Autors Tēma: Jaunās tehnoloģijas sadzīvē  (Lasīts 991 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Jaunās tehnoloģijas sadzīvē
« : 2023. gada 16. augusts, 12:02:43 »
Viendien sanāca emocionāla diskusija ģimenē.

Pamatā doma tāda, ka es jau esmu baigais stagnāts un kā tā var, nu kā tā var... Riebjas uzspiestie jauninājumi, tajā skaitā arī telefonā un palūdzu uzlikt vacapam atjauninājumu, jo vairs bildes nevarēju sūtīt. Nu nelietoju es internetu telefonā! Kā jau te teicu, ikdienā sanāk regulāri ap 10 datoru tā vai citādi lietot, kur nu vēl telefonā ko grābstīt.
Jaunie sajūsmā par ātriem finansu norēķiniem un citu figņu, kā tad es ar banku tiekot galā? Bla bla, bla bla.

Pajautāju, vai šie maz zina, cik cilvēku (procentuāli) lieto jaunās, ''advancētās'' tehnoloģijas? Ahā, šitie vecie, dumjie drīz izbeigšoties un būšot jau ''jaunās ģenerācijas seniori''.

Jaunajiem pratā neienāk vairākas lietas.
1) Ar vecumu zūd asums un var būt tā, ka pensionārs ir ne tikai sociāli-finansiāli, bet arī mentāli. Redzu, kā kādreizējais fiziķis pārvērties par lubenu seriālu fanu un sen aizmirsis, kā lasīt īsziņas podziņtelefonā.... bēdīgi.2) Krutajiem un ''aizsargātajiem'' appiem vajag attiecīgi krutu telefonu, kas nemaksā lēti, vienmēr apbrīnoju skolniekus ar gadžetiem štukas vai pat vairāku vērtībā. Nez, ar algu 800 uz rokas un dzīvokļa īri/kredītu 300 + komunālie kaut kas paliek pāri krutiem gadžetiem?3) Internets arī šo to maksā. Bez tam, kā nupat pārliecinājos, ir vēl samērā lielas teritorijas, kur neta nemaz nav...
Isi sakot, nez vai izdosies 100% pāreja uz pilnībā elektronizētu sadzīvi. Nemaz nerunājot par visādu sistēmu savstarpēju nesavietojamību - kovida laikā pārliecinājos, cik laika vajag valsts datu sistēmu sinhrinizēšanai (dažas tā i palika retardētas). Par bardaku pat vienas bankas norēķinos var palasīt pukstēšanas tēmā.
Nu jā, vienmēr kāds būs atpalicis un duraks. Jātiecas uz jaunāko, gaišāko, uz saulaino tāli... bet pasta nodaļas pensiju saņemšanai vēl tik drīz nelikvidēs...
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

Atb: Jaunās tehnoloģijas sadzīvē
« Atbilde #1 : 2023. gada 16. augusts, 12:15:55 »
Tik ļoti piekrītu, ka gandrīz nav ko piebilst.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2023. gada 16. augusts, 12:45:46 »
Tomēr atradu, ko piebilst - besī izmaiņas tviterī un feisbukā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2023. gada 16. augusts, 13:02:36 »
Besī bezbrīdinājuma izmaiņas darbā darbā ar datoru. Nafiga? Galīgi nebūtiskas, bet liek ar kreiso roku kasīt labo ausi. Pēc mēneša ar kāju.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2023. gada 16. augusts, 17:58:31 »
Par darbu i nerunāsim, viens no galvenajiem aparatūras uzstādīšanas noteikumiem - nelikt tīklā, lai Diespas kāds atjauninājums neiesprūk.  Un tad vēl jeb.a ar perifēriju, jo esošajam datoram vairs neiet klāt printeris, kuram vairs nav veco draiveru... Naudu pelnīt visiem gribās, bet par veselību tā jau dārgi jāmaksā, kas tad būs, ja katru gadu jaunu KT vai lineāro paātrinātāju pirks? Un kā ar datu pārvadi un savietojamību ar veco datu apstrādes sistēmu? Nerunāsim par principiālajiem ''nacionālajiem'' kretīniem, kuriem visu vajag latviski. Pēdējais hīts - ''gribu visu baktēriju latīniskos nosaukumus latviski! un proteīnu antigēnu nosaukumus arī!''. Vot i latvisko SSA un SSB, Akkermansia muciniphyla, Borrelia burgdorferi utt.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2023. gada 16. augusts, 19:06:57 »
Camm? Tu skaļi izrunāt arī vari to, ko tur uzrakstīji?  :scratch:

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #6 : 2023. gada 16. augusts, 19:23:05 »
Diezgan daudziem tā tehnoloģiju zināšana ir loģikas - atķeksēju atjauninājumus, pārlādēju failus, noprezentēju projektu, piedalījos mēētingā līmenī.
Zināšanas par zinātni un tehnikas pamatprincipiem ir maz.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2023. gada 16. augusts, 20:23:01 »
Runa jau par to, ka ari to atķeksētāju nav nemaz tik daudz - kam izglītība, kam intelekts, kam daba/teritorija, kam finanses neļauj.

Neesmu tik zinoša, lai spriestu par to, kas drošāks - telefons vai karte. Visādā ziņā pēdējie 2 telefoni man vienkārši nosprāga. Ej nu gādā jaunu, ja pat samaksāt nevari... ar telefonu.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2023. gada 21. augusts, 21:08:22 »
Šodien biju lieciniece vienam interesantam gadījumam.

Otrpusis runājās ar pie letes ar vienu telefona un interneta provaidera priekšstāvi, tikām es garlaikoti klīdu gar visādu gadžetu vitrīnām. Vienā brīdī aiz muguras izdzirdu kāda kunga bēdu stāstu. Esot bankas samaksas sistēma bijusi piesaistīta telefonam, bet darba attiecības acīmredzot negaidīti pārtrauktas, nu un telefons ar visu norēķinu pieejamību ķu-ķū. Tālāko vairs neklausījos un kā to kungs atrisināja nezinu.

Še tev, žīdiņ, vasarsvētki!
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2023. gada 22. augusts, 10:00:17 »
vienīgais stabilais (pastāvīgais) ir ziņa, KA PASAULE nemitīgi mainās :) 
nesaku, ka vienmēr kļūst labāka, gaišāka, bieži mainās mainīšanās pēc... jālec vien līdzi, ja grib izdzīvot 

ā, un nevajag visas olas vienā kulītē turēt!!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2023. gada 22. augusts, 12:56:15 »
Man uzreiz pavisam neķītra ainiņa acu priekšā uzbūrās  :blushing: :blushing: :blushing: .
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #11 : 2023. gada 22. augusts, 14:53:59 »
Jo teicien'a bija min'ets grozi'n's .

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2023. gada 22. augusts, 15:33:47 »
Jo teicien'a bija min'ets grozi'n's .

kam groziņš, kam kulīte...  :P

Atslēdzies Leonora

« Atbilde #13 : 2023. gada 22. augusts, 15:43:53 »
vienīgais stabilais (pastāvīgais) ir ziņa, KA PASAULE nemitīgi mainās :) 
nesaku, ka vienmēr kļūst labāka, gaišāka, bieži mainās mainīšanās pēc... jālec vien līdzi, ja grib izdzīvot 

Zelta vārdi  :yes:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2023. gada 22. augusts, 19:03:24 »
Pasaule pati nemainās, pasauli maina cilvēki, kuriem gribas, lai tie citi lec kaut kam līdzi.
Es visu atceros, Ričard...