Autors Tēma: Bezsaimnieka 400 miljoni eiro  (Lasīts 1075 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

Bezsaimnieka 400 miljoni eiro
« : 2023. gada 26. janvāris, 19:40:18 »
Citāts
Likvidējamajā bankā "ABLV Bank" atrodas teju 400 miljoni eiro, kuriem nav izdevies atrast saimnieku
https://nra.lv/latvija/404011-likvidejamaja-banka-ablv-bank-atrodas-teju-400-miljoni-eiro-kuriem-nav-izdevies-atrast-saimnieku.htm
Ohh, mani tas pārsteidza .... Kā tiek dalīta bezsaimnieka nauda, visu savāc valsts kase? Es ceru, ka viņa nepaliek bankas īpašnieku rīcībā? 

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Trix

Atb: Bezsaimnieka 400 miljoni eiro
« Atbilde #1 : 2023. gada 27. janvāris, 08:31:27 »
No dīvāna skatoties [nelasīju]:

Bankā mētājas 400 miljoni, bet bankai nav informācijas, kam tie pieder? Katram kontam ir īpašnieks, īpašniekam ir vārds, uzvārds vai nosaukums un personas kods vai reģistrācijas numurs. Kā var nezināt, kam konts ar 400 miljoniem pieder? Tie miljoni stāv koferīšos seifā? Seifam arī ir reģistrēts iznomātājs. Tad mētājas atkritumu maisā stūrī uz grīdas? Un apkopēja Žeņa strādā tik slikti, ka neviens to maisu līdz šim nav pamanījis? Tas ir vienīgais, kā es varu izskaidrot šādu dīvainu atradumu. Tas par banku labu neliecina - tātad banka nav spējīga sakārtot savas finanses. Un ja tāda banka varēja eksistēt, tad ko dara VID un pārējās iestādes, kas bankas uzrauga? Ā, pareizi, dzenā zeķu tantiņas pa tirgu, lai kāda nenopelna liekus trīs eiro.

Runāja, ka ABLV dzen cauri kreiso naudu. Šādā gadījumā banka slēps, kam pieder konti ar miljoniem, un izliksies, ka nekā nezina. Arī tas par banku neko labu neliecina, jo bankai nevar uzticēties. Jautājums tas pats - ko dara tie, kam šādi miljoni ir jāatrod? Dzenā zeķu tantiņas.
Ja pareizi izsekoju, kaut kādus melnos darījumus, šķiet, atrada, un tāpēc šai bankai uzkasījās (nepretendēju uz precīzu atstāstu), bet atkal nonākam pie tā paša - katram kontam ir jābūt īpašniekam. Ja to nevar atrast un nevar izsekot, no kurienes nauda nākusi, tas neko labu neliecina par izsekotājiem. Vai nu nevar (fui!) vai negrib (fui!).

Šajā gaismā – jebkura varianta gaismā – banku prasības uzrādīt sievasmātes bēru naudas izcelsmi līdz kapeikai un piekasīšanās pie negaidīti saņemta tūkstoša ir vienkārši ņirgāšanās, ja neuzrādīti ir 400 miljoni. Ak, jā, vieglāk ir meklēt atslēgas tur, kur ir gaišāks, nevis tur, kur tās var atrast.

Pēc šādām "Latvenergo lietām" kāds vēl grib man aizrādīt, ka es pārāk slikti domāju par krējuma spēju un vēlēšanos atrisināt valsts problēmas? Un ka uzskatu visu valdības un co virzienu par vēlēšanos piegrābt sev pēc iespējas vairāk, plēšot pēdējo ādu ar visu gaļu no tiem, kam nav nekaunības zagt miljonus?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2023. gada 27. janvāris, 09:10:08 »
Trix, nu Tu stipri vienkāršo visu...

Katram kontam IR īpašnieks - piemēram Trix Sapovna Forumič... viņai uz deklarēto adresi aizsūta uzaicinājumi - piesakieties savai naudai. Klusums...
otra vēstule - IBIO, PESO! Nāciet pēc savas naudas??!  klusums.

Tagad pateica - ja līdz  23. februāra (PSRS Armijas un Jūras kara flotes diena) pusnaktij nepieteiksietis - plakaļi vaši ģeņuški.

