Autors Tēma: svētku dienu 2023.05.29  (Lasīts 1461 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies SNor

svētku dienu 2023.05.29
« : 2023. gada 29. maijs, 01:36:40 »
Citāts
Saeima ārkārtas sēdē par godu Latvijas vīriešu hokeja izlases augstajam sasniegumam pasaules čempionātā lēmusi pirmdienu, 2023. gada 29. maiju, pasludināt par svētku dienu, Latvijas hokeja komandas 2023. gada Pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļas ieguves dienu.
Viņi tiešām nesaprot, ka tā tas nenotiks? Ka nav iespējams noreaģēt uz 5. min pirms pusnakts pieņemta lēmuma?
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies tuk

Atb: svētku dienu 2023.05.29
« Atbilde #1 : 2023. gada 29. maijs, 08:45:07 »
Kas tur ko nenoreaģēt, pamosties ar zvanu, konstatē ka brīvdiena, pagriezies uz otra sāna un laimīgi guli tālāk...  :rofl:

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #2 : 2023. gada 29. maijs, 08:54:14 »
Stulba valdība- stulbi lēmumi  :?: Gan jau eiforijā un dzērumā pieņēma:D
Es uzzināju tikai 8os no rīta.  Cerams, neliks atstrādāt kādā sestdienā.
Nav nekādu pozitīvu emociju, kad tik pēkšņi paziņo.
Tas tik parāda, ka mūsu valstī var pieņemt jebkādu lēmumu jebkad. Pamodīsies reiz citā valstī no rīta  :fubar:
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 29. maijs, 08:59:36 no Leonora »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2023. gada 29. maijs, 09:07:50 »
Ātrās reaģēšanas spējas valstī vajag pārbaudīt  :mrgr: 

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2023. gada 29. maijs, 10:50:38 »
Paldies mediķiem, kuri stràdà un plànotàs procedùras nav atceltas. Bet panervozèju gan: viss saplànots...un tad nakts vidù sàc pètìt: kà transports, kà viss pàrèjai..
Lèts populistu gàjiens!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2023. gada 29. maijs, 10:51:17 »
.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2023. gada 29. maijs, 15:25:43 »
Nu, es būtu sīkos uz skolu aizvedusi, man nav rīta paradums ziņas lasīt... :D Pat e-klasi ne vienmēr apskatos no rīta, ja jau ir viss redzēts vakarā.

Tehniski man tā brīvdiena neko nemaina, puikas izprasījās aizbraukt pie Brīvības pieminekļa, - tiesa, šķiet, pirmo un pēdējo reizi šādu pasākumu klātienē skatīties. Ar vilcienu. Stāvus tamburā. Skābeklis tikai tad, ja atver tuvākās durvis... Kolorīti. Man ta nekas, atcerējos jaunību, bet sīks gandrīz noģība.

Rīgā centrā pūļi šausmīgi, mums paveicās redzēt piebraukušos hokejistus pa autobusa logu. :D Dziļāk pūlī vispār bija tikai muguras. Sakaru torņi aizsisti, sakaru nav, kas pazuda, tas pazuda, atradīs vakarā...
Bet nu lai tiek puikām hokejs.
Ja mums būtu bērnudārza vecuma bērni un abiem vecākiem būtu jābūt darbā (ne jau visiem ir brīvdienas), tad tā būtu problēma.

Ideja īstenībā ir laba, galu galā mums gandrīz vienas vienīgas sēru dienas kalendārā, priecīgs notikums nemaz nav lieks. Tikai būtu derējis pieņēmējiem pieņemt lēmumu ātrāk, vismaz kamēr vēl visi neguļ, - kaut ap 20-21, lai tie, kas var, paspēj saorganizēties, nevis rīta agrumā pamodušies, atklāj, ka ir brīvdiena.

Izkarināju karogu. :)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #7 : 2023. gada 29. maijs, 15:40:43 »
Tieši tā. Jābūt elastīgiem. Neko sliktu jau tā brīvdiena nenodarīja  :go_go:
Es netu parasti izslēdzu kad eju gulēt uni ieslēdzu tikai darbā. Esmu parasti lidmašīnas režīmā šajā laikā. Lai var padzert rīta kafiju bez trobelēšanas. Tad nu varat iedomāties manu izbrīnu skolā  :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #8 : 2023. gada 29. maijs, 16:22:03 »
Tieši tā. Jābūt elastīgiem. Neko sliktu jau tā brīvdiena nenodarīja  :go_go:
Es netu parasti izslēdzu kad eju gulēt uni ieslēdzu tikai darbā. Esmu parasti lidmašīnas režīmā šajā laikā. Lai var padzert rīta kafiju bez trobelēšanas. Tad nu varat iedomāties manu izbrīnu skolā  :rofl:

