Braucot atpakaļ uz Talsiem, pat saule uzspīd. Vienīgā mājas kafe Talsos uzstājas ar veģetāriem un vegāniskiem ēdieniem. Paldies, tas nav priekš mums. Pastaigājam, debesis atkal tādas draudīgas, bet ir jauki silts. Kādreiz bija tāda interesanta kafejnīca Martinelli, izbeidzās, tagad tajā vietā ir Stendera picas, telpas pilnīgi pārbūvētas. Senāk tur bija tāda mājīga krodziņa stilā, bet laikam pārāk smalki. Picu nē, bet klasika -kartupeļi frī un medniekdesiņas ar kokakolu bija atbilde vegāniem.
Mājās braucot kaut kā nenogriezu uz iecerēts Talsu šosejas, bet trāpīju uz Vandzeni -Uguņiem -Upesgrīvu. Vispār Uguņos es pat biju pieteikusies uz kafiju un kūku "Eņģeļos", bet tikai uz 18.30, braucām garām. Tur laikam viss bija ļoti smalki, ar pieteikšanos uz noteiktiem laikiem un vakarā koncerts ar biļetēm biļešu paradīzē. Pie Dzirnavezera arī bija pamatīgs burziņš, vispār visur bija ļoti daudz cilvēku, Tiņģerē pat vesels autobuss.
Uguņciems ir mana tēva agrās bērnības vieta, un vispār dzimta no vecāsmammas puses nāk no Uguņciema un tikai tad aiziet uz Kalteni.
Kaut kāda pulcēšanās bija arī Mērsragā, bet Engurē vispār cilvēku bari, izrādās rudens tirgus, ar tiešām reāliem zemniekiem, ābolu un bumbieru kastēm. Marinētas baravikas gan laikam es ne no viena nepirktu.
Bet īstais tusiņš gatavojās Kauguros -šmara pulcējās uz "Krāsu svētkiem" kur visus apber ar kaut kādiem krāsainiem pulveriem. Tirgošanās, Lunaparks, vēlāk droši vien koncerts, bet līdz mums neskanēja