Autors Tēma: Atkal par kaķu smiltīm  (Lasīts 1012 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mary

Atkal par kaķu smiltīm
« : 2023. gada 13. janvāris, 15:15:36 »
Mans kaķis bērnībā nav īsti labi iemācījies čurāt kastē- viņš nestāv pietiekoši augstu un rezultātā viņam paliek slapjas ķepas un dupsis. Līdz ar to viņam šī procedūra ļoti nepatīk un viņš sācis aizturēt čurāšanu, kas ir bīstami veselībai. Lietojam Kanādas rupjās cementējošas smiltis. Iespējams, ka tur ir vēl kāds iemesls. Kasti tīru uzreiz, kad kaut kas tur izdarīts.

Vai varat ieteikt, kādas smiltis šajā gadījumā būtu vislabākās. Esmu forumā lasījusi, ka silikonam ir visādi trūkumi. Dēla divi kaķi lieto kokskaidu granulas, nekādu problēmu neesot.Nopirku šodien vienīgās, kuras bija pieejamas-trušu-kaķu. Liekas ļoti rupjas, kaķis pagaidām nav izmēģinājis. Man ir lielas šaubas, vai vispār to izdarīs.
Ar iepriekšējo runcīti nekad tādu problēmu nebija. :?:

Atslēdzies Trix

Atb: Atkal par kaķu smiltīm
« Atbilde #1 : 2023. gada 13. janvāris, 15:37:51 »
Kaste pietiekami liela? Kaķim ir ērti?
(Par smiltīm nezinu...)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies mary

« Atbilde #2 : 2023. gada 13. janvāris, 15:57:38 »
Jā, kaste nav maziņa.
Būtu labi, ja pie ķepām nekas nepieķertos, bet droši vien nekas nav ideāls. Varbūt tās granulas, ja būtu tomēr uz pusi smalkākas. Un vēl jau vajag, lai kaķis to pieņemtu. Tās es iebēru vēl vienā kastē, izmēģināšanai.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2023. gada 13. janvāris, 16:03:14 »
Uzklāt avīzi vai ko tādu pa virsu smiltīm? Bet kaķim vajag aizkašņāt savu pasākumu... Nav padoma.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2023. gada 13. janvāris, 22:05:06 »
Es ieteiktu pakonsultēties ar vetārstu.
Ja paliek slapjš, vai smilšu kārtiņa nav par plānu? Cik tad tāds kaķis var izčurāt? Ja smiltis absorbē šķidrumu, kā kaķis paliek slapjš?

Silikona smiltis neiesaku. Kaķa dzīves sākumā izmēģinājām un uzreiz bija skaidrs, ka kaķim alerģija. Visbiežāk cementējošās smiltis pērku RIMI (Natusan, Purrrfect). LIDL smiltis nepatika.Kasti netīru katru reizi. Smiltis absorbē gan šķidrumu, gan smakas un katru reizi jau nevar zināt, ja neveic uzskaiti :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2023. gada 13. janvāris, 22:56:54 »
katru reizi jau nevar zināt, ja neveic uzskaiti :)

Es pēc katras tīrīšanas ar lāpstiņu piegrābu puslīdz gludu virsmu un iespiedu svītriņas - tādas, kā kaķis pats nevar atstāt. Paskatoties uzreiz skaidrs - ja svītriņas, tātad kaste tīra, ja nav redzamas, tātad pārkašāta. Tas tā, ja kādam noder ideja.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2023. gada 13. janvāris, 23:15:57 »
Man jau šķiet, ka tās cementējošās tamdēļ arī domātas, lai nav jāsatraucās par katru tualetes apmeklējuma reizi  :?:
Mana dāma (šogad paliek 16) ir apmierināta un mājās smakas nav. Tāpēc ar smiltīm vairs daudz neeksperimentēju, lai nav vilšanās ne pašiem, ne madāmai.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2023. gada 14. janvāris, 00:59:31 »
Skaidri zināms,ka jāmeklē risinājums smiltīs??  :scratch: man kkā gribētos pārbaudīt veselības stāvokli. Nav dzirdēts tāds kakis ,kurš apzināti aiztur čurāšanu..
Ja kakiem nepatiks smiltis, piečurās zābaku.(nu vai kko citu)
Tas, ka var būt sapīga čurāšana un tādēļ viņs izmato nepiemerotu pozu man liekas vairak ticams nekā nepareizas smiltis... bet nu cerams kļūdos.Akmeņi nav??
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mary

« Atbilde #8 : 2023. gada 14. janvāris, 07:23:23 »
Laikam bez veta neiztiksim. :( Joprojām čurā tikai vienreiz dienā, un, protams, ka tad izčurā daudz. Uzreiz jau nesacementējas. Kaķītis ir jauns, tikai 11,5 mēneši, akmeņi tā kā nevarētu būt, bet varbūt kaut kāds iekaisums gan.Izskatās, ka laikam smilšu vaina tā tiešām nebūs. Arī otro kasti ar tām koka granulām ignorē.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2023. gada 14. janvāris, 12:58:56 »
Mana kaķene bija augumā liela, kad čurāja, tad daudz, - tas sacementētais klucis tāds, ka gandrīz rokā neievietojas. Ja smiltis ir biezā slānī, tad sasūc arī lielu daudzumu. Bēru daudz, nekad nemainīju, tikai izgrābu kunkuļus un papildināju. Slapjas kājas nebija nekad.
Bet Tev tomēr izklausās pēc veta vizītes. :(