Autors Tēma: Pieņemtie bērni  (Lasīts 900 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Pieņemtie bērni
« : 2022. gada 26. oktobris, 06:28:28 »
 Mans onkulis par pieņemtajiem bērniem dēvēja savu vedeklu un znotus. Pats apzīmējums jau liecina par viņu attiecībām, jo viņš mēdza teikt, ka visi viņa bērni. Man dažādas pārdomas un jautājumi.
 Vai Jums bija viegli pieņemt savu bērnu dzīves draugus? Vai ir kādas jaunas vai pārmantotas tradīcijas viņu uzņemšanai ģimenē?
 Un kā ar mazbērniem- vai vispār ir kādas tautas vai Jūsu ģimenes paražas viņus sagaidot? Kas varētu būt piemērots dāvanai mazbērna mātei?
 Paldies, ja dalīsieties!

Atslēdzies Bobs

Atb: Pieņemtie bērni
« Atbilde #1 : 2022. gada 26. oktobris, 07:26:30 »
jā, bija viegli. Nē, tradīciju nebija :?:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2022. gada 26. oktobris, 07:37:30 »
Tradīciju nav. Diemžēl. Man patiktu. Neaizdomājos.
Vai viegli pieņēmu? Tagad ir viegli. Sākumā bija peripetijas. Labi, ka vedekla bija gudra un nelēca uz ecēšām.
Bet tāda viegla stikla sieniņa ir. Un tas varbūt ir normāli.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2022. gada 26. oktobris, 08:26:15 »
Viegli. Sākumā jau iepazīstas kā ar draugu/draudzeni.
Znotu par savu bērnu gan neuztveru, galu galā divi pieauguši cilvēki, kas ciena viens otru
Mazbērnam piedzimstot nospodrinājām ģimenes sudrabu, dabūja nazīti un dzeramo kausiņu. Ja būtu jāpērk -kaut ko līdzīgu, vai kādu no dārgajām monētām

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2022. gada 27. oktobris, 18:18:55 »
Lumbi - Tu šito topiku ierakstīji tā,ka man gribas teikt, paņemts no UK māmiņu grupas , jeb ar googli pārtulkots no kkurienes  :rofl: :) galīg ne pēc tevis izklausās. :scratch:

pa tēmu...par bērniem tā uzsvērti nedēvēju nedz savējos nedz vinu otrās puses. Mums vairāk ierastas tādas čoimiskas un paralēlas attiecības. Ikdienā nebučojamies un neļļuļinamies, bet ja kādam ko vajag,tad vienmēr visi zinam pie kā vērsties.
Tradīcijas uzņemšanai ģimenē ???? :alt: :alt: , vai tām nebūtu jābūt kāzām ?? Bet nujā ,mūsdienās jau precēties nav aktuāli,jāsāk izdomāt citas tradīcijas. Te piekrītu.

Man abi pieaugušie arī neviens neprecas..tad nu lai negaida no manis arii nekādas citas atrakcijas. Meita vismaz ir bildināta un ar briļuku pirkstā, bet kas zin, kad un vai savīkšīsies uz to preci. :?:
Mazmeitiņas mammai dāvināju kaklarotiņu..pie amtnieka vairs neatceros vai baltkrievijā ,vai ukrainā(kkur tur) pasūtīju rokām darinātu amuletu ar mazmeitiņas dz.datuma iegravējumu otrā pusē..ar domu, kad mazmeitiņa ies savā dzīvē,tad tas amuletiņš jānodod viņai.
Es gan nezinu vai mazmeitiņas mamma visp ir painteresējusies, par tā amuletiņa nozīmi un kas tas ir, bet tam jau nav nozīmes....

