā izteicienu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2022. gada 02. septembris, 09:04:47 »
reiz viena "jaunā zinātniece" stāstīja kā smalki izgāzusies.

Ex izglītības ministre, uzvārds jau piemirsies, arī izgāzās, kad teica, ka viņai nav Pandoras lādes no kuras paņemt un iedot naudu skolotāju algām.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2022. gada 02. septembris, 09:57:49 »

Ex izglītības ministre, uzvārds jau piemirsies, arī izgāzās, kad teica, ka viņai nav Pandoras lādes no kuras paņemt un iedot naudu skolotāju algām.

Šuplinska, Nu a kā vajadzēja teikt, gudriniece? ;) Padomā :) vai -  No pārpilnības, vai Amaltejas raga! Ar baltu fontu :)

« Atbilde #11 : 2022. gada 02. septembris, 10:22:47 »
Pārpilnības ragu bija jālieto, nevis Pandoras lādi  :talking: 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2022. gada 02. septembris, 10:23:59 »
Nu, zināmā mērā pareizi -no Pandoras lādes visas nelaimes bija palaistas, un atlikusi tikai cerība. To arī vajadzēja iedot skolotājām :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2022. gada 02. septembris, 10:46:01 »
Aha, cerība muļķa mierinājums.  :mrgr:  Ar tām cerībām nu jau līdz streikam novesti.  :(

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2022. gada 04. oktobris, 01:48:20 »
"Kā tāda suņanagla pakaļā"
Kādēļ suņanagla ir suņa nagla? Kāds sunim sakars ar naglu un naglai ar suni?