Autors Tēma: Nekrofilās tradicijas  (Lasīts 2005 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

Nekrofilās tradicijas
« : 2023. gada 19. janvāris, 19:39:13 »
Kā jau daži būs pamanījuši, man ir problēmas sadzīvot ar SF nekrofīliskajām tradīcijām - proti, nāvi, miršanu, līdzjūtību, pieminēšanu utt. Nu pēdējais, bija kad es nepietiekami izteicu līdzjūtību Lumbergam, par viņai tuvām draudzenes nāvi. Un kad sarunā izteicu domu, ka 50+ jau ir gana dzīvots, par ko izcēlās "tu man nepatīc" vilnis, kur man pat trijos naktī raksta naidīgas ziņas tarkšķi. Un nav jau tā kā šī ir pirmā reize, man ir bijis arī kašķis ar Luīzes, kur bez iedziļināšanās pilnā teikumā, tika paģērēts, ka es vēlēju kaut kam nāvi. Kas viennozīmīgi norāda, ka gana friovoli attiecos pret nāvi un sarunām par nāvi. Bet šāda attieksme rada foruma biedros nepatīkamu reakciju no visdziļākās, līdz ar to neapvaldāmākas, psihes.Tāpēc ceļas jautājums, kāpēc tik traki? Vai to nosaka foruma biedru tuvums cienītajai skarbajai kundzei - Nāvei. Vai varbūt mistiska ticība, ka ja viņu nepieminēs, tad viņa paies garam? Savādāk, mana nekrofilā kultūra pilnīgi atbilst mana novada tradīcijām (kā teica Spārka nedari kaunu Talsiem), man ir 3 kapi, kas tiek regulāri apkopti. Kaut ar man rados ir arī radikāli kristieši, kas uzskata ka kapā vairs nav tas cilvēks, kas nomira, bet man man piemiņa ir svēta. Un neskatoties uz visu šo, SF uz vispārējā fona, tas rada problēmas. Ko ieteiktu darīt savādāk vai kā jūs to darāt?       
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies lumbergs

Atb: Nekrofilās tradicijas
« Atbilde #1 : 2023. gada 20. janvāris, 09:58:46 »
Es varu atbildēt tikai par sevi. Manī ir cieņa pret dzīvību un dzīvi, citu cilvēku jūtām. Apbrīna par piedzimšanu un pietāte pret aiziešanu. Bez stulbiem,nesaistītiem komentāriem. Man šķita aizvainojoša Tava komunikācijas forma. Punkts. Bet tas bija jau aizvakar. Bet varbūt padomā, pirms zūdies, ka Tevi tik briesmīgi mobingo, kā tas nākas, ka tieši Tevi? Nu nav te nekādi briesmoņi, kā zīmē- katrs ir cilvēks, par daudz ko domas nesakrīt, gadās rupjāku vārdu pateikt, gadās slikta diena vai retrogrāds di@sā. Bet, ja šie dažādie cilvēki, neatkarīgi viens no otra, saka, ka kaut kas Tavā runā nav labi, tomēr ir vērts par to padomāt.
 ja par tēmu- jā, es domāju par savu nāvi, es gribētu aiziet tā, lai nevienu neapgrūtinātu, lai palicējiem vieglāk, negribētu, lai process sāpīgs. bet viss Dieva rokā, neba nu man kāds īpašas vēlmes jautās, kad tas brīdis pienāks. protams ir arī bailes, kā no visa nezināmā, tas ir tikai cilvēciski. un nē- tā nav tabu tēma, kā Tev liekas, jo mēs visi jau pie simts gadu sliekšņa.
  P.S  izlasi, ko nozīmē vārds nekrofīlija, baidos, ka Tu domā nekrofobiju.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2023. gada 20. janvāris, 10:06:26 »
Snori - vnk atzīsti, ka neveikli pajokoji un viss.

nu un kā Tu domā risināt to domu - "ka 50+ jau ir gana dzīvots"??! - stāvus leksi Daugavā'i?
Uzaicināsi paskatīties??  :f-palm: :f-palm:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2023. gada 20. janvāris, 11:11:36 »
Un nav jau tā kā šī ir pirmā reize, man ir bijis arī kašķis ar Luīzes, kur bez iedziļināšanās pilnā teikumā, tika paģērēts, ka es vēlēju kaut kam nāvi.
Nu ko var melot. Tavi jociņi par Lumbergam tuvu aizgājēju bija pilnīgi nevietā. Vai tiešām tu esi tik truls, ka nesaproti, kad var ko teikt un kad labāk paklusēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2023. gada 20. janvāris, 11:42:06 »
Būtu pietcis ar paklusēšanu.Un ne tikai šajā reizē

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2023. gada 20. janvāris, 12:26:20 »
Vispār jau publiskos forumos nevajag cilāt privātas un sensitīvas lietas, ja to dara, tad jābūt gatavam uz ļoti dažādām reakcijām.
Bet tagad jau laikam tādi laiki, kad viss privātais kļuvis publisks. Re, "Meta" pēc zaudētas tiesvedības paziņojusi, ka FB un IG vairs nebūs jāpiesedz krūtsgali, drīkstēs brīvi demonstrēt...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2023. gada 20. janvāris, 16:12:48 »
Vispār jau publiskos forumos nevajag cilāt privātas un sensitīvas lietas, ja to dara, tad jābūt gatavam uz ļoti dažādām reakcijām.
Bet tagad jau laikam tādi laiki, kad viss privātais kļuvis publisks. Re, "Meta" pēc zaudētas tiesvedības paziņojusi, ka FB un IG vairs nebūs jāpiesedz krūtsgali, drīkstēs brīvi demonstrēt...

es arī pirms tam drīkstēju :P

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #7 : 2023. gada 20. janvāris, 17:09:42 »
Ar Luīzes :rat:
Es nevaru :veee:
Tāpēc vien Snor mani besī.
Katru reizi šermuļi. Kas viņam vainas ar šo locījuma formu. Nez kā viņš teiktu - ar Lumbergu...kā izlocītu? :scratch: Ar Lumbergas? :rofl:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #8 : 2023. gada 20. janvāris, 18:15:33 »
Šādu locījuma formu lieto/lietoja vismaz cilvēki, aptuveni no Siguldas, Krimuldas, Mālpils virzienā puses. Mamma un mammas radi tā runāja. Viņem tur bija senas saknes.
Mani tas netracina nemaz.
Nav jau pamazināmo vārdu zīdaiņruna, kad es  :evil:
Kā locītu vīriešu dzimti Lumbergs gan nezinu.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 20. janvāris, 18:40:11 no sanda »

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2023. gada 20. janvāris, 21:07:01 »
OK, tā runā. Arī "ka" vietā "kad"  runā, bet nekad neraksta -tā valodnieki bija konstatējuši. Kā var konsekventi rakstīt nepareizi?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2023. gada 20. janvāris, 22:48:53 »
Šādu locījuma formu lieto/lietoja vismaz cilvēki, aptuveni no Siguldas, Krimuldas, Mālpils virzienā puses. Mamma un mammas radi tā runāja. Viņem tur bija senas saknes.

Nav ne Sigulda, ne Krimulda. Te neviens ar Luīzes nerunā un pēdējos 50 gadus nav runājis. Ar Luīzes runā Kurzemē, precīzāk nepateikšu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #11 : 2023. gada 20. janvāris, 23:12:41 »
Neesmu spēcīga izlokšņu jautājumos, man šķiet, šāda locīšana sieviešu dzimtes vārdiem kā Snoram ir kaut kādā izloksnē, locījumu īpatnības ir vairākās izloksnēs. Mammas senči  dzīvoja kādreiz Vidzemes lībiešu apdzīvotā teritorijā ap Turaidu.
Tā arī varēja rakstīt.
Ka un kad nepareiza lietošana ir no citas sfēras.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #12 : 2023. gada 20. janvāris, 23:19:42 »
Man gadījās to bērnībā, kad ar dzirdi viss bija kārtībāRofl, bieži dzirdēt.
Jāpieņem, ka šobrīd tas ir izzudis.
Neviens manas mātes priekštecis, cik man zināms, nebija no Kurzemes.
Daudzi tika izsūtīti, vietā saradās citi ļaudis...

Trix, ticams, vēl nebija piedzimusi, kad es to dzirdējuSmile
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 20. janvāris, 23:29:32 no sanda »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #13 : 2023. gada 21. janvāris, 09:20:31 »
Ventspils novadā tā kādreiz runāja, bet pamatskolā skolotāji šo  "izdzina".  Varbūt sarunvalodā vēl lieto, bet rakstos nē!

Atslēdzies sanda

« Atbilde #14 : 2023. gada 21. janvāris, 14:47:32 »
Varbūt tam saistība ar lībiešiem, mana vecvecmāmiņa nepārprotami bija vismaz daļēji lībiskas izcelsmes - no novada, kuru pārvaldīja kristietis, savā laikā nesaprastais progresīvais politiķis Kaupo, kurš aizceļoja pat uz Romu pie pāvesta.

Par tēmu - cilvēks sēro pēc dzīvā, savā fiziskajā miesā esoša cilvēka, kurš viņam bijis tuvs.
Sēru periodā jebkurš var būt ļoti nobēdājies un ļoti jūtīgs.
Būtu jācenšas būt empātiskam.
Ar nekrofiliju tam nav nekāda sakara.

Nekrofili, iespējams, cenšas iekārtoties morgā, labākajā gadījumā.