Kartupeļi. Vēl neesam apēduši, pietiks līdz vasaras vidum, kad sāksies jaunie. Nez, mums lieli un smuki. Jālasa kolorado, citādi noēdīs līdz zemei.
Burkāni. Ja retina, ir lieli un labi. Jāvāc vēlu, vasaras vidū ir tikai peļastes (veikalā lielāki). Nemāku normāli uzglabāt, jāaprij ātri.
Skābenes. Ko nesavāra zupās pavasarī, to vāra no saldētajām (jau sagrieztas liek traukos).
Zirņi ļoti garšo. Jāsien, citādi veldre, ir vērts sēt tikai saldos, jāsēj agri (gada 100. dienā), tad maz tārpaino.
Piparmētras tējām. Jāravē, protams.
Gurķi siltumnīcā (agrie) un dobēs (mazie un daudz). Ko neapēd sīkie sirodami, tas aiziet burkās.
Tomāti siltumnīcā. Dažādas škirnes, agrie un vēlie. Rij, kamēr nāk pa acīm ārā. Ķirštomātiņi ir labi un bērniem patīk.
Paprika ir, bet man sanāk plāna. Kam garšo, var čili audzēt. Aug.
Ķirbji neprasa darbu, spiežu sulu. Ja pielej klāt kādu citu, ir labi (man plika sula neiet iekšā). Kam garšo, atlikumus var cept pankūkās un putrās.
Kabači, kam garšo. Tos parasti kaimiņienes met pakaļ, nestādu pati.
Garšaugi man kaut kā neaug. Dilles un sīpolloki. Sīpoli arī labi ziemo, cepam uz pannas sagrieztus, iet klat pie ēdieniem kā salāti. Baziliks.
Cūku pupas. Jāapēd, kad ir sezona.
Pākšu pupiņas. Var saldēt to, ko neapēd.
Salāti, bet jāstāda no stādiem, sēt dobē ir bezjēdzīgi, nezāles izdīgst ātrāk.
Un izvirtības - melones un arbūzi. Sastādu starp tomātiem siltumnīcā, jo ārā nekas neizaugs. Ja atceras aplaistīt, tad izaug diezgan lieli un tīri garšīgi. Arbūzi ir auguši, melones pērn nesanāca (jo sajaucu ar kabaci un iebakstīju ārā.

)
Zemenes IMHO nav vērts, tur darba vairāk nekā labuma. Man ir palikušas tās, kas nav nosprāgušas un kas ir sastīgojušas. Ārā neraušu, bet īpaši neiespringstu.
Vienīgās, ko ir vērts, t.s. Mēness zemenes. Sīkas, bet ražo līdz novembrim.
Kāpostus un puķkāpostus man noēd parazīti, vairs nemēģinu. Redīsi man neaug, – sīki un tārpaini – bet vispār pavasarī ir labi (kam aug).
Bet vispār jāaudzē tas, ko paši ēd.
Puķes - tad, ja gribas kaut ko skaistu un nav kur likt laiku. (Man aug tās, kas te ir vēsturiski un ir izdzīvojušas pofigisma atmosfērā).