Autors Tēma: Bezsaimnieka 400 miljoni eiro  (Lasīts 1076 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Bezsaimnieka 400 miljoni eiro
« Atbilde #15 : 2023. gada 27. janvāris, 11:33:39 »
Tā ir atbilde par lapiņām, bet ne par saknītēm...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #16 : 2023. gada 27. janvāris, 11:42:14 »
Tieš tà. Saeimu ievèl tauta. Leĝitìmàs vèlèšanàs. Pilnìgi noteikti var sameklèt informàciju kuri deputàti no kuràm partijàm nevèlas stingràku banku uzraudzìbu. Iespèjams, ko jaucu, bet vai tepat forumà nešausminàjàs par banku prasìbàm sniegt plašàku informàciju par sevi...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2023. gada 27. janvāris, 11:55:10 »
Tieš tà. Saeimu ievèl tauta. Leĝitìmàs vèlèšanàs. Pilnìgi noteikti var sameklèt informàciju kuri deputàti no kuràm partijàm nevèlas stingràku banku uzraudzìbu. Iespèjams, ko jaucu, bet vai tepat forumà nešausminàjàs par banku prasìbàm sniegt plašàku informàciju par sevi...

LV iedzīvotāju "slapjie sapnīši" - īsā sega! :)

- Gribam stingrāku banku uzraudzību - VIŅIEM, nevis sev.
- Cīņu ar pelēko ekonomiku, a p[aši ka tik kauko lētāk dabūt... 
- Gribam mazākus nodokļus un lielāku valsts atbalstu, un algas policietiem, skolotājiem mediķiem
- utt utjpr :)

Deputātu kandidāti sola (kā var nesolīt!!) visiem visu! :)  Kad nonāk Saeimā - tad oi, šic!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2023. gada 27. janvāris, 12:12:10 »
- Gribam stingrāku banku uzraudzību - VIŅIEM, nevis sev.

Gribēt, lai izķer miljonu zadzējus, nevis tikai trīsrubļu zeķu tantiņas - tas ir kaut kā ļoti nepareizi? Tas, ka tagad iespējas [izvairīties, shēmot un sevi aizstāvēt] ir tikai tiem, kam ir tie miljoni, ir normāli? Tādi sīkie zeķu tirgotāji reāli nevar iesākt neko arī pret absurdām prasībām. Jo nav iespēju (un nevajag pūst, ka ir. Juristi maksā lielu naudu).

Vajag piemēru?
IK, kurš ar kovidu ir bez darba. Pēc VIDa jaunās informācijas iesniedz katru ceturksni paziņojumu, ka ceturkšņa ienākumi nepārsniegs 1500, lai nav jāmaksā ienākuma nodoklis 520 ciktur eiro. Neskatoties uz to, ka ienākumi ir nulle komats nulle. VID iesniegumu pieņem. 3x. Pēc treša ceturkšņa VID atsūta paziņojumu, ka nav samaksāti 520 par pirmo ceturksni. WTF??? Iesniegumu taču pieņēma!? Pieņēma. Jo tas, ka šī norma attiecas uz pašnodarbinātajiem, bet ne uz IK, ir paša IK problēma. VIDa darbs ir iekasēt, nevis paskaidrot, ka šis iesniegums neatbilst normatīvajiem tiesību aktiem. Divu mēnešu čakaris ar VID un VSAA, un - ak, laime, - nodoklis tomēr nav jāmaksā. Toties ir jāsamaksā nokavējuma nauda! No nodokļa, kurš nav jāmaksā. Jo, neskatoties uz to, ka rit skaidrošana par šo faktu, nokavējuma nauda vairojas. VID: "Tāda ir sistēma, mēs neko nevaram izdarīt".

Nu un ko tas IK var izdarīt? Samaksāt 85 eiro par neko un viss. Apstrīdēt? Meklēt juristus? Ha! Nesmīdiniet. Toties tie, kam miljoni jānoslēpj, to var un izdara.

Tiesiskā paļāvība? Aha, ščas!