NU normāls process!!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2023. gada 27. janvāris, 09:13:48 »
man vakar iekrita acīs VID Dzērājšoferu auto izsoles (karmas jautājumus pagaidām noliekam malā)

Rīcība ar valstij piekritīgo mantu | Valsts ieņēmumu dienests (vid.gov.lv)

Apstās bildes, csdd pēdējos apskates datus, SSā orienējošu cenu un ~1/2 no tās piedāvā un autiņš pa lēto rokā!!

Atslēdzies SNor

« Atbilde #4 : 2023. gada 27. janvāris, 10:10:10 »
Citāts
Tikmēr, noslēdzoties "ABLV Bank" pašlikvidācijas aktīvajai fāzei, lielas summas bankā iesaldētas un konfiscētas, bet aptuveni 300–400 miljoniem eiro nav izdevies atrast saimniekus. Latvijas Bankas prezidenta vietniece Santa Purgaile vērtēja: "Nu, ja tā pavisam godīgi, visticamāk, tam ir sakars ar to, ka tā nauda nav ar legālu izcelsmi."
Tā kā šeit runa iet par visu "ABLV Bank" lietu, un mēs jau zinām ka zviedru banku kartelis ielaidis savus ilkņus šai konkurējošajā bankā. 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2023. gada 27. janvāris, 10:22:35 »
daddy, mazāk fantazē! Nevar atrast konta īpašnieku? Ha. Un kura banka tagad kaut ko sūta pa pastu? Kad vajag iesūtīt spamu par pieteikšanos viņu pakalpojumiem, tad gan zina gan telefona numuru, gan e-pasta adresi. :D

Pat ja uz manu mājsaimnieces kontu, kurā pele pakārusies, Dons Korleone pēkšņi ieskaita 400 M, un es negribu atzīties, ka tas ir man, jo nojaušu nelāgu, arī tad ir zināms ieskaitītājs. Bankā nauda nerodas no svētā gara.

Koroče - man ir mazas austiņas, makaroni slikti turas uz tām.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2023. gada 27. janvāris, 10:24:43 »
Mazas austiņas :yes:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2023. gada 27. janvāris, 10:33:18 »

Trix - "mazajiem par zvēriņiem" :) 

1. Valsts ir ieinteresēta to naudiņu savākt.
2. 400m ir kopējā summa tiem "bezsaimnieka" kontiem. Pieļauju, ka pārsvarā nerezidentiem, kuri Latvijas Vēstnesi vai ko tur neabonē. Uz norādīto adresi nosūta ziņu, neatbild - paši vainīgi...
3. Par to kā nauda ienāk kontā - neko tur nevarēs saprast - pat Tavā kontā - 99% ir gaišais apgrozījums - alga, veselības apdrošināšana, bet 1% tumšais par "sēnītēm"... ej nu atšifrē.  Un tas arī nav jādara - kontā stāv naudiņa, īpašniek - uzraksti pieteikumu, jo automātiski Tev neko nedosim (Valsts ir ieinteresēta to naudiņu savākt)!! Neatsaucies - pats vainīgs...

Pieļauju, ka pēc 20 gadiem varbūt kādi "fondi" atmodīsies un tiesāsies... kā ar vienas otras tautas bijušajiem īpašumiem...       

PS. mazas austiņas ir smuki!! :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2023. gada 27. janvāris, 10:34:21 »
Iespējams, runa par to, ka "neatrodas"/nepiesakās īpašnieki kaut kādai sashēmotai naudai, kur saistības ar to atzīšana velk līdzi izmeklēšanu un kriminālatbildību. A oficiālie īpašnieki kaut kādas fiktīvas firmas. Un gali ūdenī.

Ka fiziska persona nebūtu neko dzirdējusi par problēmām ar to banku un neinteresētos par sava konta likteni, to man grūti iedomāties. Ja nu vienīgi mirusi vai zaudējusi rīcībspēju...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2023. gada 27. janvāris, 10:35:23 »
Iespējams, runa par to, ka "neatrodas"/nepiesakās īpašnieki kaut kādai sashēmotai naudai, kur saistības ar to atzīšana velk līdzi izmeklēšanu un kriminālatbildību. A oficiālie īpašnieki kaut kādas fiktīvas firmas. Un gali ūdenī.

tieši tā! būtu muļķīgi censties pierādīt, ka ESI kamielis, padir@t naudu un vēl cietumā iesēsties :)

...pasaulē ir 20(!) miljoni miljonāru

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2023. gada 27. janvāris, 10:39:10 »
Tas ta skaidrs.

Tikai jautājums - kā tas nākas, ka milzu naudai nevar atrast, kur kājas aug, bet sīkos drāž pēc pilnas programmas un ar glazūru pa virsu.
Es runāju par to, ka visas šīs situācijas nogalina pēdējās uzticības paliekas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2023. gada 27. janvāris, 10:46:15 »
Tas ta skaidrs.

Tikai jautājums - kā tas nākas, ka milzu naudai nevar atrast, kur kājas aug, bet sīkos drāž pēc pilnas programmas un ar glazūru pa virsu.
Es runāju par to, ka visas šīs situācijas nogalina pēdējās uzticības paliekas.

...Tu jauna un tāpēc tik ticīga... es jau no 70tajiem zinu, ka valsts vienā, tauta otrā pusē barikādēm. To arī partijas vēsturē mācīja!!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2023. gada 27. janvāris, 11:05:41 »
Teorētiski gan jau var atrast visus galus, tikai tā, domājams, vairs nav bankas kompetence. Otrkārt, ar lielgabalu pa zvirbuļiem nešauj. Var, izmantojot smago finanšu izmeklēšanas artilēriju, rakt pakaļ kādai starptautiski par teroristu atzītai organizācijai vai personai, nevis katram kriminālam miljonam - priekš tam, es tā domāju, nav ne kapacitātes, ne "politiskās gribas". Pietiks pievākt to "bezsaimnieka mantu".  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2023. gada 27. janvāris, 11:13:18 »
No dīvāna skatoties [nelasīju]:
'.....Un ja tāda banka varēja eksistēt, tad ko dara VID un pārējās iestādes, kas bankas uzrauga? Ā, pareizi, dzenā zeķu tantiņas pa tirgu, lai kāda nenopelna liekus trīs eiro.

Runāja, ka ABLV dzen cauri kreiso naudu. Šādā gadījumā banka slēps, kam pieder konti ar miljoniem, un izliksies, ka nekā nezina. Arī tas par banku neko labu neliecina, jo bankai nevar uzticēties. Jautājums tas pats - ko dara tie, kam šādi miljoni ir jāatrod? Dzenā zeķu tantiņas.
Ja pareizi izsekoju, kaut kādus melnos darījumus, šķiet, atrada, un tāpēc šai bankai uzkasījās (nepretendēju uz precīzu atstāstu), bet atkal nonākam pie tā paša - katram kontam ir jābūt īpašniekam. Ja to nevar atrast un nevar izsekot, no kurienes nauda nākusi, tas neko labu neliecina par izsekotājiem. Vai nu nevar (fui!) vai negrib (fui!).

no wikipedijas : 2018. gada 13. februārī ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija rosināja noteikt sankcijas ABLV Bank. Latvijā reģistrētā finanšu iestāde esot organizējusi dažādas naudas atmazgāšanas shēmas, kā rezultātā finansēta Ziemeļkorejas ballistisko raķešu programma un arī nelegālās aktivitātes Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. Bankas pārstāvji minētos apgalvojumus nosauca par nepatiesiem.[3]Pret banku vērsto apsūdzību dēļ no tās strauji aizplūda noguldījumi.[4] Naktī uz 24. februāri Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēma lēmumu, ka ABLV Bank ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. Eiropas Centrālā banka (ECB) paziņoja, ka ABLV Bank tiks likvidēta, un tās glābšana nav sabiedrības interesēs. ABLV Bank ārkārtas akcionāru pilnsapulce pieņēma lēmumu par likvidēšanos.[5] 2021. gada 12. martā ABLV Bank parakstīja līgumu ar "Citadele" banka par hipotekārā kredītportfeļa lielākās daļas pārdošanu 170 miljonu eiro apmērā.[6] Šo darījumu 19. maijā atļāva Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome.
2022. gada 21. jūlijā LR Prokuratūra nodeva tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēti "ABLV Bank" darbinieki Ernests Bernis, Vadims Reinfelds, Aleksandrs Pāže, Igors Rogovs un Kaspars Dreimanis par noziedzīgi iegūtu 2,1 miljardu eiro legalizēšanu.[7]
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 27. janvāris, 11:20:20 no Spārka »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2023. gada 27. janvāris, 11:18:36 »
Saeima noraidīja Finanšu izlūkošanas dienesta vadītājas I.Znotiņas atkārtotu iecelšanu šajā amatā. Jo viņuprāt, ir pārlieku stingra uzraudzība, kas rada šķēršļus uzņēmējiem. I.Znotiņas kandidatūru atbalstīja arī valdība.
Lūk, Trix Tev atbilde, kāpēc ir tā kā ir...