Autors Tēma: koru kari  (Lasīts 1080 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

koru kari
« : 2023. gada 05. aprīlis, 10:31:32 »
https://latvijasradio.lsm.lv/lv/lr/arhivs/?adv=1&d=4&m=4&y=2023&d2=&m2=&y2=&channel=3&keyword=Balsis

Pirmo reizi dzirdu tik negantu intervijas noslēgumu (beigās, no kādas 42 minūtes).Beigās pasaka, ka žurnāliste pati varēs virsdirģēt Dziesmu svētkus. Zinātājs teica, ka Teterovskis atsedzis to dabu, ko redz tikai koristi. Tas bija trača turpinājums par Rīgas Projektu kora piedalīšanos Koru karos, ko viņiem aizliedza, atsaucoties uz nolikumu -it kā jāmēģina visu gadu un jābūt finansētam no pašvaldības (??). (varbūt neprecīzi). Pašos Dziesmu svētkos padalīties varēs, bet viņi gribēja tikt pielaisti arī karos, un konkursā uz to viņus pielaida. Tad jājautā, kāpēc?

Man tas liekas nepareizi. -Ir cilvēki, kas var 2x nedēļā tikt uz mēģinājumu, ir, kas nevar, un intensīvi strādā 6 nedēļas, lai sagatavotu konkrētu programmu. Esmu bijusi uz Projekta kora koncertu, ļoti augsts līmenis. Tur sanākot labie dziedātāji no standarta pašdarbības koriem. (Gan jau ielavās arī kāds profesionālis ).

Nezināju, ka ir "kora maukas" Fui, cik rupji, bet tā labsirdīgi dēvējot dziedātājus, kas piem. koru karu laikā nodzied 2 dažādos koros, jo vīru balsis visur pietrūkst.
Interesanti, ko Minne par to domā

P.S. Neesmu nekādā veidā iesaistīta koru kustībā. Mans tētis savu  nodziedāja "Dziedoņa "ziedu laikos  pie I. Kokara.

Atslēdzies fiasko

Atb: koru kari
« Atbilde #1 : 2023. gada 05. aprīlis, 12:35:28 »
Jā, vakar dzirdēju sarunas beigas. Ļoti pieņemu, ka tā arī bija, ka T. parādīja, kāds mēdz būt. Visu cieņu žurnālistei, kas palika mierīga un nereaģēja uz T. izteicieniem.

Un ir jau jautājums, kas ir profesionāli dziedātāji. Tie, kas saņem algu? Tie, kam mūzikas izglītība? Bet ko tad lai dara visi mūzikas skolu beidzēji? Vai arī profesionāli skiatās tikai tie, kas Mūzikas akadēmijā studējuši? Vai arī Dārziņskola ieskaita profesionāļos?

Es nezinu, kā pareizi.

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #2 : 2023. gada 05. aprīlis, 12:48:02 »
Noklausījos tikai no Reno norādītās minūtes, nelikās nekas traks Teterovska teiktajā, parasta intervija. Žurnāliste gan smieklīga, visu laiku maļ tik savu optimismu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2023. gada 05. aprīlis, 12:54:13 »
Par profesionāli es sauktu Radio kora dziedātājus, citiem ir vnk muzikālā izglītība. Un tad, ja prot lasīt notis, un varbūt ir instruments, uz kā nospēlēt melodija, var ļoti daudz sagatavoties jau mājās

Jā žurnāliste lieliski prata saglabāt mieru, bet meistarīgi pajautāja to, ko gribēja. Pie tam viņa Projektu kori kā tādu pat nepieminēja, bet T. momentā visu konkretizēja.

Viens Balsu bijušais esot komentējis -nu, kaut kā viņš tai žurnālistei noteikti atriebsies

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2023. gada 05. aprīlis, 23:56:27 »
Neko no kora un dziesmu svētkiem nesaprotu ( kaut ir gadījies būt dziesmu un deju svētkos ne skatītāju rindās), bet katram mums ir kāds pazīstams cilvēks, kurš piedalās skatēs. Un ja tā, tad visi zinām, cik šīs skates ir nozīmīgas un kā cilvēki tām gatavojas!

Tāpēc arī man galvā radās daudz jautājuma zīmju, kad izlasīju/ dzirdēju, ka koris ar labākajiem punktiem ir sašutis, ka karos nepiedalīsies.

Un tagad šī intervija, kas man rada vēl vairāk jautājumu un liek nostāties kora pusē, pat ja tas ir projektu koris.

Neesmu urķējusi interneta dzīlēs, kāpēc ir tā kā ir, bet Teterovskis tā vietā, lai apvainotos un uzsistu sev cenu, varētu rāmi lēnām visiem izskaidrot situāciju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2023. gada 06. aprīlis, 11:36:56 »
Paklausījos to interviju, neesmu iedziļinājusies tajās peripetijās, bet reāli smieklīga tā viņa trīcēšana, raudāšana, apvainošanās... Nu ja zini, ka taisnība tavā pusē un viss bijis pareizi un godam, tad ko trīci, raudi un uzmet lūpu. Laikam jau tomēr sirdī zina, ka viss tomēr ne tā kā cenšas pasniegt.