Autors Tēma: Amā par Iļģuciemu  (Lasīts 656 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Amā par Iļģuciemu
« : 2023. gada 15. janvāris, 14:19:06 »
Es tā domāju, domāju - nu nekas foršāks par Nordeķu parku un Dzegužkalnu un to apkaimi laikam nebūs - pārējais ir padomju laika apbūve.
Man ļoti patīk tā mazā ieliņa, kas no 5. tram. galapunkta ved uz Dzegužkalnu garām baznīciņai. No galapunkta vajag drusku paieties atpakaļ pa Daugavgrīvas ielu līdz Viļņas ielai un tad pa kreisi pa Embūtes ielu. Tur tāda veclaicīga noskaņa. Iznāksi pie Dzegužkalna, tur tagad abas kalna puses ir smuki iekārtotas. Uz Dagmāras ielas (pa kuru tramvajs iet) starp Buļļu un Nordeķu (kreisā pusē, ja ar skatu uz centru) sliedēm ir smuka, varētu būt Staļina laiku vai vēl senāka skola/bērnudārzs, ļoti glīta, ar smuku statuju, savukārt drusku uz priekšu ir tas klucis, kas kādreiz bija Dzintarpils, es pat paguvu tur vēl uz diskotēku aiziet. Nordeķu aptieka uz stūra arī ir sena, un tas Slokas ielas gabals Dzirciema ielas virzienā (kartē tas sanāk tur, kur ir krogs Tu Re Kā). Tur arī ir vecas smukas mājas, es savā laikā tur uz bērnu bibliotēku gāju. Tajās ieliņās, kas ir no aptiekas uz pretējo pusi, arī nekad neesmu bijusi, iespējams ir interesanti. Tālāk pa tramvaja sliedēm centra virzienā ir vecs, bet funkcionējošs ugunsdzēsēju depo.
Ja no tramvaja galapunkta iet uz otru pusi, tur aiz tiem rūpnieciskajiem objektiem ir veco laiku daudzstāvenes un tālāk uz Spilves lidostu. Ja nogriezīsies pa Riekstu ielu, eventuāli iznāksi uz Baltās ielas. Pa labi iesi, visādas izglītības iestādes, t.sk. viena veca un smuka. Pa kreisi iesi - tur ir tādas smukas veclaiku mājas labā pusē pretī kopmītnēm un arī dziļāk iekšā. Iesi pa Riekstu ielu taisni, tur tāds smuks zaļums, mājas gan salīdzinoši jaunas. Ir viens "dižkoks".
Vecā Buļļu iela un Grīvas rajons arī samērā seni un interesanti pastaigai.
Re nemaz tā nav, ka pie manis nav ko skatīties.   
Ja vajag vēl palīdzēt ar orientieriem, prasi. Es mēģināju saprotamāk izskaidrot, bet svešiem varbūt tomēr grūti uztvert.         
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Amālija

Atb: Amā par Iļģuciemu
« Atbilde #1 : 2023. gada 15. janvāris, 14:49:53 »
Paldies, Nīke! Labi izskaidrots tādam dundukam kā es. Parasti lēnām velkos pa ielām, atrodot visādus brīnumus. Iļģuciems man diezgan svešs. Dzegužkalns, Iļģuciema stacijas ēka. Ātrumā neko citu neatceros.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #2 : 2023. gada 15. janvāris, 15:27:57 »
Gandrīz pilnībā restaurētā Nordeķu muiža laikam redzēta.
Vēl pirms žoga tur pieķēru kaiju no Greifsvaldes, novēroju kaiju flirtu, lielo gauru un daudz ko citu.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #3 : 2023. gada 15. janvāris, 15:34:00 »
Dīķī novēroju, stacijas ēka pamesta, daudz par Iļģuciemu nezinu.

« Atbilde #4 : 2023. gada 15. janvāris, 16:44:20 »
Tā - nācās gūglēt, kas ir Iļģuciema stacija :rat: Izrādās, es to būceni zinu, bet nezināju, ka tas ir slavens  :rofl:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2023. gada 15. janvāris, 16:53:39 »
Tā - nācās gūglēt, kas ir Iļģuciema stacija :rat: Izrādās, es to būceni zinu, bet nezināju, ka tas ir slavens  :rofl:

Tur ir slēpnis novietots. Speciāli braucu meklēt. Neatradu. Bet staciju atradu. Un sliedes piefiksēju, pa kurām doties.