Autors Tēma: Jēzus un Jūda  (Lasīts 891 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Jēzus un Jūda
« : 2022. gada 06. oktobris, 15:15:13 »
Vakar iemetu skatu Ilzes Ķuzules intervijā un aizdomājos. Par Jēzu. Vai jau bija paredzēts, ka kāds (Jūda) viņu nodos? Ja nenodotu, vai Jēzus izpildītu savu misiju - izpirkt cilvēku grēkus? Tātad viņš bija jānodod? Citādi nekā?
Pieļauju, ka šāda diskusija šeit jau ir bijusi.

Un kam bija domāta šī ziņa? Kāpēc Vecās derības pārstāvji to nepārņēma?

Atslēdzies Trix

Atb: Jēzus un Jūda
« Atbilde #1 : 2022. gada 06. oktobris, 15:40:35 »
Es, protams, profāns... Saprotu loģiku un IF – THEN.

Ja "Bez Dieva ziņas ne mats nenokrīt no cilvēka galvas", tātad arī Jēzus ir nodots ar Dieva ziņu.
Tātad viņam tā vajadzēja.

Kāpēc? Nejautā man.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2022. gada 06. oktobris, 15:42:30 »
Pēc evaņģēlijiem sanāk ne tikai "ar ziņu", bet "pēc plāna".

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2022. gada 06. oktobris, 15:49:06 »
Bet kāpēc bija jānodod, jāmirst? Varbūt man šodien nedomājas, bet nesanāk saķert loģiku. Kāpēc vieni pieņēma? Un kas pieņēma? Kas mainījās? Dieva būtība taču nemainās.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2022. gada 06. oktobris, 16:28:20 »
Lai ar savām ciešanām izpirktu citu grēkus.
Murgu daudz. Kāpēc ar viena dzīvību izpērk miljardu grēkus? Kāpēc neizpērk visu grēkus, bet tikai to, kuri uz nāves gultas nožēlo un ''atgriežas ticībā"? Re, Puķkam arī plāns tikt pie Jēzus un Pētera pa mīkstiem mākonīšiem basiknam pastaigāt. Ticīgo pieejā tā tas arī būs, ja mirdams murkšķēs ''mīļais Dieviņ, nožēloju, ka noslaktēju n-miljonus muļķu un liekēžu un vēl miljonu pavisam nevainīgu''.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2022. gada 06. oktobris, 16:42:23 »
Pēc evaņģēlijiem sanāk ne tikai "ar ziņu", bet "pēc plāna".
.. "saskaņā ar grafiku"

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2022. gada 06. oktobris, 16:57:29 »
Vakar iemetu skatu Ilzes Ķuzules intervijā un aizdomājos. Par Jēzu. Vai jau bija paredzēts, ka kāds (Jūda) viņu nodos? Ja nenodotu, vai Jēzus izpildītu savu misiju - izpirkt cilvēku grēkus? Tātad viņš bija jānodod? Citādi nekā?
Pieļauju, ka šāda diskusija šeit jau ir bijusi.

Un kam bija domāta šī ziņa? Kāpēc Vecās derības pārstāvji to nepārņēma?
Neko citu nelasīju, tikai šo Tavu citātu.
Un, jā, bija paredzēts un Jēzus taču visu zināja. Viņš pateica arī, ka Pēteris viņu 3x nodos. Tas attēlots dažādos mākslas darbos. Man vislabāk patīk, kā tas apspēlēts rokoperā "Jēzus no Nācaretes", es pat biju kādreiz ielikusi fragmentus "Broņas rozā blociņā".

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2022. gada 06. oktobris, 17:04:14 »
Labojums. Tas ir Jesus Christ Superstar. Es te ielieku fragmentu, ārkārtīgi iespaidīgi, manuprāt, sirdi rauj ārā..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2022. gada 06. oktobris, 17:07:05 »
Es arī to viņa upuri īsti līdz galam neizprotu. Vairāk ar sirdi, ar prātu nē. Tā ir tā visaptverošā mīlestība, piedošana..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2022. gada 06. oktobris, 17:14:55 »
Un tad seko tas, kad Jēzus paliek viens.. arī sirdi rauj ārā.. Šeit tas aktieris (vairs ne jauns), kas bija filmā, tik emocionāli..