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2022. gada 27. oktobris, 18:26:52 »
bet vispār.. tēmu atverot ,domāju,ka stāsts par adopciju..un tad izrādās.. ups... :faint:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2022. gada 28. oktobris, 08:35:37 »
Nu, Oga! Mani ir tā kā Tev,bet iekšēji ir sajūta, ka gribas kaut ko vairāk. Ko vairāk- nezinu, tāpēc arī interesējos. Reno un Tu mani vismaz uz kādām domām uzvirzījāt! Paldies ! :flowers:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2022. gada 28. oktobris, 09:20:17 »
LV jau viss vienkārši, tā pati tauta, tie paši tikumi... nu novadu atšķirības varbūt, bet kas te ko nepieņemt... :alt:

pat mana austrāliete LV izceļotāju pēcteci atrada, viss kā pie cilvēkiem (labais un ļaunais)...  a ja būtu aborigēns, cienātu mūs ar apsvilinātu valabiju zaru būdiņā, vai vārītām krokodilu acīm... vot nezinu kā to uztvertu...  :faint:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2022. gada 28. oktobris, 09:32:09 »
Man liekas, ka mākslīgi neko nevar radīt. Ja tas notiek dabiski, tad notiek...nu, tās tradīcijas.
Bieži vien īsti nevienam īsti nepatīk tās tradīcijas, bet visi dara- jo tradīcijas taču  :rofl: Piemēram, visbiežākais- visiem jāsatiekas kādos svētkos, bet reāli bieži tas ir tāds...pienākums.
Man liekas, jādzīvo un jāsadzīvo viegli- kā sanāk, tā sanāk  :?:
Mazbērnu sagaidot...vnk nosūtīju māmiņai 1tk no ģimenes..kādas tur karotes vai tml.
Bet es tikai par sevi. Nevienu nenoniecinot.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2022. gada 28. oktobris, 09:39:25 »
Man liekas, ka mākslīgi neko nevar radīt. Ja tas notiek dabiski, tad notiek...nu, tās tradīcijas.
Bieži vien īsti nevienam īsti nepatīk tās tradīcijas, bet visi dara- jo tradīcijas taču  :rofl: Piemēram, visbiežākais- visiem jāsatiekas kādos svētkos, bet reāli bieži tas ir tāds...pienākums.
Man liekas, jādzīvo un jāsadzīvo viegli- kā sanāk, tā sanāk  :?:

MHM, tikai dažādām nācijām tās tradīcijas atšķirās... viena paziņa apprecējās ar peruāni. dzīvo šeit. pirmais bebis, meitenīte, atbrauc vecvecāki-peruāņi...apskatās bērnu - šausmās - KĀ, 2 mēneši vecai meitenei NAV ausis caurdurtas un auskari ielikti?? Ko vispār vecāki domā??! ... nācās stiept bērnu uz salonu, šaut ausis, brjuļikus ielikt...

ar otro jau ar cauršautām ausīm bildes sūtīja, lai lielki netracinātu!! :)

tradīcijas ibio...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2022. gada 28. oktobris, 09:41:07 »

viena paziņa apprecējās ar peruāni.

tradīcijas ibio...

Tiešām lielā mīla bija?  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2022. gada 28. oktobris, 09:45:12 »

Tiešām lielā mīla bija?  :mrgr:

Nu TAIS lietās es neiebraucu, bet kāpēc ne??

un džeks sakarīgs - jurists, momentā darbu LV atrada, pa pāris gadiem latviski vervelē, hobby grupā spēlē, (viņi piedzimst ar ģitāru rokās)... LV slavē, kāda te laimes zeme salīdzinot ar Peru... prieks par viņiem!!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2022. gada 28. oktobris, 10:27:31 »
KĀ, 2 mēneši vecai meitenei NAV ausis caurdurtas un auskari ielikti??
tradīcijas ibio...

Krievi jau arī zīdaiņa vecumā ausis caurdur un mazās krievuškas jau bērnudārzā ar auskariem ausīs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2022. gada 28. oktobris, 10:50:16 »

Krievi jau arī zīdaiņa vecumā ausis caurdur un mazās krievuškas jau bērnudārzā ar auskariem ausīs.

...lai neizaug 3metrīgas meitenes...  :mrgr:  Porziņģim/Uļjanai ausis caurdūra bērnībā? nu nē tak... :sad_smiley:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2022. gada 28. oktobris, 13:07:07 »
...ja izdurtu, Porziņģis izaugtu par 3m meiteni?  :scratch:   :confused: