Autors Tēma: Atvainošanās un piedošana  (Lasīts 4940 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Atvainošanās un piedošana
« : 2023. gada 30. janvāris, 12:52:12 »
Aizdomājos par atvainošanos un piedošanu.
Bieži/dažreiz apvainojamies. Un turam aizvainojumu. Jā, jā, zinu, tas ir nelabi. Bet ja aizvainotājs atvainotos? Čik, čik, aizvainojumam krusts pāri. Atvainošanās pieņemta. Es neaplūkoju noziegumus.
Kā jums - spējat atvainoties, piedot un nepieminēt?
Pazīstu 3 cilvēkus, kuri neatvainojas nekad. Ja nu netīšām kādam uzmin uz kājas. Viens no tiem ir teicis, ka nesaskata jēgu piedošanā un atvainošanās pieņemšanā.

Ja šāda tēma bijusi, svītrojam ārā.

Atslēdzies daddy

Atb: Atvainošanās un piedošana
« Atbilde #1 : 2023. gada 30. janvāris, 13:10:09 »
etimoloģiski "atvainošanās" ir tāda dīvaina lieta - es atvainojos, tb noņemu no sevis vainu /un ej tu dēt.../  nu tā bišķiņ dīvaini

nožēla par izdarīto un piedošanas lūgums ir cita lieta...
un izlīguma sex pāri visam  :in-love: 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2023. gada 30. janvāris, 13:14:07 »
atvainošanās ir lūgums pēc piedošanas, atstājot apvainotā ziņā to vai piedos vai nē. Tā teikt, labās gribas izrādīšana.
Atvainošanās manā uztverē par sīkumiem, piedošanu lūdz par lieliem pāridarījumiem.
Nezinu, kas ir grūtāk, patiesi lūgt piedošanu vai patiesi piedot.
Bet.. ko nu tādu tēmu desmit cilvēkiem.. Baigo viedokļu kvorumu jau te nesalasīsim.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2023. gada 30. janvāris, 13:38:49 »
Nez kāpēc šķiet, ka grūtāk ir patiesi piedot.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2023. gada 30. janvāris, 13:44:18 »
Piekrītu daddy līdz izlīguma seksa visspēcībai  :mrgr:

Interesanti, kuru no variantiem jūs visbiežāk lietojat? Konstatēju, ka es biežāk izmantoju "piedod"

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2023. gada 30. janvāris, 13:48:01 »
Par kādiem variantiem Tu runā?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2023. gada 30. janvāris, 13:52:07 »
"Atvaino" un "piedod"  - kā jau teicu, piekrītot un par pamatu ņemot daddy formulējumu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2023. gada 30. janvāris, 13:52:09 »
Piekrītu daddy līdz izlīguma seksa visspēcībai  :mrgr:

Interesanti, kuru no variantiem jūs visbiežāk lietojat? Konstatēju, ka es biežāk izmantoju "piedod"

nu labi, piekrītu, ar bērniem, darba kolēģiem un citiem "radiniekiem" nekāds sex nav un nebūs... :) 

jā, es ja pa īstam vainīgs jūtos - tad PIEDODIET... ja tā - garāmejot svešiniekam uz varžacīm uzkāpis - tad atvainojos...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2023. gada 30. janvāris, 13:52:22 »
Bieži/dažreiz apvainojamies. Un turam aizvainojumu. Jā, jā, zinu, tas ir nelabi. Bet ja aizvainotājs atvainotos? Čik, čik, aizvainojumam krusts pāri. Atvainošanās pieņemta.
Kāds apvainojas un tur sevī aizvainojumu un tad kādam jāatvainojas, jo tas kāds ir apvainojies un tagad tur sevī to aizvainojumu? Par ko atvainoties? Par to, ka kāds izdomājis apvainoties un uzmetis lūpu? Bet tā taču tā kāda problēma, ne mana. Tur drīzāk tam lūpas rullētājam nāktos atvainoties.
Bet ja kāds apvaino, ja vēl nepamatoti, tad gan klātos atvainoties. Bet tādiem lūpas rullētājiem... tie tāpat atradīs par ko apvainoties un justies aizvainotiem, lai ar kādiem "zīda cimdiem" ar viņiem komunicētu. Pietiks ka paskatījies ne tā.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2023. gada 30. janvāris, 13:53:27 »
"Atvaino" un "piedod"

