Nezinu, kur autorei prasa tās trakās paroles. Man arī kā te dažam visur ir vienāda un patiesībā cik tad ir tādu vietu, kur vajag paroli? Kādas max 6. Esmu parasts cilvēks un par to neuztraucos .
Es arī esmu parasts cilvēks.
e-pasts (divi, jo tā vajag, plus trešais, kas paredzēts pilnīgi anonīmiem darījumiem, piemēram, ierakstīt reklāmas bukletos, kur prasa e-pastu, vai sazināties par zābaku atpirkšanu)
elektrum
mans.teleoperators.lv
e-csdd
Internetveikali utml.: Aliexpress, Depo, ss utt.
Google konts
Microsoft konts. Šos divus es vispār neprasīju, bet nevar iztikt, ja gribu lietot datoru bez īpašām problēmām.
Sekojoši gmail e-pasts - vēl viens lieks, bet neizbēgams objekts.
e-klase
paypal
zoom.us
EDS
Dažādas vietnes - geocache, Sarunuforums, i-book, facebook, draugiem.lv un vēl vismaz ducis reti vajadzīgu, bet bez reģistrācijas un paroles neizmantojamu vietņu.
Bērnu e-pasti, viņu microsoft un googles konti, uzdevumi.lv (jo paši mēdz aizmirst), datoru ieejas paroles (microsoft vairs nepieļauj datoru bez paroles), un tas viss dubultā. Labi, ka nav vairāk bērnu. Nezināt bērnu paroles nav opcija. Katrs vismaz vienu telefonu šādi jau nogalināja, rūpnīcas iestatījumi nepalīdzeja, - par spīti aizliegumam uzlika paroli un pēc tam bļāva, ka telefons ķēms, viņš taču labi zinot, kādu paroli uzlicis.
Onkulim gados - mazāk, bet tas pats, jo es palīdzu ar lielu daļu datoršita, reizēm attālināti, tāpēc arī tas uz mani attiecas.
Gan jau es te pat visu nepieskaitīju. Protams, kaut kur var ielogoties ar internetbanku, bet ne visur, un ne visur es to gribu.
Visur vienāda parole nav opcija, jo sākotnējā visur vienādā sen jau mutāciju rezultātā daudz kur mainījusies, jo - kam vajag vairāk zīmju, kam jāmaina ik pēc 3 mēnešiem... galu galā pilnīgi visai dažāda svarīguma drazai vienu paroli arī ne pārāk gudri turēt, kaut kāda apjausma par drošību man tomēr ir, un savu uzskatu līmenī es to gribu ievērot. Bet ne vairāk.
Jau teicu, ka tēma radās, ieraugot vienkāršam sūda e-pastam paroles atjaunošanas logā pieprasījumu pēc 12 zīmju paroles (ar lielajiem, mazajiem burtiem, cipariem un speciālajiem simboliem). Ar astoņām zīmēm visas tās drazas, redz, nepietiekot.