Autors Tēma: visādi kaitēkļi un cīņa  (Lasīts 871 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: visādi kaitēkļi un cīņa
« Atbilde #1 : 2023. gada 05. jūnijs, 19:15:15 »

Tomātiem
http://www.eva.lv/?do=faq&lang=lv&section=Tom%C4%81tu_slim%C4%ABbas_un_to_kait%C4%93k%C4%BCi_68

PaldieS! iZskatās šitas Tomātu vadaudu bakterioze (bakteriālā plankumainība)

vai šis Tomataugi_buklets_WEB.pdf (vaad.gov.lv) Tomātu lapu sīkplankumainība
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 05. jūnijs, 19:25:23 no daddy »

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2023. gada 26. jūnijs, 19:03:50 »
Zem miskastes spānijas gliemežu bariņš. Visi tika iesālīti un nolikts smuks dēlis, zem kura atkal sapulcēties. Misene būs jāliek uz bruģa, nevis zālē

Veikalā redzēju indi speciāli spāniešiem, 10 eur paka

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2023. gada 27. jūnijs, 07:47:03 »
Zem dēļa šorīt 6 gab, nelieli. Laikam tur zemē ir ligzda, no kurienes lien ārā. Gliemeži sālsburkā, dēlis atpakaļ vietā

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2023. gada 27. jūnijs, 09:09:25 »
ziņoju - tomātiem aizdomīgās lapas aprāvu, šķiet tagad viss labi.

Nu, kura var palielīties ar gataviem tomātiņiem?? man ātrākais pēc 2 ned būs ēdami...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2023. gada 27. jūnijs, 09:44:56 »

Nu, kura var palielīties ar gataviem tomātiņiem?? man ātrākais pēc 2 ned būs ēdami...
Man vēl ne tik drīz būs gatavi tomāti. Taču tiem ķirštomātu stādiem, ko aizvedu mammai audzēšanai uz balkona, jau ir sarkani un ēdami auglīši :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2023. gada 26. jūlijs, 11:40:27 »
Vot man arī ir ko teikt pa tēmu "kaitēkļi un cīņa"  :talking:
 mūsu mājā jauns iemītnieks. Spārnots un bezkaunīgs. Trīs dienas. Jau labi iejūties un ar visiem sadraudzējies. Košaks vispār no viņa bez prāta. Aizmirsis par saviem 17gadiem, ūsas un aste pa gaisu, drasē pa visām istabām, gāž apkārt iedzīvi vai skumji blenž logā, ja tā sasodīta muša nolīdusi kaut kur atvilkt elpu. Šad tad tas lidonis pamana arī mani, nosēžas uz rokas un ar interesi vēro monitoru. Tai brīdī man liekas, ka šam ir kādas intelekta pazīmes vai atkal pietrūkst siltuma, uzmanības, ... vai ko tur vēl es viņaprāt varētu piedāvāt. Es atkal skaidri izprotu savu misiju, tālab vakar bodē iegādājos mušu dauzamo pletni un turu to pa rokai. Mušas kungs ātri noreaģēja, parādās tikai tad, kad tas verķis man nav pa rokai, gudrs maita. Tai pašā laikā es prātuļoju, varbūt šams vienkārši nobeigsies dabīgā ceļā, vai arī košaks to beidzot noķers un man nebūs jāuzņemas atbildība. Jo būtībā esmu miermīlīgs cilvēces pārstāvis. Kaut gan atceros, ka pāris nedēļas atpakaļ likvidēju kādu biti. Tikai tāpēc, ka kaķis varētu tai piecirst kanti un norīt. Kaķis man rūp vairāk, jo mēs esam ilgāk pazīstami. Nožmiedzu un izmetu pa logu. Sirdsapziņa moka joprojām, jo tā bite varētu vēl dzīvot un nebija vainīga ka viņai ir spārni. Tā nu mēs te dzīvojām.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2023. gada 26. jūlijs, 19:01:45 »
Viss, mušas kungs ir pagalam un norakstīts. Košaks skumji apseko dzīvokli, droši vien, jūtās pamests. Es izliekos, ka nekā nezinu, bet kaut kas man liek domāt, ka man te neviens netic.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2023. gada 26. jūlijs, 19:36:06 »
tikko ieraudzīju vēl vienu. Droši kāds no mušas kunga radiem ieradās šo apraudāt. Tiku galā ar vienu pletnes vēzienu. Kaķis uz mani skatās ar šausmām. Jūtos, kā sērijveida slepkava.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2023. gada 26. jūlijs, 21:04:59 »
Kā tu mušām nosaki dzimumu  :confused: , es neatšķiru vai tā kundze vai kungs...  :?:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2023. gada 26. jūlijs, 22:00:30 »
Kā tu mušām nosaki dzimumu  :confused:
Mans košaks, parasti draudzējas ar večiem. Ar dāmām un bērniem šams parasti atturīgs. Pēdējie mūždien vēlās šamo ņurcīt un apčamdīt. Vienā vārdā nav prognozējami.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2023. gada 27. jūlijs, 08:52:51 »
Skaidrs. Domāju, varbūt līdzīgi kā odiem, vieni sīc, otri ne.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2023. gada 27. jūlijs, 14:52:20 »
Man siltumnīcā kaut kāds kaitēklis iemeties - Klusāmapēdis. Iespējams, ka pat vairāki. Jo tikko nopriecājos, ka rīt-parīt varēšu beidzot kādu gatavu tomātu noēst, tā nākamajā reizē tā vieta ir tukša.

Sākumā aizdomas krita uz dažiem ģimenes locekļiem, kuriem pa dārzu bradājot vislaik mutes kust. Bet nevar tak pašu atvases šitā uzvesties! Nē nē, tie ir kādi sveši Klusāmapēži!
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2023. gada 27. jūlijs, 14:55:06 »
Pasaki pie vakariņu galda, ka nomigloti un 2 dienas nedrīkst iet siltumnīcā

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2023. gada 27. jūlijs, 15:00:00 »
Domā, ka tie Klusāmapēži pie mana galda sēž?! Kādas šausmas...
Visus sakost!