Autors Tēma: ziema klāt  (Lasīts 1250 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

ziema klāt
« : 2022. gada 19. novembris, 08:03:17 »
Vēl vakar no rīta nogriezu dārzā rozes un saliku lielu 18. novembra pušķi. Šorīt -6 un tāds kā baltumiņš. Atlikušas daži darbi -jāizrok dālijas un jāierok tulpju puķpodi. Parasti es rozēm uz saknēm mazliet zemi uzberu, gan jau to paspēs. Tāpat sausos lakstus -ja sanāks  -nogriezīšu, ja nē -lai stāv mierā, būs, kur sniegam uzsnigt.
         Bet vispār jāievēro dabas likumi -ziema ir miera, miega un saritināšanās laiks, nevis joņošana pa pasākumiem, tingentangeļi un uztraukums, kā visu paspēt. Centīšos to ievērot.

Atslēdzies tuk

Atb: ziema klāt
« Atbilde #1 : 2022. gada 19. novembris, 11:01:38 »

ziema ir miera, miega un saritināšanās laiks

Šis nebija lāčiem?  :taunt:

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2022. gada 19. novembris, 11:14:41 »
cilvēkiem arī nekur vairs nevajadzētu skriet

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2022. gada 19. novembris, 11:15:57 »
Slēpes un ragavas jau var sākt lūkot... ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2022. gada 19. novembris, 11:21:22 »

...tikai ar malku no šķūņa uz krāsni... ar sniega lāpstu katru dienu... bērnus uz skolu, no skolas, uz pulciņu un atpakaļ... ...un viss pārējais ikdienas darbu klājiens, ko neviens nav atcēlis. :D

Senči arī ziemā katru dienu uz kūti gāja, mežā malkā brauca un darbus darīja. Nekāda gulēšana bezdarbībā zem pleda ar karstu tēju nebija novērojama. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2022. gada 19. novembris, 12:20:20 »
Labi, ka man lielākā daļa no tevis nosauktā atkrīt, ieskaitot bezdarbību un tēju :taunt:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2022. gada 19. novembris, 12:24:07 »
Ek, cik ļoti labprāt es to "miera un saritināšanās laiku" ievērotu! Saritinātos zem silta deķīša un degunu ārā nebāztu, iekams cilvēciska temperatūra (t.i. vismaz  +10⁰) nebūtu atgriezusies! Tikai kas tev deva...  :( :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2022. gada 19. novembris, 12:56:20 »
kāpēc?

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 19. novembris, 13:04:38 »
Nu, ja nemiers māc, tad jau var skriet, bet tas diez vai palīdz

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2022. gada 19. novembris, 13:09:07 »
Sasildīties noteikti...  :smej:

Pieslēdzies sanda

« Atbilde #10 : 2022. gada 19. novembris, 15:27:53 »
Slēpes un ragavas jau var sākt lūkot... ;)
Lai kašķīgos valsts valodu nezinošos Pļavnieku penšus izvestu uz mežu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2022. gada 19. novembris, 20:39:43 »
Senči arī ziemā katru dienu uz kūti gāja, mežā malkā brauca un darbus darīja. Nekāda gulēšana bezdarbībā zem pleda ar karstu tēju nebija novērojama. :D

Manējie ir dulli un aizvien visu šo dara. Un kamēr citi savas saimniecības likvidē, manējie šodien jaunu govi atveda. Nerimstās ne mirkli, kaut varētu mierā baudīt pensijas gadus, bet nē - govij pie astes :(

Pieslēdzies sanda

« Atbilde #12 : 2022. gada 20. novembris, 00:23:22 »
Reno var labāk iepazīties ar ziemojošu melnā strazda mammīti(nesen nepazina), agrāk ziemā palika tikai pieaugušie tēviņi un suga saucās melnais mežastrazds.
Janvāra foto, mātīte, novembrī laikam pelēki var būt arī jaunie tēviņi. Mammītes nesen sāka ziemot, par jauntēviņiem neesmu lietas kursā.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2022. gada 20. novembris, 09:45:26 »
Ziemā visgarlaicīgak ir laukos. Ja nav lopiņu vai tml. Tad tiešām tur var nojūgties. Jau pilsētā iestājas daļēja ziemas guļa, bet laukos pilnīga. Tā kā man ir kārtīga lauku māja, tad nerunāju no zila gaisa. Bieži nāk smiekli, kad saka, ka laukos vismaz ārā var iziet. Nu un? Izej un grozies pagalmā, nav pat kur aiziet. Tas pats ari vasarā, reāli sportiski izkustēties var tikai pilsētā. Pilsētā vismaz var kājas izkustināt arī pa tumsu, kaut kur aiziet vai paskriet. Laukos pa mežu tumsā neiesi, pilsētā eju ātro pastaigu pirms miega pa tumsu. Laukos ap māju riņķotu?  Lai laukos dzīvotu pa ziemu vajag stipru nervu sistēmu un kaut kā sevi nodarbināt. Tāpēc jau ir lopi utt, lai būtu ko darīt, ne jau aiz bada. Kamēr vēl paši spēj apkopt..Tāpēc arī man laukos ir dārziņš un siltumnīcas, lai būtu tur ko darīt vasarā. Kad rudens darbi apdarīti un pienāk ziema, tad ieziemojam māju līdz pavasarim un pārvācamies uz pilsētu. Jo citādi būtu zem segas ar tēju un vienīgā pastaiga uz ķemertiņu. Un uzsvars uz - laukos ziemā. Kad 16os jau tumšs. Brauksiet mežā pēc malkas? Tīrīsiet celiņus? :rofl:
Protams, katram dzīvē ir citādāka..īstie lauku cilvēki ar maziem bērniem utt. Es tik par sevi.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 20. novembris, 10:14:39 no Nāra »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2022. gada 20. novembris, 12:58:06 »
Nekad neesmu sapratusi jēdzienus "garlaicīgi" un "nav ko darīt".  Jo sevišķi savā mājā, savā saimniecībā, kur vienmēr ir kur rokas pielikt.
Man nekad nepietiek laika visam, ko vajadzētu izdarīt un ko gribētos. Par brīvā laika izpriecām pat nerunājot. Bezmērķīgi riņķot ap māju?  :?:  Nekad...