Autors Tēma: Dzīves prioritātes un ikdienas prieki  (Lasīts 661 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Dzīves prioritātes un ikdienas prieki
« : 2023. gada 02. maijs, 17:16:34 »
Tātad, divi jautājumi (var brīvi interpretēt, papildināt):

1. Kas ir jūsu dzīves prioritātes?

2. Un kas, kādi ikdienas prieki?

Atslēdzies taj

Atb: Dzīves prioritātes un ikdienas prieki
« Atbilde #1 : 2023. gada 02. maijs, 17:42:42 »
1. Attīstīšanās.
Gan pašattīstīšanās, gan kopdzīvē katra attīstīšanās, no lauleņiem līdz pusaugu vecuma vai pieaugušajiem bērniem, citādi var gadīties psiholoģiska degradēšanās, sākties traumas, aizvainojumi, manipulācijas.

2. Nelielie baudījumi.
Garšīga kafija (kur jūsuprāt Rīgā, jūrmalā garšīgākās kafejnīcas?), grāmatas, seriāli, pastaigas pa skaistām dabas vietām, saules gaisma, miegs, interesantas sarunas, audio (man ir audiālā uztvere, kopš to atklāju, uzlabo garastāvokli kaut vai radio fonā, audiogrāmatas, podkāsti, mūzika).

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2023. gada 02. maijs, 19:03:36 »
Uz otro jautājumu man vieglāk (un ātrāk) atbildēt.
Ikdienas prieki. Viss, kas padara vieglu, apmierinātu, harmonisku. Ikdienas prieku ir ļoti daudz. Karsta vanna, kafija. Laba grāmata. Varbūt pat ne diži laba. Pastaigas, sīkatklājumi Latvijā (tieši Latvijā, jo ārzemēs manī nav saķeres). Gulēšana jūrmalas smiltīs.
Labi vārdi, adresēti man. Nejaušs (vai jaušs) garīgā uzlabojums citam. Saruna it kā par neko, bet atstāj labu pēcgaršu.
Darīt to, ko gribu. Viegli.

Pirmais jautājums. Prioritātes. Rakstīju un dzēsu. Rakstīju un dzēsu. Kaut kas izskatījās plakātiski. Par kaut ko noraustījos rakstīt.

Atslēdzies taj

« Atbilde #3 : 2023. gada 02. maijs, 20:29:17 »
Jā, tas pirmais jautājums mazliet atsit nopietnību, iz sērijas - dzīves jēga. Nu, katram sava. Dziļāk rokot, prasās tuvāku ļaužu loku, vai ne? Bet vispārīgi, tad mēdz izskanēt tur - ģimene, bērni, mazbērni, sievas vīri, vecāki, darbs, bizness, sports, ceļojumi utt. Bet tur atkal mēdzu padomāt - a ko teikt, ja cilvēkam kādu iemeslu dēļ nav iepriekšminētā, tad jēgas nav? Tāpēc vārds prioritātes arī tāds ok. Un var hoķ anekdotē atbildēt vai vnk uz otro jautājumu.

Tavi prieki izklausās baudāmi - ar viegluma tīkamo pieskaņu. Vieglums vsp super reizēm.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2023. gada 02. maijs, 20:39:39 »
Dzīves jēga, manuprāt, ir kas cits. Un arī uz šo man nav atbildes. Mācīties? Mācīties dzīvi? Kāda jēga ir paduses spalvai? Bet tā ir. Nē, stulbs salīdzinājums. Bet varbūt nav stulbs. Cik cilvēku dzīvo uz Zemes? Katram tak sava jēga.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2023. gada 03. maijs, 07:21:06 »
Šodienas DB pētījums par vērtību maiņu:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2023. gada 03. maijs, 07:29:17 »
Bet 1.vietā ģimenes drošība. Tas varbūt ietver ģimeni un bērnus. Kas tad ir tā drošība?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2023. gada 03. maijs, 07:39:25 »
Nē, bērni un ģimene nepārprotami nokrituši no trešās vietas uz 22.
Drošība - tas būs no Maslova piramīdas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2023. gada 03. maijs, 09:18:48 »
V.Lācītis Oksforda ar skatu uz universitāti.
"Dzīves jēga ir tas, ko tu no tās uztaisi. Nav tā, ka mātes mūs dzemdējušas konkrētam mērķim. Drīzāk ir tā, ka tev palaimējies dabūt dzīvi, un ko tu ar to izdari, tas arī beigās sanāk. Ne vairāk un ne mazāk."

Izkopēts no FB. Vēl neesmu no bibliotēkas dabūjusi

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2023. gada 03. maijs, 09:47:54 »
Uhh, kāda filozofija!
Laika gaitā stipri mainās būtiskais - gan cilvēkam, gan sabiedrībai. Tas dalījums pētījumā arī ir visai nosacīts.
Man šobrīd galvenais ir absolūts miers (laikam tāpēc arī šuju pikseļos). Gribu dzīvot uz neapdzīvotas (bet komfortablas, kur nu bez tā!) salas. Un te nu atklājas, ka zem jēdziena "miers'' slēpjas miers, kas nav karš, saticība ģimenē, veselība, materiālais nodrošinājums, laba grāmata, labs vīns, labs laiks, auglīga zeme.
Dīvaini, bet negribu redzēt nevienu svešu cilvēku. Vēl gadu atpakaļ komunicēju uz vella paraušanu, šobrīd negribu redzēt nevienu! Kā zobusāpes pieciešu iepirkšanos, jo man pirkumu jāredz, jāpačamda un arī jāpaosta. Bez tam, arī iepērkoties internetā tā ir komunikācija. Negribu.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2023. gada 03. maijs, 10:04:07 »
Man arī liekas, ka zem jēdziena "miers" šodien ietilpst viss pārējais.

Mazliet atsit krievu "ļiš bi voijna ņebila"

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2023. gada 03. maijs, 10:45:48 »
1. Mans zāļu skapītis. 
2.Zāļu skapīša saturs - asaras, dziesmas un alus (visu to visplašākajā nozīmē).   

Ko lai dara, ja bremžu nav un ripojam uz galu?  :scratch:   
Turam buru!  :shampis: