Autors Tēma: Kā samierināties ar neatgriezenisko  (Lasīts 1804 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies MMuca

Kā samierināties ar neatgriezenisko
« : 2022. gada 19. septembris, 11:54:07 »
Vecums.
Slimība.
Matkritis.

Nē, ne onkoloģija, pēc ķīmijterapijas mati ataug.

Kā samierināties ar to, ka esi kļuvusi par tanti? Nevaru saņemties. Mati izbiruši, dažus gadus mēģināju cīnīties, šo cīņu zaudēju, palikusi peļaste mazā pirkstiņa resnumā. Pagaidām vēl saspraužu tā, ka neizskatās pārāk šķidri, bet tas arī nebūs ilgi. Ko tālāk? Nogriezt īsus? Vienmēr bijuši pusgari, šobrīd mazliet pāri pleciem. Īsu brīdi jaunībā bija zēngalviņa, jutos slikti, ataudzēju. Apkārt redzu kā sievietes, kuras garus vai pusgarus matus nogriež īsus, pēkšņi izskatās vecas. Kā tantes, nevis kā kundzes. Lai kā stāstītu, ka īsi mati padara jaunāku, es redzu pretējo. Arī tad, kad tas mani vēl neskāra, redzēju to pašu.

Šinjons? Parūka? Vai samierināties, padoties un nogriezt?

Bet kā samierināties? Klāt pie samierināšanās, ka nekad nevarēsi to, šo un gandrīz neko, arī tas vēl.

Nespēju pārspīlēti jautri mēģināt sev iestāstīt, ka jauna frizūra nozīmē jaunus apvāršņus, jaunu dzīvi, sevi palutināt, apmeklēt salonu, ļauties rūpēm un pārējo bulšitu, jo tie nav jauni apvāršņi, bet finišs, griezīšu pati, jo saloniem naudas nav un nebūs. Pēc tam mūžīgā cīņa, lai īsā frizūra neizskatītos pēc izgulētas retas mačalkas.

Nez kāpēc gribas raudāt.

Atslēdzies Luīze

Atb: Kā samierināties ar neatgriezenisko
« Atbilde #1 : 2022. gada 19. septembris, 12:10:57 »
Sabtransā redzēju sievieti, precīzāk kundzi gados. Mati nosirmojuši pavisam balti, nogriezti zēngalviņā, skropstas nokrāsotas melnas, lūpas koši sarkanas. Mugurā sarkana jaciņa, nu ļoooti stilīga kundze. :yes:
Ar to es gribēju teikt, ka varbūt vajag padomāt, kā akcentēt ko citu, un frizūra būs tikai fons kopējam tēlam.

