Autors Tēma: Dāliju gumi zāģu skaidās?  (Lasīts 1009 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Dāliju gumi zāģu skaidās?
« : 2022. gada 12. oktobris, 12:44:57 »
Iepriekšējos gadus sabēru smiltis virsū, bet šausmīgi smagi un grūti pārcilāt, kastes jūk ārā. Kaut kur izlasīju, ka var apbērt ar zāģu skaidām.
Ir kādam pieredze un viedoklis?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

Atb: Dāliju gumi zāģu skaidās?
« Atbilde #1 : 2022. gada 12. oktobris, 13:06:36 »
Es nekā neapberu

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2022. gada 12. oktobris, 14:02:11 »
Neizžūst?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2022. gada 12. oktobris, 15:51:27 »
Lieki nekratu, lieku papīra maisos ar visu zemi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2022. gada 12. oktobris, 22:24:20 »
Mana, tante, liela dāliju mīļotāja, savulaik darīja tā, ka gumus ar visu aplipušo zemi izžāvēja un lika kastēs avīzēm aptītus.
Pieļauju, ka sava nozīme varētu būt arī tam, kāda tā zeme. Kurzemes māliem aplipuši glabājās labi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2022. gada 12. oktobris, 22:41:39 »
man tā ir bijis -es ar savām visādi cackājos, mamma atved savas, kā raktas, tā samestas plastmasas maisos. Pavasarī manas beigtas, viņējās -perfektas, ar asniem

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2022. gada 12. oktobris, 23:57:51 »
Man viņas vispār ir pieklīdenes - kaimiņiene atdeva, žēl viņai bija ārā mest. Nekāda īpaša apkalpošana netiek nodrošināta, ja grib, lai aug, ja ne - pašas vainīgas. Tik daudz, kā uz ziemu iestiept garāžā papūlos - izroku, puslīdz nopurinu, salieku kastēs un saberu virsū smiltis. Ziemo labi, bet man ķēpa, ja kaut kur jāpārbīda, - kastes kartona, smagas, jūk ārā. Saaugušas arī kā nelabie, pirmajā ziemā pietika ar pāris kastēm, šogad būs daudz.
Zeme man štruntīga, diezgan ķepīga, skāba un sēņaina. Neliekas, ka labs variants atstāt ar visu.

OK, paldies par padalīšanos pieredzē! Droši vien pamēģināšu apskaidot, tās mantas man pietiek. :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2022. gada 13. oktobris, 00:15:31 »
man tā ir bijis -es ar savām visādi cackājos, mamma atved savas, kā raktas, tā samestas plastmasas maisos. Pavasarī manas beigtas, viņējās -perfektas, ar asniem

Es savulaik arī glabāju vienkārši plastmasas maisā pagrabā. Viss atkarīgs kāds gaisa mitrums tajā glabāšanas telpā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 13. oktobris, 07:20:36 »
Sadali tos gumus un atstāj, cik vajag.Krūm vispār pietiek ar vienu gymiņu  nevajag čupu