Darba ņēmējiem forši. Esam fleksibli :go_go: Un rītdienu arī vēl vajag brīvu - jāatvelk taču elpa.
Bagātās, ekonomiski attīstītās valstis nevar atļauties apmaksātas brīvdienas, bet mazā, parādos slikstošā Latvija gan. Darba devēji nikni. Un pamatoti: visi saplānotie darbi, piegādes, loģistika uttt. Kas strādā, kas nestrādā. Srādājošiem algas dubultā. No kāda budžeta? Kretinē tāds lēts populisms. Tāpat brīvdiena pēc dziesmu svētkiem. Svētku programma izstiepta nedēļas garumā. Kapēc noslēguma koncertu nevar rīkot sestdienā? Paskatijos, kas balso:...nu jā Brante...
[size=78%] [/size]

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2023. gada 29. maijs, 17:29:26 »
Man tiešām besī, ka ir lietas, ko nevar izlemt un atrisināt ilgā laika periodā, bet te pēkšņi izrādās, ka visu var ātri un bez debatēm.Smiltēns svētdienā 18.50 ieraksta soc. tīklos "Un rītdienai (pirmdienai) ir jābūt brīvdienai visā Latvijā! 🇱🇻 (pie tā strādājam šobrīd)"  un nav pienākusi pusnakts, kad viss jau ir izlemts.

Man bija jābūt darbā un man neviens par to dubultā nemaksās (man ziņa tika atsūtīta 5 no rīta), bet vīrs līdz 8 no rīta vēroja darba e-pastu.

Kopumā es esmu tikai PAR svētkiem un brīvdienām, bet te sanāca kaut kā jokaini.

Tad tagad, lai atrunā likumdošanā, kādu sacensību un panākumu gadījumā valstī ir svētki un brīvdiena. Piemēram, pjedestāls basītī un visi zinām - uz darbu nav jāiet!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2023. gada 29. maijs, 17:31:50 »
Šovasar Pasaules kauss basketbolā....nu, zelts tur, protams, amerikāņiem, bet mums ir Porzinģis, brāļi Bertāni u.c. un varbūt arī būs medaļas! :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2023. gada 29. maijs, 20:15:23 »
Šodien bija pilnīgas jukas - kas strādāja, kas nestrādāja. Pilnīgs kretīnisms. Gan jau, kas gribēja, būtu atraduši iespēju atbraukt pie pieminekļa arī darbadienā, gan no darba izbrīvējušises, gan skolu nobastojuši, tāpēc nevajadzēja jaukt dzīvi visai pārējai Latvijai. Tāpat jau tur miljons ļaužu nesatilptu.

Bet vispār man šķiet jokaini, ka valstī var tā pēkšņi un operatīvi izsludināt vienu murgainu ideju.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2023. gada 29. maijs, 23:09:50 »
Es to likumu nelasīju, piedošanu, bet man (stulbs) jautājums – katru gadu būs svētku diena 29. maijā? "2023. gada Pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļas ieguves diena?"
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2023. gada 30. maijs, 09:10:46 »
Pirmdienu pasludināja par svētku dienu nevis 29 maiju...  :rofl:  vai rītdienu...
.
Smiltēns svētdienā 18.50 ieraksta soc. tīklos "Un rītdienai (pirmdienai) ir jābūt brīvdienai visā Latvijā! 🇱🇻 (pie tā strādājam šobrīd)"  un nav pienākusi pusnakts, kad viss jau ir izlemts.

Ja nopietni, cerēt ka katru gadu, šaubos. Ir taču precedenti, kad izsludina visādas sēru dienas utml kādas katastrofas vai vēl kā gadījumā kā 1x pasākumu. Gan jau šis analoģiski.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 30. maijs, 09:16:43 no tuk »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2023. gada 30. maijs, 09:44:54 »
Es to likumu nelasīju, piedošanu, bet man (stulbs) jautājums – katru gadu būs svētku diena 29. maijā? "2023. gada Pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļas ieguves diena?"
Aha, un ik pa kādiem gadiem nāktu jaunas brīvdienas klāt - Basketbola bronzas medaļas diena, Kamaniņu braucēju olimpiskās uzvaras diena, Jāšanas sporta Eiropas posma uzvaras diena, Eirovīzijas  :mrgr:  pirmās vietas diena, utt.utt.  Iedomājieties, KĀ tad jaunas brīvdienas cerībās fanotu visa Latvija!
 :sarcasm: