Mantojums. Viens no veidiem - naudiņa kontā. no kura naudiņu jānoņem un kontu jāslēdz. 10 minūšu darīšana. Aha, kā tad!
1.vispirms vizīti bankā jāpiesaka (nu, dokumentus jau iepriekš notārs sagatavo). Bija iespēja un pieteicu garāmejot. Cilvēks pie informācijas galdiņa laipni piereģistrēja, pateica, ka par lietas izskatīšanu 12 eiras nodeva jāmaksā. Ok. Mantojumu varot pārskaitīt un arī skaidrā naudā saņemt, par pēdējo biju pārsteigta, jo mana banka neko ar skaidru naudu sen vairs nedara.
2.Noteiktajā laikā atnāku un panesās.... 10 minūšu padarīšana draudīgi savilkās uz vairākām stundām!
3.Ak, man neesot konta šajā bankā, tādēļ sarežģītāk. Kādēļ? Esmu no citas kastas? Kaut kā tikām galā ar papīriem, pienāca kārta 12 euru maksājumam, kur, izrādās, jāstājas atsevišķā rindā uz kases darījumiem un pašreiz rinda uz stundām.... bļa.ģ, zinot šito sistēmu nevarēja uzreiz arī kasē uz noteiktu laiku pieteikt? Teiksim, ar 30 minūšu starpību?
4.Jā, un par mantojuma izņemšanu skaidrā naudā atkal nodevu jāmaksā. Par to, ka sēž infantila meiča un seifa durtiņas virina?
5.Smieklīgākais, ka atvilkos tikai konta slēgšanai, lai pēc gadiem 10-mit nesakrājas čupa par konta apkalpošanu. Nē, tik naiva neesmu, lai iedomātos, ka varētu iekrāties % no glabājamās (lasi-apgrozāmās) naudas.6.Sajūsmina ''lietas izskatīšana'' - KAS tur būtu vēl jāizskata, ja likumā viss pateikts un zvērīgs notārs apstiprinājis?
Bija līdzīga darīšana citā bankā, tur nodokli maksāt vispār uz pastu aiztrieca! Kasss ar viņiem ne tā?