Autors Tēma: Radinieku sanākšanas, dzimtas koki  (Lasīts 826 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Radinieku sanākšanas, dzimtas koki
« : 2023. gada 05. jūnijs, 07:24:03 »
Kā jūsu ģimenēs?
Mēs nupat bijām pasākumā no vīra puses. Protams, ka es lielāko daļu no jaunākas paaudzes 30gadniekiem nepazinu un nekad arī nesapazīšos, jo kontakti vispār tikai daži. Bet pasākums bija ļoti jauks. Ļoti iederējās vecie diapozitīvi un filmas no 50.-60. gadiem. Gan vīra vecaistēvs, gan vecāki bija aktīvi fotografētāji un filmētāji tajā laikā. Tādēļ bija daudz bilžu, kur vecākā paaudze pamazām atšifrēja un atcerējās visus redzamos. Patiesībā, ja nebūtu šī "kinoseansa", pasākums būtu -"pasēdējām, parunājām".

Tagad visa "mūsu puse" esam uzaicināti ciemos pie brāļa dēla -nu atkal jāceļ laukā un jārevidē dipiņu kastes, jo vīramāte arī viņus ir ļoti daudz bildējusi.

Es jau palaikam burkšķu par tām arhīva kaudzēm (kaut gan pašai arī tāda ir), bet ir reizes, kad ļoti noder. Bērni, protams, nevienu nav satikuši, bet vismaz zin, ka nav nākuši tukšā vietā

Atslēdzies tuk

Atb: Radinieku sanākšanas, dzimtas koki
« Atbilde #1 : 2023. gada 05. jūnijs, 07:41:05 »
Biju vienās bērēs, kur mazbērni bija caurrakuši tās diapozitīvu, bilžu kaudzes un salikuši hronoloģiskā filmiņā. Arī izvērtās mīļi un jauki, jo radi sevi arī atpazina dažādās bildēs un notikumos. Panesās dažādi joku stāsti un atmiņas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2023. gada 05. jūnijs, 09:20:39 »
Radu saiešana parasti notiek bērēs (lielāka) un kapusvētkos (mazāka). Ir bijusi doma par salidojumu, bet nevienam nav laika vai vēlmes ķerties pie organizēšanas. Vīra radiem ir bijis salidojums, bet mēs tajā laikā bijām ārzemju ceļojumā. Uz salidojumu aizbrauca ome ar mūsu puiku, kurš tolaik bija maziņš.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2023. gada 05. jūnijs, 10:29:58 »
Jā, tur vajag vienu, kas uzņemas, vismaz sākumu, tad jau pārējie pieslēdzas. Jo tas ir tik bēdīgi -satikties tikai bērēs

Atslēdzies SNor

« Atbilde #4 : 2023. gada 05. jūnijs, 12:28:02 »
Man ir tā kā lielā ģimene sanāk vairs tikai uz bērēm. Mazākā uz kaut kādām dzimšanas dienām utml.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2023. gada 05. jūnijs, 15:36:12 »
Mums tik traki, ka vienīgi bērēs vēl nav. Bērēm pa vidu arī kāzas un visādas apaļās jubilejas. Jo lielāks tas skaitlis, jo kuplāks tas radu pulks. Laikam jau ar to domu, ka nu tik bērēs redzēs ja neatbrauks.  :mrgr: 
Bet ir arī radi kuri pamazām vien pārcēlušies uz citām valstīm, vispirms jaunie un tad jau arī pārējie pamazām pārvilkti. Tur soctīklos jaunie vairāk komunicē ar šeit palikušajiem savas paaudzes. Ir gan arī attālie zari, ar kuriem kontakta tikpat kā nekāda. Diemžēl. Pirms vairākiem gadiem viena tāda radu meitene atrakstīja soctīklos, bija meklējusi radus, solījās braukt ciemos, bet tā arī nozududa atkal.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2023. gada 05. jūnijs, 21:02:11 »
Man pavisam vienkārši - radu nav. Nu, gandrīz nav. Tā ka, kāds tur "pulciņš"... Uz pirkstiem skaitāmi. Reiz pa reizei satiekamies, īpašu ieganstu nemeklējot, kad sarunājam un laiks sanāk.

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #7 : 2023. gada 05. jūnijs, 22:29:17 »
Reno apraksts superīgs, bet vienam tas viss jākustina, lai tāds pasakums izdotos, tas gan.
Mēs obligāti tiekamies reizi gadā kapusvētkos vecvecāku mājā, kur dzīvo viena māsīca. Vecie pamazām atkrīt, bet mēs - brālēni un māsīcas tiekamies. Reizēm arī kādi bērni un mazbērni, bet pamatkodols, kas uztur attiecības arī ārpus kapusvētkiem, esam mēs pieci ar otrām pusēm. Un tas ir tik forši  :go_go:
Tādi milzu salidojumi nekad nav bijuši un īpaši neredzu jēgu, ja ikdienā viens otru nepazīst .

« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 05. jūnijs, 22:34:50 no Leonora »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2023. gada 05. jūnijs, 23:17:30 »
Jums visi radi vienos kapos apglabāti? Man vieni vecvecāki vienos kapos, otri otros, vēl citi radi vieni vienā Latvijas malā, citi otrā, tad nu varētu visu vasaru pa tiem kapusvētkiem vien tusēt. Tāpat jau sanāk, pavasarī un rudenī kamēr visus apvāc. Pie tēta vienīgi biežāk sanāk, tie tepat tuvumā.

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #9 : 2023. gada 06. jūnijs, 09:12:33 »
Tuk jautājums lika padomāt par to, kāpēc visi tiekamies šajos kapos, jo nav visi vienuviet.
Nebiju par to aizdomājusies, nu sapratu, bet daudz neskaidrošu .Darām tā gadu desmitiem kopš bērnības  :rat: .
Tie man reāli vienīgie kapusvētki, kurus apmeklēju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2023. gada 06. jūnijs, 13:09:37 »
Slavenie Vidzemes kapusvētki -labi, ka tiek turēti godā :clap:
Mūsu pusē tādi vasarā ir, bet nekad neesmu apmeklējusi un radiem arī nav tādu tradīciju