Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 249567 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Leonora

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4575 : 2023. gada 25. maijs, 21:42:38 »
Es banānus ēdu katru dienu gadu gadiem, jo viegli un ātri sagremojami un sātīgi,kaut neteikšu, ka ļoti garšo, vienmēr ir somā vai darba vai mājās. Man tas antigēns labi laikam sagremojas, kaut analīzēs tipa neieteicamais ēdiens tas man skaitījās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4576 : 2023. gada 26. maijs, 07:16:59 »
Nu, kaut vai sāc ar šo https://en.wikipedia.org/wiki/BanLec. Visumā informācija korekta.
Kā norāda abreviatūra, antigēns piederīgs augu ''asinsgrupām''- lektīniem. No cilvēka fizioloģijas zināms, ka svešas grupas asiņu pārliešana beidzas traģiski. Augu lektīni imunoloģijā tiek izmantoti ļoti plaši (laboratorijā jo īpaši, ja vajag aktivēt imunoloģiskās šūnas in vitro). Arī in vivo lektīniem ir imūnmodulējošš efekts.
Iebarot bērniem un zīdaiņiem šādu ''ātombumbu'' ir, mazākais, bezatbildīgi. Vēl noziedzīgāk tas ir no pediatru puses, ieteikt šo briesmoni pirmajai piebarošanai. Bet tas nu lai paliek uz viņu sirdsapziņas.
Pēc manām domām, ja informacija ir pretrunīga, labāk no tāda produkta izvairīties, lai nav pašiem pēcāk jānožēlo. Nav šis zāles auglis tik ļoti neaizstājams.

Nu nez, cilvēki 10K gadus to augli ir kultivējuši un ēduši, bet te atnāk "Angļu zinātnieki" un pasaka - KAITĪGS... (ja godīgi, es tajā tekstā tikai katru trešo vārdu sapratu, bet messidžs skaidrs.)

šķita, ka Tu nopietns dakteris esi - izrādās - folijcepurīte :(

Struktūra un stabilitāte
BanLec pastāv kā divu identisku 15 kDa apakšvienību homodimērs [3], un ir ziņots arī par tetramēru kompleksu. [5] Proteīns ir ļoti stabils, izvēršas tikai augstā temperatūrā[6][7]

Visiem ar jakalīnu saistītajiem lektīniem ir I tipa beta-prizmas locīšanas motīvi (beta-prizma, ko es locu, ir kā perfekta beta-prizma, un katru pusi veido četršķautņains grieķu atslēgas motīvs), bet BanLec ir pirmais ar jakalīnu saistītais lektīns no monokoka augu saimes, bet visi pārējie locekļi ir dikti; citiem monocot mannozi saistošiem lektīniem tā vietā piemīt beta-prizmas II locīšana. [7]

Atslēdzies reno

« Atbilde #4577 : 2023. gada 26. maijs, 08:03:45 »
Iedomājieties , Nīkei kaut kas tāds jāiztulko :rofl: :fp:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4578 : 2023. gada 26. maijs, 15:46:22 »
Es par angļu tekstu teicu, ka ir vairāk vai mazāk korekts. Domāju, ka Daddy varētu nebūt ar angļu valodu grūtības. Kaut gan, tāpat tikai pusi saprastu (specifiskas imunologu lamas).
Mani tikai viens izbrīna - kā dzīvo tās tautas, kurām bļodiņa rīsu un puse banāna ir visa dienas pārtikas deva. Bet tāpat mirst mazi un jauni, kāda starpība vai no lektīniem, vai no bada, vai ebolas.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4579 : 2023. gada 26. maijs, 20:04:16 »
Aj... Sāc tikai klausīties visādas gudrības pārtikas sakarā...  Arī par tiem pašiem banāniem tikpat labi var atrast slavinājumus, ko tik visu vērtīgu šie satur. Un dietologi - vieni klārē, ka jāēd pa druskai un bieži, otri - ka periodiski, citi - ka jāpabadojas, vēl citi - ka no kaloriju trūkuma noresnē  :mrgr:  Da nu nafik. Laimīgā kārtā man nav zīdaiņu, par kuru uzturu raizēties. Bet pati ēdu, ko gribu un kas garšo, un neēdu to, kas negaršo un no kā nelabi paliek, tas arī viss.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4580 : 2023. gada 29. maijs, 18:32:27 »
Piektdien pārtiku tikai no banāniem. Nebiju izlasījusi, ka tie slikti. Ja būtu izlasījusi, tāpat apēstu  :blushing:

Šodien dorada (bija zem 5 EUR par kg) un salāti.