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2022. gada 07. oktobris, 01:05:59 »
Neatceros, kopš kura brīža, šķiet, vienmēr esmu jutusi līdzi Jūdam. Tāpēc, ka viņš akli nesekoja, bet šaubījās, tātad - domāja. Nu sanāca, kā sanāca.
Tāpat kā neuztveru kā negatīvo tēlu Ponciju Pilātu. Man patīk Bulgakova variācijas par Jēzu un Ponciju Pilātu Meistarā un Margaritā.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2022. gada 09. oktobris, 12:13:15 »
Meistaru un Margaritu lasīju vismaz reizes četras, droši vien vēl izlasīšu- stāv plauktā un gaida. Bībeli, jāatzīst, neesmu vēl pieveikusi, kaut gan arī ir.  :b:
Bet esmu aizdomājusies ne reizi vien. Jēzus liktenis. Tik daudz sekotāju un jūsmotāju, mācekļi labu laiku blakus un tad aiziešana - viens pats, visu nodots un tikai kaut kāds romiešu karavīrs, vienīgais, kam izrādās ir sirds un kas aiz žēlastības samitrina viņam izkaltušas lūpas. Neviena blakus, tikai Dievs, kam jautāt. Vai tas nav drausmīgi, atdot savu dzīvi par cilvēci, kas tevi ir nodevusi un nomirt vientulībā? Drausmas
Par Jūdu arī biju iedomājusies. Kā tas var būt, kas notika tā cilvēka dvēselē? Sekot ikdienā savam skolotājam, jūsmot par to, pierakstīt katru soli... Un pēkšņi nodot. Kāpēc? Nu ne jau naudas dēļ, viņš nebija no nabagu ģimenes. Nu iedeva viņam tos 30 naudas gabalus, paņēma. Bet tur ir jābūt kam vairāk. Es domāju, ka tā bija skaudība, kas gan cits? Sākumā, droši vien ticība, bet ar laiku vairs nebija vietas ticībai viņš apskauda savu skolotāju par to, kā tas spēj aizraut tautu, par to ko prot un var. Varu tikai iedomāties, kas tur tai dvēselē par jūtām vārījās. Diez vai varēja paredzēt, ka nododot Jēzu viņš bija parakstījis tam nāves spriedumu. Droši vien, domāja, ka tā būs tāda sīka neģēlība kas nav salīdzināma ar paša skaudību nomocīto sirdi- lai arī nedaudz pamocās, kā viņš. Un es ļoti ceru, ka Jūda pirms dabū galu, izjūta vainas apziņu. Kaut gan, kuru tas vairs uztrauc. Bet ja padomā, savā ziņā, ko gribēja to dabūja - tagad viņa vārds un "slava" arī ir  vēsturē kalti.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2022. gada 09. oktobris, 12:36:53 »
Nu, kā bija ar Jūdu, Dievs tikai zina. Bet te, rokoperas fragmentā Jūda ir parādīts cilvēcīgs. Jā, viņš ļoti mīlēja Jēzu, bet ļoti baidījās. Baidījās gan par Jēzu, gan viņiem visiem, viņu biedēja ceļš, kuru Jēzus iet, jo sākumā jau tā nebija, cilvēki viņu vēl nepielūdza. Jūda saprata, ka, ja tā turpināsies, draud nāve, jo valdnieks Jēzu uzskata par konkurentu.. Jūda domāja, ka apstādinot visu pusceļā, viņš saglabās dzīvības viņiem visiem - gan Jēzum, gan apustuļiem. Bet sanāca, kā nu sanāca..

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2022. gada 09. oktobris, 13:40:07 »
arī variants

Atslēdzies SNor

« Atbilde #14 : 2022. gada 10. oktobris, 16:58:34 »
Kas tev par sajūsmināšanos ap Jūdu. Kāpēc neviens neatceras Jēzus vārdus ka Pēteris (ticības klints) viņu noliegs 3x pirms gaiļi dziedās. Un to Jēzus teica Pēterim, kad viņš nogrieza tur kaut kam kaut ko, kad tas pateica, ka atnācis arestēt Jēzu. Klasiski tiek skaidrots uz Zvs un Lieldienām. :) Vai Jūdas motīvs kļuvis populārs Ukrainas dēļ? :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv