Autors Tēma: Par suņiem  (Lasīts 483 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Par suņiem
« : 2023. gada 21. maijs, 11:56:51 »
Pilsētas suns ciemojas laukos. Rakt ir aizliegts, bet savu darīšanu kārtošanai var brīvi lietot visus stūrus. Bet nē, jāņem pie saites un jāved pastaigā kakināt uz ielas. No rīta sēž un gaidoši skatās.Rīgā  nabagam prieku maz, bet, kad meita atbrauks 100 % sēdēs pie bagāžnieka, lai atkal netiktu atstāts.

Atslēdzies Leonora

Atb: Par suņiem
« Atbilde #1 : 2023. gada 21. maijs, 12:52:47 »
Varētu padomāt, ka mēs zinām, kas ir sunim prieks. Pilsētas sunim gan jau pierasta pilsēta un tās noteikumi. Tāpat kā pilsētniekam cilvēkam.
Lauciniekiem arī liekas, ka Rīgā prieka maz, bet rīdziniekam otrādi  :?:
Tāpat gan jau arī suncītim.
Mans pilsētas kaķis arī skraida laukos visu dienu pa āru, bet nokārtoties iet mājā kastītē.
Suņi kakināt nav glaimojoša nodarbe :rofl:
Vēl pie tam - rakt aizliegts. Kā suns var saprast, kad drīkst rakt, kad ne  :rofl: Drošāk ierasti, kad ir kakinātājs ar maisiņu  :rofl:
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 21. maijs, 13:11:14 no Leonora »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2023. gada 21. maijs, 20:28:22 »
Ja tas pilsētas suncis ir audzināts mājās nekārtoties un visu mūžu kakināt ir VESTS, tad kā lai viņš zina, ka tagad pēkšņi drīkst pats kakāt kur pagadās?
Cita vide, citi cilvēki, citi uzvedības noteikumi jebkurā gadījumā ir stress.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #3 : 2023. gada 21. maijs, 22:37:16 »
Sunim viennoziimīgi suņaprieks ir prieks :D
Nez, vai tagad tāds suņaprieks vēl dabonams?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2023. gada 21. maijs, 23:21:17 »
Apzinīgs suņa saimnieks ne vien pastaigājas pa ietvi ar suni saitītē, bet dodas arī pastaigās brīvā dabā, kur suns var izskieties. Ļoti žēl tāda suņa, kurš dzīvo tik ierobežotu dzīvi pakļautu vienīgi saimnieka ērtībām. :(

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2023. gada 22. maijs, 09:17:57 »
Nu jau gan. Suns arī mājās dabū izskrieties, laimīgā kārtā ir liela teritorija turpat, pāri ielai, kur vakarā var laist vaļā. Pie mums var izkaifoties, aprejot garāmgājējus suņus. Ravēt gan es nevarēju, ja es rokos pa zemi, tad tak tur ir kaut kas interesants! Un cimdu mānija piedevām, tādi jocīgi cimdi vislabāk der mētāšanai pa gaisu.

Man liekas, ka ar to kakināšanas pastaigu viņš mūs drusku mānīja, jo patiesībā iztaisās arī sētā. Drīzāk izvedu mūs pastaigā apkārt pāris kvartāliem.  Kad pēc Brīvības ielas noīrēja dzīvokli, kas patiesībā bija māja ar noslēgtu pagalmu, sākumā tiešām bija jāved uz ielas, jo sētā nedarīja neko. Toreiz bija prieki, sunim būs pagalms, kas to deva, viens pats vispār negribēja palikt laukā. Tagad jau paliek laukā arī viens pats.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2023. gada 18. augusts, 10:28:18 »
https://telos.lv/ne-suniti-kajam-spert/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=jaunakie-newsletter-total-raksti-portala-telos_1

Ļoti labi uzrakstīts. Dzīvnieks ir dzīvnieks ir dzīvnieks. Katram ir sava vieta un loma.

Par to "'ģimenes locekli" -angliskajos stāstiņos  konsekventi sauc suņa vai kaķa saimniekus par "mammu" un "tēti"

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2023. gada 18. augusts, 12:07:35 »
Nūūū, ne tikai angliskajos stāstiņos. Mūsmājās es arī esmu mamma visiem, kurus ēdinu un baroju, ārstēju un samīļoju.  :blushing:

Pie tam, pat kašaki zina, ja tiek sūtīti ''ej pie mammas, viņa tev to ''uti'' izņems'', tad jānāk tieši pie manis.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2023. gada 18. augusts, 12:41:22 »
https://telos.lv/ne-suniti-kajam-spert/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=jaunakie-newsletter-total-raksti-portala-telos_1

Ļoti labi uzrakstīts. Dzīvnieks ir dzīvnieks ir dzīvnieks. Katram ir sava vieta un loma.

Par to "'ģimenes locekli" -angliskajos stāstiņos  konsekventi sauc suņa vai kaķa saimniekus par "mammu" un "tēti"

Izlasīju. Ne visam varu piekrist. Nevar dzīvniekus "cilvēciskot", tas tiesa, bet man palika iespaids, ka arī pati autore neizprot dzīvnieku vajadzības, apgalvojot, ka dzīvoklis ir kā cietums. Dzīvnieki ir dažādi, un dažādas ir to vajadzības pat vienas sugas ietvaros, kā arī liela nozīme ir dzīvnieka izcelsmei, pieradumiem un individuālajam raksturam. Kur viens jutīsies iesprostots, cits - laimīgs, un nevar visus ar vienu olekti mērīt.