Runa ir par nesamērību attiecībā pret cilvēkiem.
Tad, kad ievāks tos nesaņemtos nodokļus miljonos, par ko ik pa brīdim parādās ziņas, to trīsrubļu tantiņu varēs likt mierā. Bet neliks. Jo tantiņu VAR apslaukt, bet miljonu shēmotāju nevar. Un negrib.

Un nevajag te ļa-ļa par sākšanu ar sevi. Es savu lieveni esmu noslaucījusi, bet tas nekādi neietekmē to, ka brauc mēslu vedējs un to nogāž ar mēsliem. Tas, ka es nomaksāju visus nodokļus, nekādi neietekmē to, ka tie VIŅI nemaksā. Un nekad neietekmēs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #19 : 2023. gada 27. janvāris, 12:22:22 »
Un cik tad tàs zeķu tantiņas ir?
Man paziņa- uzņèmèja, tà arì konkrèti pateica, ka nodokļu nemaksà un nemaksàs, jo gribot tèrèt savu naudu pati un tagad. Tas gan viņai netraucè priecàties, ka bèrni budżeta grupàs màcàs un ziemà pašvaldìba piemàjas ceļu ir iztìrijusi.
Jà. ir ierèdņi, kuri arì tieši tàpat saka, ka grib visu tagad: lielas màjas, tàlus ceļojumus un jaudígas mašìnas. Respektìvi, kad liela sabiedrìbas daļa beigs gribèt dzìvot kà padomijà- lai viss bútu un par to nekas nebùtu, tad arì sazaktie miljoni pa stùriem nemètàsies

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2023. gada 27. janvāris, 12:24:55 »
Man liekas, ka ziņā par banku pieminēja, ka daudzas tās summas nosacīti nelielas, un vnk neatmaksājas uz šejieni braukt un savākt. (tas jādara dzīvajā?) Un krievnieki uz LV tagad nemaz netiek

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2023. gada 27. janvāris, 12:53:26 »

Runa ir par nesamērību attiecībā pret cilvēkiem.
Tad, kad ievāks tos nesaņemtos nodokļus miljonos, par ko ik pa brīdim parādās ziņas, to trīsrubļu tantiņu varēs likt mierā. Bet neliks. Jo tantiņu VAR apslaukt, bet miljonu shēmotāju nevar. Un negrib.

Un nevajag te ļa-ļa par sākšanu ar sevi. Es savu lieveni esmu noslaucījusi, bet tas nekādi neietekmē to, ka brauc mēslu vedējs un to nogāž ar mēsliem. Tas, ka es nomaksāju visus nodokļus, nekādi neietekmē to, ka tie VIŅI nemaksā. Un nekad neietekmēs.
Nu, ka būt šeit par mazo uzņēmēju nozīmē elles lokus iziet, tas gan...  Daudzu gadu garumā esmu redzējusi, kā gājis maniem darba devējiem, un apzinos, ka es tā nevaru un negribu, jo mani nervi to neturētu.

Atslēdzies Spārka

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2023. gada 27. janvāris, 14:12:02 »
Piebilde SNoram - nra.lv kā avots kvalificējas starp sliktu un ļoti sliktu.

Atslēdzies SNor

« Atbilde #24 : 2023. gada 27. janvāris, 14:20:43 »
Piebilde SNoram - nra.lv kā avots kvalificējas starp sliktu un ļoti sliktu.
Nu bet ko es varēju darīt, ja cita avota uz mirkli nebija, jo lsm.lv gaidīja bankas atļauju ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #25 : 2023. gada 27. janvāris, 14:23:13 »
Nu bet ko es varēju darīt, ja cita avota uz mirkli nebija, jo lsm.lv gaidīja bankas atļauju ;)

LSM ir 14os, nra 18os :mrgr:
Ja ievēroji, nra atsaucas uz Atvērtajiem failiem (LSM).

Atslēdzies SNor

« Atbilde #26 : 2023. gada 27. janvāris, 18:15:28 »
LSM ir 14os, nra 18os :mrgr:
Ja ievēroji, nra atsaucas uz Atvērtajiem failiem (LSM).
Nu labi labi, Tev taisnība, atvērtos failus gan es redzēju.  :blushing:
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv