Autors Tēma: kā pareizi likvidēt CD, kasetes un disketes?  (Lasīts 395 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

kā pareizi likvidēt CD, kasetes un disketes?
« : 2023. gada 18. jūnijs, 14:46:31 »
Sakarā ar pārkārtojumiem ir nobriedis lēmums atbrīvoties no visa augstāk minētā. Diez vai tos drīkst tā vienkārši izmest sadzīves atkritumos. Turklāt, ja CD un kasetēs ir vienkārši mūzika, tad disketēs (tās, kas ir cietās, nevis floppy - ja kāds tādas vēl atceras) ir sensitīvi dati, proti, visādu pilnvaru un līgumu tulkojumi, tiesa, gan vairāk nekā 20 gadus veci, bet tomēr. Mēģināju vienu salauzt ar rokām, tikai atvērās un iekšā plēves disks ar metāla vidiņu.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

Atb: kā pareizi likvidēt CD, kasetes un disketes?
« Atbilde #1 : 2023. gada 18. jūnijs, 15:42:49 »
Dzirdēts, ka šķirojamajos konteineros mest šos nevar. Jāmet parastajā. Kas satur sensitīvu infu - es laikam paņemtu āmuru un saklapētu gabaliņos.
Vai pieņem elektronikas pieņemšanas punktos, nezinu.

Atslēdzies Trix

Atb: kā pareizi likvidēt CD, kasetes un disketes?
« Atbilde #2 : 2023. gada 18. jūnijs, 15:43:49 »
Interesanti, kas ir cietās disketes?

CD pārlauzt, kasetēm izvilkt lentu un samudžināt, der arī stiprs magnēts. Disketēm pārvilkt pār magnētisko disku (mīkstais un pelēkbrūnais plēves aplis :D ) ar taukainu pirkstu vai saskrāpēt. Var sagriezt, izdurt caurumu, vēlams, tuvāk pie centra. Tas ir tām, kas ir 3 1/2" un 5 1/4" – abas ir Floppy disk, iekšas līdzīgas, atšķiras plastmasa. Teorētiski tās arī ar magnētu bojājas, bet neesmu mēģinājusi.

Galu galā - iemet ugunskurā! Salīdzinājumā ar Kambodžas degošo riepu hektāriem tāda diskete ir štrunts. :D

Īstenībā kasetes un CD ar mūziku es labprāt pievāktu...
Es visu atceros, Ričard...