Pat neesmu piefiksējusi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2023. gada 30. janvāris, 15:14:10 »
Njus, ir jau tādas atvainošanās, ka uzreiz gribās jemt štellatslēgu uz 72 un kraut pa to vietu, kas tajā brīdī par feisu saucams. Šepat tādi gadījumi ir vai cik :)
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2023. gada 30. janvāris, 17:13:55 »
– Anniņa nav mauka. Anniņa nav mauka? Anniņa nav mauka???!!! Nu, piedodiet!

Arī atvainošanās. :D

IMHO piedošanas lūgšana (no sirds, nevis kā piemērā :D) nozīmē to, ka cilvēks ir sapratis, ka ir kļūdījies, izdarījis kaut ko sliktu otram, un to spēj atzīt skaļi. Arī tā pati uzkāpšana uz kājas skaitās. Kurš atvainojas, kurš kaut ko noburkšķ, kurš pasaka, lai novāc savu kāju no viņa zābakapakšas, jo zoli smērē.

Ir cilvēki, kuru atvainošanos nesagaidīt, jo visi viņu nodarījumi tiek attaisnoti, ka tā vajadzēja, pats uzprasījās vai ka tā nemaz nebija.
Varu saprast rīcību, bet piedot nevaru. Droši vien ja viņu rīcībai nebūtu būtisku seku, piedotu, jo es ta saprotu, kāpēc viņi tā rīkojās. Bet viņi turpina nest sviestu, ka tā nemaz nebija, es visu izdomāju, vainīga tu pati vai citi utt.

Par izlīguma seksu gan man ir pretējs viedoklis. Ja cilvēks man ir iedi@sis dvēelē, tad kāds tur vairs sekss? Es tevi tagad izmīlēšu, bet par to tev jāaizmirst, ko es tev izdarīju vai neizdarīju? T.i., - tam seksotājam ir divi prieki - pirmais: iekakāt cepurē, otrais: par to vēl paseksot. Bet tam, kuram ieķēzīja cepurē, tikai viens, un tas pats apšaubāms. Nezinu, kā sievietes, bet par izlīguma seksu esmu dzirdējusi tikai no vīriešiem. Skuju. Tu vispirms izbeidz darīt riebeklības, un tad es padomāšu, vai man uz tevi vēl vērsies.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies SNor

« Atbilde #12 : 2023. gada 30. janvāris, 17:34:52 »
Aizdomājos par atvainošanos un piedošanu.
Ir Dostojevskim tāds darbs "Noziegums un sods", ļoti pamācošs :) Es esmu lasījis tikai pārstātus, bet gan Luīze var noziņot plašāk, kā tur bija ;)   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #13 : 2023. gada 30. janvāris, 17:44:47 »
Es izlīguma seksu saprotu pēc salabšanas. Kad abiem akmens no dvēseles nost.
Nevis - es tev iedi@su dvēselē, tagad tā izmīlēšu, nu tā izmīlēšu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2023. gada 30. janvāris, 18:12:30 »
Es izlīguma seksu saprotu pēc salabšanas. Kad abiem akmens no dvēseles nost.
Nevis - es tev iedi@su dvēselē, tagad tā izmīlēšu, nu tā izmīlēšu.

nu bet loģiski!!
tikai pēc pilnīgas nolūgšanās un savstarpējas piedošanas saņemšanas. Kā punkts zem izsaukuma zīmes! :)  ...kad biju jaunāks, arī daudzpunkts ;)

bet sastrīdēties mācējām uz līdzenas vietas  :?: