Autors Tēma: Nodokļi dažādās valstīs  (Lasīts 2982 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Nodokļi dažādās valstīs
« : 2016. gada 17. maijs, 01:23:46 »
atradu interesantu adresīti internetā. Var noderēt arī jums. Pasaules karte. Ja uzklikšķina uz konkrētu valsti - parāda, kāds nodokļu % tiek iekasēts. Es tā sapratu, ka pie vienas apmeklēšanas, parādīs tikai 10 valstu datus. Liekas, ka tur vēl kaut kādas lietas var atrast, bet šovakar par vēlu, lai iedziļinātos  :sleep:

http://www.pwc.com/gx/en/services/tax/paying-taxes-2016/comparative-modeller.html

Atslēdzies tex

Re: Nodokļi dažādās valstīs
« Atbilde #1 : 2016. gada 17. maijs, 12:00:36 »
PAr LV man izskatās, ka nav ņemta vērā daļa, ko maksā DD?
Tak tāpat pašiem vien jānopelna...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 17. maijs, 12:47:42 »
Es, protams, neesmu grāmatvedis, bet sociālais nodoklis Latvijā ir 34,09%, (23,59% - darba devējs; - 10,50% - darba ņēmējs), iedz. ienākuma nodoklis - 23%, PVN praktiski visam - 21%. Skaiti, kā gribi, man mazāk kā 78% nesanāk nekādi.
No kurienes ir saitā minētie 35,9%, manas matemātikas zināšanas atsakās saprast.
Protams, soc. nodokli var nosaukt par "sociālās apdrošināšanas iemaksām", lai nebūtu jāmin vārds "nodoklis"...

Līdz ar to šīs vietnes informācija ir kategorijā "statistika". Kā zināms, ir meli, lieli meli un ...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2016. gada 17. maijs, 13:38:58 »
tur zemāk parādās tabula ar valsts nosaukumu, kas ir sadalīta trijās daļās pēc krāsas un var redzēt-> apakšā "peļņas nodoklis" 6.3%; pa vidu "darba nodokļi" -> 26.6%; augšā 3% - "pārējie nodokļi" ... kaut kā tā. No kā viņi to rēķina -  neiedziļinājis. Droši vien kaut ko summē, vai pieskaita no kā cita. Un vai tie procenti ir no  faktiski nopelnītā (ja ir alga), vai pret kopproduktu( ja globāli par valsti runa), vai pret uzņēmuma realizāciju( nu ja peļņa)... Fig viņus zina... kaut kāds rādītājs noteikti piesaukts, kas ļauj  salīdzināt... :faint:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2016. gada 17. maijs, 13:48:34 »
darba nodoklis varētu būt iedzīvotāju ienākuma nodoklis + vēl visādas nodevas, sociālo droši vien neskaita, jo tiek uzskatīts, ka to cilvēks saņem atpakaļ pensijas, med. aprūpes un kādā tur citā veidā... Peļņas nodoklis, iespējams  kaut kas no faktiski maksātiem, jo kurš gan viņu maksā... un pārējie, iespējams visi tie nekustamie īpašumi un akcīzes