Autors Tēma: Profesijas izvēles konsultācija  (Lasīts 1866 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Profesijas izvēles konsultācija
« Atbilde #15 : 2022. gada 08. decembris, 09:13:03 »
bērns ir jāveido, kā māla pika :) un jāmāca piespiesties un lietas izdarīt līdz galam, konkrētam virzienam mazajos tīņa gados nav nozīmes... tā nav dabiska īpašība, tā ir jāiemāca, sākumā "mazas uzvaras", pēc tam, kad sajusta "uzvaras garša", var domāt par lielākām...

nu un jāatrod īstā motivācija, kas ar konkrēto bērnu, konkrētā vecumā strādā...

un runāties ar bērniem vajag!! ir normāli, ka bērns spriež un sapņo "kā bērns", arī 15 un 16 gados... vajag dažreiz piedalīties, bet NEKAD nedrīkst apcirst sapņus ar mūsu pieredzi, ka dzīve ir sūds un liela krāpšana... bērns ir ideālists

un intereses vajag, kaut to pašu kompi... mēs arī liedzām spēlēt, tak gāja pie draugiem/uz datorsalonu un tāpat spēlēja +papildus iedzēra... tad labāk mājās būtu spēlējis...

meita savējos ar mūzikas skolu "dušī", tas iemāsa saņemties... kamēr maziņi 7-10, neko daudz sprēgāt nevar/nemāk... a kad jau lielāki, tad iepatīkas/izdodas un aiziet tā štelle... lielie mūzeni pabeidza, orķestrī spēlē, mazdēls arī mājās savam priekam uz sintezatora laiž... es ierosināju - liekam jūtūbā, nē, negrib...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2022. gada 08. decembris, 09:14:58 »
a ja par skolu jautāji - noteikti uz dabaszinībām, nevis pliku mateni. Dabaszinības ir pielietojamā matemātika un daudz plašākas iespējas pēc tam...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #17 : 2022. gada 08. decembris, 09:54:28 »
Puika vispār nezināja ko grib. Arī tikai dator spēlītes un futbols pagalmā. Aizsūtījām uz Tehnisko Universitāti uz datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti, šim galvenais moments bija kā RTU ir futbola komanda ;o))). Jau cik gadu pagāja joprojām spēlē tai komandā ;o)) Un strādā specialitātē, neslikti pelna. Skuķis pats "droši" zināja ko grib. Iestājās RTU, pabeidza, ne vienu dienu nav nostrādājis specialitātē, jo uz beigām tikai saprata ko grib. Atrada tam atbilstošu darbu un paralēli dabūja otru augstāko. Arī ļoti apmierināts. Tā kā  tas ir kā kuram tas liktenis

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2022. gada 08. decembris, 10:01:27 »
Trix, padomā nopietni par bērnu vasaras darbiem pie daddy :) Viņš tak piedāvāja, vai ne?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2022. gada 08. decembris, 10:12:01 »
Trix, padomā nopietni par bērnu vasaras darbiem pie daddy :) Viņš tak piedāvāja, vai ne?

...arī ziemas darbi ir - man mežs jātīra :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2022. gada 08. decembris, 11:20:48 »

...arī ziemas darbi ir - man mežs jātīra :)

Tu viņus uz skolu vadāsi? :D  Un no skolas - 2x pēcpusdienā pakaļ brauksi, jo vienam stundas beidzas 15.00, bet otram pulciņš 18.30? Un pēc stundām pa tumsu viņi mežu tīrīs? :D

Attiecībā uz Tavu iepriekšējo postu - es arī domāju, ka ar bērniem var visu sarunāt. Kamēr man bērnu nebija. Kad ir - izrādās, ka sarunāt var ar vienu. Un arī tad tikai tad, kad otra nav klāt (neiespējami, jo viņi IR abi mājās. Vismaz tikmēr, kamēr es neesmu kādu aizsūtījusi uz krīzes centru). Skaisto teoriju es zinu, - nestrādā. Toties vislabākie pamācītāji ir tie, kuriem normālie bērni - pārītis, ar lielāku vecuma starpību, kad vienīgā saskarsme ir pie pusdienu galda un lai sīkais neķēpā burtnīcas. Vai vēl labāk – vienīgais un bez īpatnībām.

Un tie nav pusaudža izgājieni. Viņš NEKAD nav bijis sarunājams.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 08. decembris, 11:32:06 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2022. gada 08. decembris, 11:54:19 »
īsais teksts - Tu neesi mācējusi SARUNĀT...  :banhead:

pēc definīcijas - pieaugušais ir gudrāks un viltīgāks par bērnu, tāpēc visi trumpji ir pieaugušā rokās (arī atbildība par rezultātu) ... bet ja atzīsti, ka 14gadienieks ir pārāks par Tevi... nu - nabaga bērns, vecākus neizvēlās :P

man ir 3, visi ar savām viltībām un īpatnībām... un audzināšana un ietekmēšana notiek arī tagad, lai gan viņiem ir 37, 35 un 30... un 8 gab "otrais atvasinājums", - 17, 15, 9, 7, 6, 2, 2, 2... kur arī ir gan vecuma, gan dzimuma, gan vnk īpatnības.

BET - es vienmēr esmu varējis ar viņiem visu sarunāt un savu panākt :) 
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 08. decembris, 12:00:34 no daddy »

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2022. gada 08. decembris, 12:29:57 »
Piedod, Trix, bet pēc tava komunikācijas stila -ar tevi arī neko nevar sarunāt ;)