Autors Tēma: gultas tērpi  (Lasīts 2520 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

gultas tērpi
« : 2023. gada 04. janvāris, 07:48:20 »
Šoreiz nebūs stāsts par negližē, peņuāriem, vai gulēt plikai vai mežģīņu krekliņā. Starp citu, vai kāds vīrietis guļ garajās pidžamas biksēs, kādās ģimenes filmu  varoņi kāpj ārā no gultas?

Šoreiz par gultas tērpu lasītājām -pledu ar piedurknēm. Lai arī mums ir siltas istabas, tomēr no rīta, ja sadomāju gultā , pie kafijas, palasīt, šis veidojums ir silts un ērts.

Atslēdzies Bobs

Atb: gultas tērpi
« Atbilde #1 : 2023. gada 04. janvāris, 08:09:02 »
garajās biksēs neguļu. Tkreklā gan ziemas laikā. Apenēs cauru gadu. Guļamistabā ir vēsi, tā ir vēsākā telpa mājā. Pleda ar caurumiem nav, neizjūtu arī vajadzību, jo vai nu guļu vai neguļu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2023. gada 04. janvāris, 08:46:02 »
Reno, tu tāda izspūrusi izskaties tajā gultā 🙈

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2023. gada 04. janvāris, 08:48:05 »
Lasu gultā zem segas. Mājās silti. Pledā sapīšos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2023. gada 04. janvāris, 09:25:00 »
Man arī tā likās. Vēl vispirms domāju, ka kaut kāds stulbs halāts. Tagad lietoju un atzīstu par labu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2023. gada 04. janvāris, 09:50:38 »
tas ir naktspods vai kafijas krūze attēlā?

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2023. gada 04. janvāris, 10:16:17 »
vai tu turi naktspodu uz skapīša pie gultas, ja tā jautā?

Pieslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2023. gada 04. janvāris, 10:37:50 »
Man nav tāda pleda ar piedurknēm, bet varētu būt laba manta, jo man patīk lasīt gultā pirms naktsmiera. Lai lasot nesaltu rokas, uzvelku silto halātu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2023. gada 04. janvāris, 10:39:20 »
Bob, naktspodam tak vāks uzlikts būtu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2023. gada 04. janvāris, 10:44:20 »
vai tu turi naktspodu uz skapīša pie gultas, ja tā jautā?
man aizdomīga likās tā bultiņa, kas it kā rāda, ka tas trauks jāpastumj zem gultas

P.S. Ja Tu tā saki, tad varu iztēloties, ka tas ir skapīša stūris. Bet pirmais iespaids bija, ka tā ir bultiņa :?:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2023. gada 04. janvāris, 11:21:59 »
Man kas līdzīgs ir jau gadus četrus. Atceros, ka Maximā bija pārdošanā tādi pūkaini pledi no termovelūra. Nopirku divus, tieši ar tādu fantāziju par iespējami drēgno laiku. Nekādas piedurknes nešuvu. Vienkārši, manu pašas garumu no grīdas līdz plecam nolocīju. Locījumam pa vidu iegriezu šķirbu platumā lai galva  tiek cauri. Tas pie nolocīta gabala malas piešuvu otra pleda galu. Nolīdzināju malu (nogriezu) lieko garumu otram. Mans izvērsto roku platums 1.50. Plediem 1.40. Tāpēc, vienkārši sašuvu pledu malas kopā atstājot augšā šķirbas rokām ap 15-20 cm.
Nu gluži gulēt es ar viņu negulu, bet starpsezonas drēgnā laikā, kad vēl īsti nav apkures, tīri labi noder sēžot  TV priekšā

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2023. gada 04. janvāris, 12:05:11 »
Īsti nesaprotu, kur paliek sega "parastā"? Ja no rīta lasa gultā varbūt ērtāk tādas garas adītas piedurknes? Vai arī tas domāts, pieceļas, saklāj gultu un tad lasa... Bet tad jau ja pieceļas, tad arī apģērbjas, var kādu siltāku jaku uzvilkt.  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2023. gada 04. janvāris, 12:45:45 »
Var segu nomest, var pleds būt papildus pa virsu.Vai vakarā klubkrēslā pie tv.Es bieži lasu gultā, man tāds ir ideāli

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2023. gada 04. janvāris, 13:42:21 »
Mandomāt, varētu būt itin ērts sedzamais. Kā permanenti auksta dzīvokļa īpašniece noteikti atrastu tam labu pielietojumu. Bet saprotu arī, ka tie, kas siltuma dēļ var atļauties gulēt un staigāt puspliki, nesapratīs tāda jēgu - nu, vasaras vidū man arī tādu nevajadzētu  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2023. gada 04. janvāris, 18:48:47 »
Es kā 11–16 grādu guļamkambara apgulētāja teikšu, ka interesanti, bet praktiski nederīgi (vismaz man).

Pielietojums būtu labs - sagatavojies uz gulēšanu, izbāz rokas, palasi grāmatiņu, noliec grāmatiņu, ievelc rokas un aizmiedz zem tā pleda vai kā to tērpu nosaukt. Piedurknes lai karājas, tās gulēt netraucē. Plikas rokas ārpus segas patiešām salst. Tikai viena problēma - ar tādu pledu gulēšanai par plānu, ja apakšā nav vatētā jaka (bet tāda man nav, jo nepatīk gulēt apģērbā, maksimums – T-krekls). Biezu segu par tādu piedurkņsegu nepārtaisīsi (turklāt man parasti 2 segas – atkarībā no temperatūras dažādā biezumā, reizēm vēl trešā virsū). Regulārai gulēšanai tādai piedurkņsegai vēl segas pārvalks ar piedurknēm jāuzšuj, lai var mazgāt. Pārāk liela ķēpa.

Bet ja pēc pagulšņāšanas ar grāmatiņu vēl jāceļas, jānoģērbjas, jāmazgājas un jālien zem nakts segas, tad jēgas nav. Var arī biezā jakā pasēdēt (un siltākā telpā). Bet vasarā, kad pietiek ar pledu, plikās rokas nesalst.
Es visu atceros, Ričard...