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #2 : 2022. gada 19. septembris, 12:15:51 »
Problēma vairāk ir nevis ar āriņām, kā tas izskatīsies, bet ar iekšiņām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2022. gada 19. septembris, 12:27:18 »
Man vienai paziņai kopš dzimšanas ļoti plāni mati, tādi, ka galva spīd cauri. Izmanto šinjonu visu mūžu.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2022. gada 19. septembris, 12:35:53 »
Ja par plāniem matiem. Tad manuprāt nav nekā sliktāka, kā tādus nevis īsi apgriezt, bet censties vēl kaut ko ataudzēt... Peļastes kailākajai daļai pieaugušo izskatās sliktāk kā īsi mati, pat tad, ja mati nav pavisam plāni.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2022. gada 19. septembris, 12:40:34 »
Khmmm... :thinking:  Nu vispirms, vispār neredzu iemesla krist izmisumā, jo tu esi tai veiksminieku skaitā, kuriem ir kritusi laimīgā loze nodzīvot līdz šim vecumam. Daudziem nav paveicies. Galu galā, ja tevi vēl uztrauc tavs matu stāvoklis, tad jau tu nemaz neesi veca ;o))) Vienkārši, pienācis beidzot tas laiks, kad tev ir tiesības pasūtīt visu tavu pierasto dzīves gājumu dillēs un vari pievērsties konkrēti sev. Galvenais ir tas vai tu juties komforti savā vecumā. Mati, nadziņi, ādas kvalitāte, uzacis, zobi, iekšēja enerģija. Vai, tur ir ko noņemties! Atrodi savu frizieri vai nomaini pašreizējo, ja tev nepatīk viņas manipulāciju rezultāts. Viņiem jāzina, ka ir visādas fiškas, kā tos trīs matus uz pakauša kuplināt un arī redz, kāds griezums var nosegt visu kas nosedzams un izceltu to kas izceļams. Aizej uz baseinu vai trenažieriem, noskaidro, kad tur čupojās tava vecuma dāmas, lai tu justos drošāk. Izlocīsi kauliņus, uzlabosi asinsriti un atradīsi domubiedrus. Jau pēc trim nedēļām būs vismaz 7 gadi mazāk. Un neļauj nevienam tevi pārmest to, ka ar šo dienu sākot, tavā dzīvē galvenā esi Tu. Kad vēl, ja ne tagad? Mums vienmēr ir viens cilvēks, kas mūs mīl - mēs paši. Un vispār, aizmirsti par vecumu, mūsu dienās nav vecuma ir tikai pieredze. Tu zini, kas tev ir labi un beidzot izbaudi to, ja kādam tas nepatīk tās ir viņa problēmas. Un galvenais, lepojies ar to, ka tu esi Tante.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 19. septembris, 12:47:19 no olgucis »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2022. gada 19. septembris, 12:45:47 »
olgucis uztvēra autori un spēja palūkoties dziļāk par āriņu  :yes:

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #7 : 2022. gada 19. septembris, 13:02:22 »
Peļaste bija ilustrācija matu skaitam, nevis frizūras tips.

Olguci, Tu skaisti uzrakstīji visas klišejas par pievēršanos sev, jauna friziera atrašanu un baseinu. Tieši to, par ko es jau rakstīju kā par sieviešu žurnālu bulšitu, kas varbūt darbojas daļai sieviešu, bet kā pārbaudīts iepriekš, man tas nestrādā. Turklāt te man jācitē sevi.
griezīšu pati, jo saloniem naudas nav un nebūs.
Kādi baseini, trenažieri un saloni?

Man ir vēlie bērni, kas vēl ilgi būs audzināmi, un tas laiks sev pienāks vēl pēc gandrīz 10 gadiem.

Pagaidām ir pāri 50, nabadzība un ir disharmonija starp tantes paskatu piespiedu kārtā un to, ka nevaru to pieņemt un negribu padoties. Dzīvē nekas nav nācis viegli, bet pieņemt ieteikumu "ja tevi izvaro, tad atslābinies un mēģini sajust pēc iespējas lielāku baudu" neesmu iemācījusies pieņemt.

Varbūt nemācēju noformulēt, ko gribu saprast.
Varbūt vispār nevajadzēja rakstīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2022. gada 19. septembris, 13:10:42 »
Pēc pēdējā ieraksta šeit varētu Trix padalīties savā bagātajā pieredzē kā tiek ar visu galā. Trix arī vēlie bērni un materiāli arī nav miljonāre, situācija izklausās līdzīga, ja nu vienīgi ar matiem nav problēmu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2022. gada 19. septembris, 13:12:45 »
Ļoti labi, ka uzrakstīji, un pēc otrā Tava ieraksta situācija ir skaidrāka.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2022. gada 19. septembris, 13:25:23 »
Jaunāks jau nepaliekam neviens, un veselība ar gadiem arī klāt nenāk - tā saka.  Bet, manuprāt, tā nav īsti patiesība. Cilvēks noveco tad, kad noguris, smagā darbā un ikdienā nomocījies un nesaredz, par ko priecāties, kam pieķerties, kur dzīvesprieku smelties. Kad dzīvo vienkārši aiz inerces, tāpēc, ka vēl dzīvs. No tā ļoti grūti atkopties... Jāatrod kaut kas, kur to dzīvesprieku smelties, lai cik tas varbūt šķistu neiespējami situācijā, kad rokas nolaižas.

