Autors Tēma: narcišu sīpoli?  (Lasīts 766 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

narcišu sīpoli?
« : 2023. gada 26. aprīlis, 21:37:06 »
Daiļās dārznieces, palīdziet dundukam - bik pagūglēju, bet sapratu, ka neko nesapratu  :?:
Dots: narcises podiņā, kādi 5 gab. sīpoli, nu ir noziedējušas, bet ar tiem sīpoliem kaut ko varēja iesākt, tik gūgle teica, ka jāstāda uz rudens pusi. Ko man ar šamiem līdz rudenim iesākt? Dārza nav, domāju - varbūt kapiņos iebakstīt. Ja nekādā jēgā netikšu, atdošu ex-sētniecei, tā cauru gadu dobes ap visu māju rušina, gan jau zinās, ko darīt.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Luīze

Atb: narcišu sīpoli?
« Atbilde #1 : 2023. gada 26. aprīlis, 21:56:39 »
Tad kāpēc prasi, ja jau izlēmi sētnieci aplaimot? :)
Pārziedējušās sīpolpuķes no podiņiem es iebakstu dārzā pie pirmās iespējas. Nākamajā pavasarī vai nu izdīgst, vai neizdīgst. Pārbaudīt nevaru, jo neatceros, kur ko esmu iebakstījusi zemē :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2023. gada 26. aprīlis, 22:34:17 »
Ko vari zaudēt? Es domāju, bik nogaidi, lai pārskrien šitie beidzamie aukstumi, kad naktīs teju nulli sola, un bāz tik zemē iekšā.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #3 : 2023. gada 26. aprīlis, 23:55:19 »
nogriez vecos lakstus, izņem sīpolu, izžāvē, kā jau sīpolus žāvē, ieber papīra kulē un rudenī vari likt zemē. Ja ilgāk paturēsi mitrā zemē, tad var apbērnoties sīpoli un jādala, līdz ar to nākošā gada raža nezināma.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2023. gada 27. aprīlis, 08:51:29 »
Es visādus pārstādāmos nežāvēju. Narcises, tuples un sīkās sīpolpuķes reizes četras ir mainījušas dislokācijas vietu. Izrok no vienas vietas iebāž otrā un uzlej ūdeni. Aug tālāk. Ne narcises, ne tulpes rudenī ārā neroku, ziemo tāpat. Gan jau arī poda puķe var transplantēties bez problēmām.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2023. gada 27. aprīlis, 09:30:27 »
Narcises neroku/ tulpes dzīvo podos/ kad nozied/ nolieku ēnā aiz mājas/ tad sīpolus žāvēju un sadalu/ nolieku ... un aizmirstu

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2023. gada 27. aprīlis, 10:04:30 »
Samtenes jau var ārā stādīt?

Atslēdzies magda

« Atbilde #7 : 2023. gada 27. aprīlis, 10:41:39 »
... ar samtenēm es neriskētu! Tās ir visai salīgas! :thinking: 

« Atbilde #8 : 2023. gada 27. aprīlis, 11:29:11 »
... izžāvē, kā jau sīpolus žāvē ...

kā viņus žāvē? Šis izklausās pēc galvenā ķirurga teksta 1.kursa studentiem - izdarām griezienu kā parasti :D

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #9 : 2023. gada 27. aprīlis, 12:37:09 »
noliec uz av'izes, vai tuk's'a zef'irkast'e un atst'aj uz 3 m'ene'siem, tad vari bakst'it atpaka'l. bet ruden'i. tad ar'i vari pagaudin'at, t'a tik lai nav gal'igi sakaltusi zeme, janv'ar'i vari s'akt laist'it k'art'igi. ceru, ka saprati, ka process ir dom'ats, lai atpaka'l podos st'ad'itu :D.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2023. gada 27. aprīlis, 16:07:50 »
patiesībā ar tiem lielveikalu sīpoliem pilnīgi muļķīga ņemšanās, beigās, ja uzziedēs, tad kaut kādi nīkuļi.
 Atdod sētniecei

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2023. gada 28. aprīlis, 09:50:52 »

« Atbilde #12 : 2023. gada 28. aprīlis, 16:27:23 »
Ziņoju - sīpoli atdoti sētniecei :) paldies visiem, kas konkrēti vai aizplīvurotāk pamāja, ka man dārzkopību labāka atlikt līdz pensijas gadiem un arī tad varbūt tomēr labāk ne :D