Ja par matiem - es būtu par parūku/šinjonu.  Nedomāju, ka īss griezums padarīs smukus plānus matus. Lisējošie veči dzen uz nullīti, bet neba nu sievietei tas piestāvēs. Ar parūku/šinjonu izskatīsies labāk un pati sev sāksi patikt, kas iegriezīs spirāli pareizajā virzienā - izkatìsies labāk-sajutīsies labāk-būs labāks noskaņojums- dzīvesprieks-nāks klāt veselība... Un, kas zina, varbūt arī pašas mati sāks ataugt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2022. gada 19. septembris, 13:31:58 »
Mati ap/pēc 50 kļūst plānāki, tur laikam neko. Mana veiksme, ka vienmēr bijuši biezi un kupli, tad tagad izskatās kā vidusmēra :)
Mājsēdes laikā konstatēju, ka mierīgi varu bez friziera pašapgriezties, tikai piemēroti pamācību video jāatrod. Autores gadījumā - griezums plāniem matiem, DIY.

Varat mani apstrīdēt, bet frizierim samaksāto es dalu apmēram tā - par komfortu, kafiju, žurnāliem, čubināšanos, galvas masāžu un laipnu runāšanos ir viena daļa. Par to, ka viņai kaitīgs darbs - uz kājām, krāsas, lakas jāelpo - vēl viena daļa.
Un tikai kāda trešdaļa vai mazāk būs par īsto rezultātu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2022. gada 19. septembris, 13:35:23 »
Nelasu un nepērku sieviešu žurnālus, priekš manis tur nav nekā jauna. Man pašai tēvs bija 7 gadus uz gultas paralizēts un tagad mammucis, kurai 94 gadi un šai vecumā no istabas vairs neiziet. vai tas ir bijis kāds slogs? Vienkārši, paldies Dievam, kad tie cilvēki ir tev vēl blakus. Un man ir prieks, ka manos spēkos viņiem dzīves gājumu atvieglot. Vai ar to dzīve ir beigusies? Vienkārši tā ir daļa no tavas pašreizējās dzīves. Neuzņem to kā slogu. Un tas neizslēdz neko no tā ko rakstīju. Tu esi pelnījusī būt laimīga, tad esi. Var nebūt trenažierī un baseins, var vienkārši katru sestdienu paņemt sīkos un ieplānot kādu pārgājienu. Nupat ir rudens, tāds skaistums visapkārt. Aizejat līdz kādam muzejam, vai kādu pārgājienu taku. Pati atpūtīsies un mazajiem prieks. Sadali darbiņus pie tantes kopšanas arī bērniem, kaut vai lai pienāk un pajautā vai viņai ko nevajag. Mazajiem tā arī būs pieredze, ka dzīvē tā gadās, kad par kādu ir jāparūpējas. Un vienalga, katru rītu neaizmirsti paskatīties spogulī un pateikt, ka tu esi forša un tiem kas tev apkārt ar tevi ir ļoti paveicies. Un katru dienu izdari ko labu priekš sevis, jo tu taču esi tā vērta un to pelnījusī.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2022. gada 19. septembris, 13:35:24 »
Varat mani apstrīdēt, bet frizierim samaksāto es dalu apmēram tā - par komfortu, kafiju, žurnāliem, čubināšanos, galvas masāžu un laipnu runāšanos ir viena daļa. Par to, ka viņai kaitīgs darbs - uz kājām, krāsas, lakas jāelpo - vēl viena daļa.
Un tikai kāda trešdaļa vai mazāk būs par īsto rezultātu.
Aha, un par komunālajiem, telpu nomu, nodokļiem utt...   :mrgr:

Labi, ja mājās kāds varētu palīdzēt, tomēr jau otram ērtāk griez, kā pašam sev.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2022. gada 19. septembris, 13:44:43 »
Un jāveic vienas reizes ieguldījums - ļoti asas šķēres, vēlams īstās frizieru. Filējamās arī var noderēt, bet tām nav jābūt tik smalkām.